SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 19, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Kaldt vårvær ødela ikke stemningen

SANDNES: For en uke siden meldte SAKMIL-nyhetene om utsiktene til et riktig så sommerlig møte for Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS). Dette var basert på værmeldingene på det tidspunktet, men da lørdagen endelig opprant var det snarere et innslag av vinter i Rogaland. Snø- og sluddbyger i mai er ikke hverdagskost på disse kanter.

Likevel ble det et godt besøkt og særdeles trivelig møte for bevegelsen på Megleren Øl- og Vinstue. Puben var svært godt besøkt denne lørdagen, muligens på grunn av visningen av en eller annen fotballkamp fra Wembley i England på storskjerm. OGMS-deltakerne lot seg imidlertid i liten grad prege av dette.

Andreas var dagens første møtedeltaker, og dukket opp som foreskrevet ved møtestart klokken 15:30. Lettere rådvill kunne han konstatere at puben nærmest var folketom på dette tidspunktet, og et øyeblikk lurte han kanskje på om det faktisk var OGMS-møte denne dagen. Utover ettermiddagen og kvelden strømmet imidlertid folket på, og til slutt var 20 deltakere notert i regnskapet. 18 av disse var Guinness-Drikkere (GD).

OGMS mai 2012
God stemning på OGMS-terrassen på Megleren Øl- og Vinstue på lørdag.

I Guinness-drikkende, eventuelt oppmøtt rekkefølge deltok følgende på lørdagens møte:

GD: Andreas, Laila, Hans, Fiesta-Ole, Baggi, Janasen, Terje, Gunhild, Anne Mørk, Kjell, Quiz-Trond, Hallgi, Roffe, Nodi, Larsling, Torbjørn, Jørn og Sissel.

GO: Ragnar og Leffi.

Det ble så langt SAKMIL-nyhetene kjenner til ikke foretatt beslutninger om gjestemøter andre steder i nærmeste fremtid. Dermed ligger det an til et nytt møte på Megleren om en måned, det vil si lørdag 2. juni. Den belgiske byen Brügge, for øvrig en perle av en by, ligger også best an til å bli møtested for OGMS i mars neste år.

(07.05.2012 kl 06:00)

Støtteaktivitet på to kontinenter

BAN CHANG, THAILAND / ILHA DE MOÇAMBIQUE, MOZAMBIQUE: Offshore Bar i Ban Chang, Thailand var det offisielle møtestedet for OGMS forrige måned. Da ble det rekordstor utenlandsoppslutning om møtet, og dette har tydeligvis satt varige spor etter seg. Bob var en av dem som var med på aprilmøtet, og har også tidligere deltatt på støttemøter fra denne baren i Thailand. Sammen med Willie utgjorde han lørdagens støttemøtekontingent på Offshore Bar.

OGMS mai 2012 - støttemøte i Thailand
Offshore Bar i Ban Chang, Thailand var åstedet for det offisielle OGMS-møtet i april. Denne gang ble det avholdt støttemøte der, med Bob og Willie i aksjon.

SAKMIL-nyhetene meldte ellers om Ovesens heltemodige innsats for å avholde støttemøte i Mozambique i forrige uke. Dette resulterte blant annet i at en medbragt Guinness-boks ble ødelagt og innholdet absorbert av en mengde klær, og i forrige rapport var Ovesen i full gang med å jakte på en ny enhet med Guinness.

Tross iherdige forsøk klarte ikke Ovesen å få dette til. Faktisk var det ikke mulig å få tak i Guinness i noen som helst form, og et støttemøte med bare GO-er ble ansett for å være en selvmotsigelse. Hovedproblemet var nemlig at det ikke fantes noen Guinness å observere i det hele tatt.

Forrige støttemøte for søsterklubben IRMS konkluderte med at Mozambique manglet et mikrobryggeri. Nå kan det også slås fast at Mozambique mangler en Guinness-importør. Landet er derfor ikke bare jomfruelig i OGMS-sammenheng, men også for Guinness som sådan.

