SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 5, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Mystisk brev pirrer Gutteklubben Kan Ikke

KLEPP: Det har lenge vært laber aktivitet i Gutteklubben Kan Ikke, både fordi medlemmene som vanlig ikke kan, og fordi aktivitetsnivået den siste høsten har vært høyt på flere andre områder. Nå ser det imidlertid ut til å løsne på for gutteklubben, som har to møter hos henholdsvis Jørn og Gillen å se frem til utover våren.

Nå har det imidlertid dukket opp et hittil ukjent møte, og det skal avholdes allerede på fredag denne uken. Omstendighetene rundt dette møtet er alt annet enn vanlige, og det hviler en sky av mystikk over det hele.

Onsdag mottok nemlig formann Nodi i Klepp Hornmusikk et anonymt brev adressert til Gutteklubben Kan Ikke i sin postkasse. Brevet var maskinskrevet og meget kortfattet, og inneholdt ingen ledetråder til avsender. Nodi valgte likevel å følge instruksen i brevet, og leste etter pausen på Hornmusikk-øvelsen torsdag opp følgende:

Innkalling til Gutteklubben Kan Ikke møte
Følgende må formidles etter pausen ved førstkommende øvelse for Klepp Hornmusikk, i tillegg må innkallingen repeteres ved neste øvelse:

Oppmøte for Gutteklubben Kan Ikke på Thime Station fredag 31. januar 2003 senest kl 1930. Drikke kan kjøpes som vanlig ved bordsetting.

Etter at innkallingen er formidlet, skal det befales håndsopprekking for deretter foreta opptelling av dem som ønsker å være med.

Undringen og nysgjerrigheten var stor både hos Nodi og andre, og noen meldte også sin interesse umiddelbart. Det blir forøvrig ny opptelling førstkommende torsdag, i henhold til brevets ordlyd. SAKMIL-nyhetene følger saken videre.

(27.01.2003 kl 06:00)

Gillen glemte möjlighetarna

SANDNES: I en hysterisk morsom telefonsvarermelding får SAKMIL-nyhetene opplyst at Gillen lørdag kveld faktisk glemte poenget i sin populære vits "Innan man er födt". For dem som ikke kjenner historien, kan det opplyses at den handler om livets tilfeldigheter og valgmuligheter. Historien fremføres forøvrig på svensk.

Etter at man er født, og svært mye annet om og men, deriblant en uheldig tilværelse i militæret, ender man til slutt opp som toalettpapir. Vitsen slutter imidlertid ikke her, men fortsetter med de videre valgmuligheter man da har, uten at SAKMIL-nyhetene trenger å gå i detaljer.

Gillen
Gillen - en mann av mange muligheter.

Gillen skal imidlertid ha hatt alvorlige problemer med å huske de avsluttende valgmulighetene, som til slutt konkluderer med at man aldri skulle ha reist i militæret, under en samling i Gutteklubben Kan Kanskje sine lokaler lørdag kveld. Dermed ble det et stort antiklimaks da den berømte historien nærmet seg slutten, og dette førte til en rødglødende tipstelefon til SAKMIL-nyhetenes kveldsvakt.

Gillen måtte forøvrig tåle å bli satt kraftig på plass også tidligere på kvelden, da han måtte gi slipp på sin teori om når det absolutt senest mulige tidspunktet for påske er.

- Me må bare få tag i en pengebil og koma osse heim, var Gillens korte kommentar da han skjønte at teorien var feil.

(27.01.2003 kl 06:00)

Fikk saksofonbok til jul

ANDA: Historien om Klepp Hornmusikk kjenner ingen grenser, og korpset utvider stadig menigheten til nye deler av verden. Nå har ryet om korpset, og i særdeleshet Gillen, nådd til andre siden av Atlanteren. I alle fall sies det at saksofonisten Don Wise, som er en del av Delbert McClintons band, skal være svært begeistret for den saksofonspillende slavedriveren på Anda.

Via sin kontaktperson Erling Dagsland har Wise nå formidlet en lettere forsinket julegave til Gillen. Gaven er en bok om saksofonspilling, og ble overrakt av nevnte Dagsland under en høytidelig seremoni på Gillens Slavefarm forrige uke. I brevet som fulgte gaven skriver Don Wise:

Don Wise
Don Wise ga julegave til Gillen.

To: Egil Ellingsen
December 16, 2002.

This book that you have just received from Erling Dagsland is to be used only one way.
You must start at the beginning.
Skip the next 16 pages.
Do not look at page 17 through 72 until you have put the book in a paper bag and sealed it tight. Then hold it over your head and cluck like a chicken.
Next you will see some pictures, some even of Don Wise...don't look at them, they will make your sax playing sound funny.

