SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 20, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Hornmusikken på talentjakt

KLEPPE: Det er lenge til oktober, og enda lenger til slutten av oktober. Likevel er Klepp Hornmusikk allerede nå ute med følere foran høstens konsertprosjekt, der unge talenter står i fokus. Talentene må nemlig finnes, og i forrige uke startet derfor en liten PR-kampanje for å få tak i unge talenter som kan spille sammen med Hornmusikken på en konsert 27. oktober.

Korpset er primært på utkikk etter musikalske talenter fra Jæren, nesten uansett sjanger og uttrykksform. Både sangere og instrumentalister er av interesse, og målet er en konsert der Klepp Hornmusikk fungerer som orkester og backing-band for disse unge solistene. Å være ung betyr i denne sammenhengen at man må være under 20 år.

Interesserte talenter, eller folk som kjenner noen aktuelle kandidater, bes derfor om å ta kontakt med Klepp Hornmusikk innen 1. juni for å se hvilke muligheter man har. Dette gjøres enkelt og greit ved å sende en e-post til korpset der man forteller litt om seg selv og hvorfor man har lyst til å være med på dette spennende prosjektet.

Klepp Hornmusikk: Unge Talenter
Annonsen som Klepp Hornmusikk profilerer seg med for tiden.

Aktuelle linker

  • Klepp Hornmusikk

    (14.05.2012 kl 06:00)

  • Sørgelig avling i Påskebrødet

    KÅSEN: Om ikke mai måned helt har vist seg fra sin beste side ennå, spirer det og gror det likevel rundt oss. Veksten er også god i den ene av de to pottene som inngår i vårens Påskebrød-eksperiment, men dessverre for eksperimentet sin del spirer det i feil potte. Potten med restene av Påskebrødet ser ganske enkelt steindød ut.

    I potten som spirer er det næringsrik blomsterjord, som tydelig har gitt gode vekstvilkår for den lett assorterte kornblandingen som ble sådd i den. Tilsvarende mengde såkorn ble også plantet i Påskebrød-potten, men her er det absolutt ingenting som tyder på snarlig spiring.

    Påskebrødet uke 20
    Et sørgelig syn for dem som trodde at Påskebrødet skulle føre til stor kornavling i år. I den blå potten med brødrester spirer det absolutt ingenting.

    Fra kunnskapsrike kilder får SAKMIL-nyhetene opplyst at Påskebrødet nok kan være fattig på næringsstoffer og det som ellers trengs for at planter skal trives. Det tas derfor nå sikte på å tilføre brødrestene litt god plantegjødning, noe som kanskje kan få fart på spiringen.

    Dersom det utover sommeren viser seg at det slett ikke vil spire i brødpotten, må konklusjonen derimot bli at det er for tidlig å så noe i Påskebrødet ennå. Altså tar det mer enn 10 år å omdanne et ferskt brød til god jord.

    (14.05.2012 kl 06:00)

    Klart for ny 17. mai

    KLEPPE: Feiringen av nasjonaldagen nå på torsdag foregår stort sett i helt tradisjonelle former over det ganske land. Dermed vil dagen neppe ha de helt store overraskelsene å by på. Musikkorpsene går på høygir på 17. mai, og ellers er det selvsagt stort innslag av både bunader, is, brus og pølser over det hele.

    Gillen på 17. mai
    Æresmedlem Gillen spilte i fjor for 50. gang på rad på 17. mai. På torsdag er han klar for ny innsats for Klepp Hornmusikk og fedrelandet.
    Klepp Hornmusikk har i likhet med de fleste andre korps en travel dag foran seg, men tempoet er likevel skrudd ned en god del hakk i forhold til i fjor. Årets program består av revelje i Kleppekrossen om morgenen, flaggheising, frokost, og litt sporadisk spilling før 17. maitogene går i rask rekkefølge på Klepp stasjon, Kleppe og Horpestad. I fjor var også Orstad inkludert, men i år går toget her samtidig med folketoget på Kleppe.

    Hornmusikken har for øvrig byttet ut nesten hele marsjheftet før årets 17. mai, og spiller nesten bare norsk musikk på sin ferd gjennom gatene. I og med årets litt roligere program skal det mye til for å slå rekorden for antall avspilte marsjer, som ble satt i fjor. Da ble hele 48 marsjer avspilt i løpet av dagen, mens det ble gått i overkant av 20 000 skritt.