Ovesen antar likevel at det vil bli gjort flere forsøk på å erobre Mozambique som OGMS-land. Helgens forsøk var for øvrig planlagt til landets tidligere hovedstad, Ilha de Moçambique, som ligger i nærheten av Cabaceira Pequena. Det var her Vasco da Gama gikk i land i 1498, herav den portugisiske skrivemåten.

Det ble derfor ikke noe støttemøte i Mozambique denne gang, men Ovesen skal uansett ha for innsatsen.

(07.05.2012 kl 06:00)

Musikergjeng klar for nye tokt

SANDNES / ORKNØYENE: Det er nå et par år siden forrige gang seilbåten Baluba og dens mannskap tok turen over Nordsjøen for å feire 17. mai på Orknøyene. Denne uken er et nytt mannskap klar for å gjenta samme tur, og avreise fra Sandnes skjer høyst sannsynlig mandag morgen.

17. mai-seremoni
Den bunadskledde Banjo-Erlend ble en viktig person i Kirkwall under 17. maifeiringen 2010. Her står han sammen med noen av sine matroser fra Baluba.

Seilasen går så mer eller mindre direkte vestover mot Orknøyene, der målet er å feire 17. mai sammen med lokalbefolkningen. Selv om øyene formelt er under britisk styre, er båndene til Skandinavia og i særdeleshet Norge sterke, og den norske nasjonaldagen er derfor en stor begivenhet.

17. mai på Orknøyene
17. mai på Orknøyene markeres med stor festivitas.
Forrige gang var de musikalske seilerne et svært velkomment og populært innslag i feiringen, med en bunadskledd Banjo-Erlend i spissen. I kraft av sin urnorske fremtoning måtte han både delta i kransnedleggelse og være flaggbærer i toget, før han senere svingte banjoen inn i dansemusikken.

Turen til Orknøyene utgjør bare en del av det flere uker lange opplegget. Etter besøket på øygruppen skal det seiles sørover til Skottland, hvor det blir landbaserte aktiviteter i blant annet The Great Glen. Hvis været tillater det blir det også tur til Ben Nevis, Storbritannias høyeste fjell, samt en og annen avstikker til lokale whisky-destillerier. Hele rundreisen avsluttes trolig i begynnelsen av juni.

(07.05.2012 kl 06:00)

Ny røykeduell til høsten

SANDNES: Da trommestuntgruppen SAKMIL reiste på verdensturne i fjor høst, ble det inngått en viktig pakt mellom Boris Aleksandrov og KillKenneth. En trekamp skulle avholdes mellom de to, og vinneren av konkurransen skulle få lov til å fortsette å røyke. Trekampen skulle inkludere øvelsene 400 meter, 60 meter og stille lengde.

Tim KillKenneth
I 2001 ble det arrangert en lignende konkurranse, da med 400 meter som eneste øvelse. "Tim KillKenneth" stilte med sterkt støtteapparat og vant klart, uten at dette endret noen av duellantenes røykevaner.
Opprinnelig ble konkurransen satt opp til den første lørdagen i juni, men den ble senere flyttet til den første lørdagen i mai på grunn av den forestående Orknøyene-seilasen. Dermed skulle kamphanene altså ha møtt hverandre nå i helgen.

Når det likevel ikke ble slik, skyldes det utenforstående hendelser som at KillKenneth selvsagt måtte delta i sin datters konfirmasjon. Dermed er røykespørsmålet fortsatt høyst uavklart.

Etter det SAKMIL-nyhetene erfarer, planlegges det nå et nytt forsøk på å få i stand trekampen til høsten. September eller oktober nevnes som gode måneder til å utkjempe de harde kampene, men noen eksakt dato er ikke fastsatt. SAKMIL-nyhetene følger likevel saken videre med stor interesse.

(07.05.2012 kl 06:00)

Et glimt av fortiden

SANDNES: Det ble et gjensyn med to gamle storheter på Megler-quizen onsdag kveld. For et par år siden var det gjerne slik at det var Hønsehjernene og Fasiten som kjempet om å være helt i toppen på den ukentlige quiz-konkurransen, og denne gang var det nettopp disse to lagene som trakk de lengste stråene.

