SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 4, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Residence er verdens beste hotell

SANDNES: Hotell Residence på Sandnes ble søndag kveld tildelt R&B-prisen for verdens beste hotell.Dette foregikk under en høytidelig seremoni på selve hotellet, der hotellets ansatte var samlet til et forsinket julebord.

Foran en jublende forsamling mottok en rørt og overrasket direktør Kristian Samnøen prisen, som bestod i en flott bukett blomster og et innrammet, håndfast bevis i form av et diplom. Prisutdelerne Rune og Børge fra R&B Management la i sin tale særlig vekt på den enestående servicen de har vært utsatt for fra hotellet, og i særklasse direktøren. Basert på erfaringer fra 240 reisedøgn over hele kloden ble Residence altså kåret til det beste hotellet - i hele verden.
Kristian Samnøen
Hotelldirektør Kristian Samnøen.

MacKinaIdar
Kineseren på bildet, MacKinaIdar, var en av mange rare typer som underholdt under prisutdelingen.

Før selve prisoverrekkelsen ble direktøren og hans ansatte imidlertid vitner til et høyst uvanlig underholdningsshow. Et utvalg medlemmer fra R&B Management, Sinclair & the Rovers, SAKMIL, Halm & Herråda, MacIdar, Stengt, Stokka Bronnband, OleJonnyBand, Meg & Kenneth Band, Red ØSU Balalaika Orchestra, Klepp Hornmusikk, 17:30, Elfinn Bæn, En Sjelden Gong, Gutteklubben Kan Ikke, F6,KOHO, Orstad Storband, Reber & Schindler, Slanjebandet, St. Well Doom Quartet, The Kenneth Family, OleJonnyBand & the Kenneth Family, for å nevne noen, sørget nemlig for det.

Det hele begynte med en innmarsj, ledet av R&B Management og et knippe kinesere med masker og ekte kinesiske instrumenter. Disse marsjerte rett opp på scenen og utførte noen kjappe musikalske øvelser før de ble avbrutt av velkjente taktslag fra 4 SAKMIL-trommer. Med overnestengeneral Boris Aleksandrov i spissen kjørte SAKMIL i gang et udødelig show, og holdt publikum i ånde i over 10 minutter. Tydelig imponert over presisjonen i galskapen ble SAKMILs trommestunt flere ganger akkompagnert av heftig applaus.

Etter vel overstått underholdning og prisutdeling inviterte en strålende fornøyd hotellstab, med direktør Samnøen i spissen, umiddelbart de uventede underholdningsgjestene til å være med en stund videre på festen, noe opptil flere takket ja til.

(20.01.2003 kl 06:00)

Til kamp for Grandiosa

KLEPPE: Lokale pizzaelskere i og rundt Klepp Hornmusikk er i sjokk etter at Nettavisen/Spray.no i forrige uke publiserte resultatene av sin ferdigpizza-test. Resultatene er mildt sagt nedslående og tøff lesning. I testen kommer nemlig Norges nasjonalrett Pizza Grandiosa ut som taper, med en lusen ener på terningen.

Grandiosa
Pizza Grandiosa trues av skandaløse påstander.

I en pressemelding fra Fiesta-Ole, som stort sett bare lever på Grandiosa, reageres det kraftig på testen. Han nekter å tro på påstandene i artikkelen, og hevder at det enten må være noe galt med terningene her, eller at artikkelen var ment å publiseres 1. april. Her får han også støtte av Grandiosa-festarrangør Nodi, som tror at terningen ved et uhell har havnet opp-ned. På motsatt side av en ener finner vi nemlig terningkast seks.

Det ligger nå an til en storstilt massemønstring for å redde Grandiosaen fra sitt ufortjente dårlige rykte. Det settes også store spørsmålstegn ved kompetansenivået til nettjournalistene Lennart og Jonas i denne saken. Kampanjen får støtte fra flere hold, blant annet fra R&B Management, som tror testen er kjøpt og manipulert av misunnelige konkurrenter.