    (14.05.2012 kl 06:00)

    Det spisser seg til

    SANDNES: Quizlaget Fasiten ser ut til å ha startet innspurten mot sesongslutt i Megler-quizen. Onsdag kveld gjennomførte laget to nye sterke runder, og slo både Naked Men Singing og Labbetøs sammenlagt. Dermed leder ikke laget bare mai måned så langt, men har også tatt solid innpå lederen i halvårssammendraget. Kampen om halvårspremien er nok derfor mer åpen enn man skulle tro for en stund siden.

    Det ble en solid rundeseier på Fasiten i første omgang, mens laget måtte ta til takke med en tredjeplass i den andre runden. Her ble det delt seier mellom Hjørnet og Hestur e bestur, som til slutt gikk i sistnevntes favør.

    Etter onsdagens to runder har det altså spisset seg til i tetkampen. I realiteten har tre lag muligheten til å vinne det prestisjefylte halvåret, nemlig Naked Men Singing, Labbetøs og Fasiten. Fortsatt skiller det 11.5 poeng mellom topp og bunn i denne trioen, men dette er ikke all verden når det fortsatt gjenstår 6 runder av quizsesongen.

    For øvrig gjør tippeligakamper med Sandnes Ulf, som vises på storskjerm på Megleren, at quizen denne uken og neste uke foregår på tirsdagskveldene. Med andre ord er uken slett ikke gammel når neste akt i quizdramaet utspiller seg.

    Megler-quizen, mai måned:
    Fasiten 77
    Labbetøs 73.5
    Halvsøstrene 70.5
    Naked Men Singing 70
    Hjørnet 70
    Hestur er bestur 69
    Newton & De 55.5
    Hønsehjernene 54.5
    Dream Team 54.5
    Sandnes Ølklubb 54.5
    IQ Queens 47

    Megler-quizen, sammenlagt våren 2012, topp 3:
    Naked Men Singing 701
    Labbetøs 691
    Fasiten 689.5

    Tallene er ikke verifisiert mot de offisielle resultatene.

    (14.05.2012 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Det var tilløp til dramatikk tidlig lørdag morgen, da en vindusvaskegjeng fra Klepp Hornmusikk skulle ta seg inn i hovedbygget til Klepp Sparebank. Et nøkkelkort som ikke ville virke og nordvestlige vinder som mer hører vinteren til utgjorde ikke akkurat de mest behagelige omstendighetene, men gjengen ga ikke opp. Til slutt dukket imidlertid selveste Bankmaen opp og fikk låst inn vaskegjengen, og dermed ble det også rene vinduer i banken.

  • Utstyrstilhengeren til Klepp Hornmusikk er endelig på vegen igjen etter et lengre vedlikeholdsoppdrag på verksted. Nå er hengeren i tipp-topp stand igjen, med nytt elektrisk anlegg og andre nye deler. Det mest iøynefallende er nok likevel de råe lettmetallfelgene på hengeren, som alene bidrar til at hengeren rykker flere plasser oppover på Rockometeret. Det er likevel langt igjen til statusen til den legendariske, men nå salige, SAKMIL-hengeren.

  • Lørdag kveld la seilbåten Baluba ut fra kai med kurs for Orknøyene. Dårlige værprognoser gjorde at kaptein Ollestad ønsket en noe tidligere avgang for Vesterled-ekspedisjonen en tidligere planlagt. Sammen med mannskapet, som vil variere noe i sammensetning i løpet av turen, skal han de neste tre ukene utforske Orknøyene, vestkysten av Skottland og kanalsystemet i samme land. Første post på programmet er 17. mai-feiringen i Kirkwall.

    Aktuelle linker

  • Blogg for Vesterled-ekspedisjonen

    (14.05.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Hornmusikken på talentjakt
     Sørgelig avling i Påskebrødet
     Klart for ny 17. mai
     Det spisser seg til
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 19, 2012:
    Hele denne uken

     Kaldt vårvær ødela ikke stemningen
     Støtteaktivitet på to kontinenter
     Musikergjeng klar for nye tokt
     Ny røykeduell til høsten
     Et glimt av fortiden
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 18, 2012:
    Hele denne uken

     Dårlige spireforhold i Påskebrødet
     Kanskje mer trompet i rådhuset
     Nytt fra bunadshjørnet
     Resultatløs Guinness-jakt i Afrika
     Tøseseier uten å vinne
     Ny OGMS-runde på lørdag
     Rykter & Rauaraddel