Hønsehjernene sikret seg seieren i første omgang, som nok må ha vært en av tidenes jevneste på Megleren. Med 15.5 poeng vant laget med knappest mulig margin foran 3 lag som hadde 15 poeng, og 3 lag med 14 poeng. I alt deltok 11 lag på quizen denne kvelden.

I andre omgang var poengene langt flere, og også noe mer fordelt. Her kom et velopplagt Fasiten på banen for fullt, og sikret seg rundeseier med 26 poeng mot Labbetøs sine 25. Fasiten fikk også endelig muligheten til å svare på et av kveldens bonusspørsmål, og her ble det også full klaff. Bonuspotten var delt i to denne kvelden, og det var Halvsøstrene som sikret seg den andre halvparten.

Labbetøs har vært sterke denne våren, og de dro i land en forholdsvis suveren månedsseier for april måned. Laget nådde ikke helt opp på onsdagens quiz, men sikret seg totalt sett like mange poeng som Fasiten. Dermed er det disse to lagene som leder mai måned så langt. I kampen om halvåret leder fortsatt Naked Men Singing sammenlagt, men avstanden krymper til både Labbetøs på andreplass og Fasiten på tredje. Her kan det fort bli kamp helt inn i siste runde 20. juni.

Megler-quizen, mai måned:
Fasiten 40
Labbetøs 40
Naked Men Singing 38
Hjørnet 38
Hestur er bestur 37
Hønsehjernene 36.5
Halvsøstrene 36
Dream Team 32.5
Newton & De 31.5
Sandnes Ølklubb 30
IQ Queens 27

Megler-quizen, sammenlagt våren 2012, topp 3:
1. Naked Men Singing 669
2. Labbetøs 657.5
3. Fasiten 652.5

Som vanlig er disse tallene SAKMIL-nyhetenes egne, og ikke verifisert mot mulige rettefeil.

Megler-quizen fortsetter som vanlig nå på onsdag, mens det blir tirsdagsquiz neste uke. Da faller nemlig fest- og fotballdagen 16. mai på en onsdag.

(07.05.2012 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Den velkjente Gretha-og-Gamlå-kombinasjonen skal nå være klar for innsats på 17. mai. Dette meldes i en kort nyhetsbulletin fra den like korte trommerekken i Klepp Hornmusikk på nasjonaldagen.

  • Den skandaleombruste organisasjonen Forenede Underberg Kork Kolleksjoner (FUKK) ser ut til å ligge nede med brukket rygg. Med månedsskiftet forsvant muligheten til å avholde generalforsamling i første halvår (vedtektene sier at en slik generalforsamling må avholdes i en måned med R i, red.anm.), og med en formann som stadig er på virkelighetsflukt i Afrika er foreningens fremtid usikker. Merkelig nok er det likevel rolig blant hovedaksjonærene i foreningen.

  • Den populære Vandrefestivalen nærmer seg. Årets festival er satt opp lørdag 16. juni og foregår på Skeie helt sørvest i Klepp kommune. Som tidligere er Vandrefestival et arrangement for inviterte gjester, og det jobbes i disse dager hardt med å få ut årets invitasjoner. Disse skal i hovedsak ha blitt sendt ut før 17. mai, og utesendingen starter denne uken.

    (07.05.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Kaldt vårvær ødela ikke stemningen
     Støtteaktivitet på to kontinenter
     Musikergjeng klar for nye tokt
     Ny røykeduell til høsten
     Et glimt av fortiden
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 18, 2012:
    Hele denne uken

     Dårlige spireforhold i Påskebrødet
     Kanskje mer trompet i rådhuset
     Nytt fra bunadshjørnet
     Resultatløs Guinness-jakt i Afrika
     Tøseseier uten å vinne
     Ny OGMS-runde på lørdag
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 17, 2012:
    Hele denne uken

     Folket vandret for en god sak
     God start for IRMS
     Afrikansk støtte for IRMS
     Hornmusikken får hovedsponsor
     Ny stormønstring for Klepp-korpsene
     Tøsefest på Megleren
     Rykter & Rauaraddel