Lennart og Jonas blir i alle fall ikke invitert til neste nyttårsaftens Grandiosa-fest i Kleppelundvegen.

Aktuelle linker

  • Pizza-testen på spray.no

    (20.01.2003 kl 06:00)

  • Jærbuen hyllet skotsk dikter

    BRYNE: Bryne Kro & Hotell var denne helgen åsted for den årlige Burns Supper. Begivenheten er en eldgammel skotsk tradisjon og en hyllest av den skotske nasjonaldikteren Robert Burns. Også jærbuen vet tydeligvis å sette pris på denne dikteren, for både fredag og lørdag var det fullstendig utsolgt og tettpakket med folk.

    En Burns Supper følger faste og tradisjonsrike ritualer, og legges opp på samme måte uansett hvor man måtte være i verden. Det hele starter med at en "chairperson" sier noen velvalgte åpningsord, før en sekkepipeblåser leder kokken til bordet for servering av haggis. Dette følges av taktfast klapping fra gjestene. Etterpå leses Burns berømte dikt To A Haggis høyt for gjestene, før måltidet endelig kan begynne.

    Burns Supper på Bryne har rukket å bli en årviss tradisjon med røtter tilbake til 1997. Dette skyldes ikke minst gode kontakter over Nordsjøen, i den skotske byen Blairgowrie, som også er målet for Sinclair & the Rovers sin Skottland-tur i mars. Det blir nok fulle hus på Bryne i januar neste år også.

    Sekkepipe
    Stilig velkomst til Bryne Kro & Hotell og Burns Supper.

    (20.01.2003 kl 06:00)

    Trivelig irsk-skotsk formiddagsjam

    SANDNES: I forbindelse med feiringen av Robert Burns på Bryne Kro & Hotell var det skotske orkesteret The Benachally Ceilidh Band denne helgen på plass på Jæren. Siden bandet ikke hadde noe spesielt fore på dagtid, hadde de tre bandmedlemmene ikke noe mot en liten formiddagsjam sammen med Sinclair & the Rovers på Finnegan.

    Uten noe særlig lydanlegg og uten noe fastsatt repertoar benket musikerne seg i 13-tiden rundt bordet med sine instrument for litt uformelt samspill. Etter hvert rullet skotske og irske melodier utover lokalene, og musikerne prøvde etter beste evne å henge med på hverandres låter.

    Jam session
    Jim og Jake sammen med Sinclair og gjestemusiker Erlend som ble helt hos skottene for sin framføring av Johnny Cash?s Ring of Fire.
    Foto: Litle-Store

    Flere interesserte hadde hørt rykter om hva som skulle skje på Finnegan og valgte å tilbringe noen lette formiddagstimer på puben. De så ut til å trives med det som ble servert fra de 10 musikerne rundt bordet. De fikk også med seg et par demonstrasjoner på lydnivået på en sekkepipe da skotske Charles fant fram instrumentet sitt og ble med på spillingen.

    Etter et par timer ble det hele avsluttet, og både skotter og rovere var godt fornøyd med seansen. Om Sinclair & the Rovers klarte å snappe med seg noen triks og melodier vil vise seg.

    (20.01.2003 kl 06:00)

    Tønes klar for irsk aften

    BRYNE: Det er ikke bare skotske kvelder som er tradisjon på Bryne Kro og Hotell. Lørdag 15. februar arrangerer Sinclair & the Rovers for 5. gang irsk aften på Kroa, et arrangement som pleier å være svært så populært. I år har Sinclair fått med seg selveste Tønes som gjesteartist, noe de regner med ikke vil gjøre det mindre attraktivt.

    Billettsjef Arne melder at salg av billetter for lengst er i gang og interesserte kan kjøpe billetter av Sinclair-medlemmene eller på Kroa. I tillegg til Tønes, irsk musikk og allsang blir det som alltid mulig å spise den irske nasjonalretten irish stew. Dessuten har bandet kalt inn det sedvanlige vaktmannskapet.

    Sinclair melder også at turen til Blairgowrie i Skottland i mars begynner å ta form. Turoperatør Erling har like godt reservert et helt hotell med 37 senger. Til nå har 32 personer meldt seg på, men det er ventet at en del etternølere vil komme til etter hvert.

    (20.01.2003 kl 06:00)

    Kongene av fornøyelse

    STAVANGER: Denne helgen har den årlige tradjazz-weekenden pågått i Stavanger, med god og spennende musikk på flere arenaer. Dette har naturlig nok ført til et uvanlig folkerikt uteliv i byen de siste dagene, og folk har kunnet både lokale helter og mer verdensvante stjerner.

    King Pleasure & the  Biscuit Boys
    Mye god musikk i Stavanger i helgen, her representert ved bandet King Pleasure & The Biscuit Boys. De leverte to strålende konserter på Sjøhusene fredag og lørdag.

    Det største trekkplasteret på årets tradjazz var nok likevel det engelske bandet King Pleasure & The Biscuit Boys. Dette bandet har de siste årene tatt verden med storm og stått på de største scenene i hele verden. I helgen stod de på hovedscenen i Sjøhusene, og spilte for fulle hus både fredag og lørdag.

    Bandet skuffet slett ikke. Tvert om var det en nytelse å oppleve et så sprudlende og energisk jazzband, som særlig er kjent for sitt hemningsløse sceneshow, anført av sanger og saksofonist King Pleasure. Med sin høyst tilstedeværende og gledesfylte synging, og en stemme som i enkelte øyeblikk kunne minne om Louis Armstrong, hadde han publikum i sin hule hånd. Også bassisten Shark Van Sctoop er verdt å trekke frem, for med sin elleville traktering av kontrabassen var han et konstant uromoment på scenen.

    King Pleasure & the Biscuit Boys var i det hele tatt en strålende konsertopplevelse, og beviste at det ikke bare er amerikanere som spiller ekte rhythm & blues. De engelske guttene er kort og godt kongene av fornøyelse.

    (20.01.2003 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Mix-laget til Klepp Volleyball, også kjent som Gillens Slaveteam, feiet langt bedre trente motstandere av banen under en turnering lørdag. Med bare 4 personer på banen knuste de all motstand og vant samtlige sett gjennom 4 kamper.

  • I en pressemelding fra R&B Birds heter det at gjerdesmettens kallenavn på Jæren er "Per Smogar".

  • SAKMIL spiller i Sandnes Kulturhus fredag 21. februar, og tradisjonen tro er det da også klart for Børge-festivalen etterpå, melder sikre kilder.

    ANNONSE:
    SKAUGUMS GARASJESALG 2003

    Skaugum starter nå sitt garasjesalg anno 2003.
    Minst 50 % rabatt på alle varer!

  • Skaugums garasjesalg

  • (20.01.2003 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Er Grandiosa verdens beste pizza?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Residence er verdens beste hotell
     Til kamp for Grandiosa
     Jærbuen hyllet skotsk dikter
     Trivelig irsk-skotsk formiddagsjam
     Tønes klar for irsk aften
     Kongene av fornøyelse
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 3, 2003:
    Hele denne uken

     Liten fugl skapte stor dramatikk
     Syredalen på kartet
     Glemte nesten Nyttårskonsertene
     Overraskende medlemsmøte
     Folk & navn: R&B Management
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 2, 2003:
    Hele denne uken

     Stemningsfull tankeflukt
     Trommestuntet tilbake
     Mye skryt på skrytefesten
     Feiret nyttår med Grandiosa
     Johnsen Å Dei refser SAKMIL-nyhetene
     Folk & navn: Fiesta-Ole
     Rykter & Rauaraddel