...after that you are on your own but you should also skip the last 44 pages. The best advice I can give you is to now have 1 beer. Your playing will not improve but YOU will like it better. Merry Christmas and Cheers to the KLEPP HORNMUSIKK (Marching Band)!

Det er dessverre ikke kjent om Gillen har fulgt oppskriften.

(27.01.2003 kl 06:00)

Jernbanen jubilerte med Brazz Brothers

STAVANGER: Jernbanens Musikkorps Stavanger runder i disse dager sine første 50 år, noe som lørdag ble behørig markert med en jubileumskonsert i Atlantic Hall. Siden feiringen av et halvt århundre som korps ikke er dagligdags, var ingen ringere enn Brazz Brothers invitert som musikalske gjester. Og med slike gjester, ble det selvfølgelig en virkelig festkonsert.

I korpsets egen avdeling fikk de tilstedeværende hornmusikkere høre flere kjente numre; blant annet Waltz no. 2 fra Jazz suiten og Festivaloverture, begge signert Shostakovich og selvfølgelig den udødelige Valdresmarsj. Jernbanemusikerne med dirigent Gaute Vikdal gjennomførte både disse numrene og resten av konserten svært bra, og presenterte et solid stykke korpsarbeid.

Ikke overraskende var det Brazz Brothers sin avdeling som var konserten sitt høydepunkt. Som vanlig imponerte alle brødrene, men denne gangen var det kanskje trommeslager Marcus Lewin som gjorde mest inntrykk, spesielt med sin solo hvor han forlot trommekrakken og like godt tok en runde ned i salen uten å miste driv og rytme. Dessuten ble det et flott gjenhør med Jan Magne Førde og Domen som vekket minnene fra fjorårets fantastiske nyttårskonserter. Noen hornmusikkmedlemmer fikk også slått av en prat med nettopp Jan Magne over en kaffekopp, og han hadde bare godt å si om fjorårets konsertopplevelser på Kleppe.

Konsertenes avsluttende numre med samspill mellom Brazz Brothers og korps, svingte det også godt av. Alt i alt en svært vellykket korpsbegivenhet i en konsertsal som nok hadde plass til noen flere publikummere. Som ved de fleste andre musikkbegivenheter i distriktet, hadde Klepp Hornmusikk også denne gang en finger med i spillet. Denne gang med Tore som ekstramannskap i klarinettrekken.

(27.01.2003 kl 06:00)

Fornøyd hotelledelse

SANDNES: Etter at Hotell Residence på Sandnes i forrige uke mottok R&B-prisen for verdens beste hotell, har det bare vært lovord å høre fra de kanter. Både direktør Samnøen og andre ansatte er over seg av begeistring for det uventede innslaget på forrige søndags forsinkede julebord.

Både prisutdelingen og den tilhørende underholdningen kom totalt uventet på forsamlingen, men har blitt satt desto større pris på i ettertid. Det lover godt foran fremtidige viktige spillinger med både SAKMIL og Sinclair & the Rovers på Residence.

Anonyme talsmenn, som skal ha nære forbindelser til R&B Management, sier imidlertid at nå gjelder det for Hotell Residence å ta vare på sjansen og holde den sterke posisjonen også dette året.

(27.01.2003 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Jenteklubben Får Ikke planlegger et møte fredag 31. januar, etter at det har lekket ut opplysninger om et anonymt brev om et tilsvarende møte i Gutteklubben Kan Ikke samme dag.

  • Kan Kanskje kan ikke komme til Kan Ikke, men kan kanskje invitere Kan Ikke senere en gang Kan Kanskje kan. Kan Kan kan kanskje også da, og Får Ikke får sikkert være med Kan Ikke, Kan Kanskje og Kan Kan etterpå.

  • Gillen skal under en inspeksjon hos Jørn og Gutteklubben Kan Kanskjes nye lokaler lørdag kveld ha godkjent forholdene for et snarlig møte i Gutteklubben Kan Ikke. Kan Kanskje avviser imidlertid på det sterkeste at gutteklubben har noe med Kan Ikke sitt møte på fredag å gjøre. Kan Kanskje kan nemlig ikke.

  • Også hos Gillen blir det snart et møte for Gutteklubben Kan Ikke. Gillen har nemlig laget "Jærens dyreste dusj" i kjelleren, og planlegger en storstilt innvielse for Kan Ikke i nær fremtid.

  • Over 80% av SAKMIL-nyhetenes lesere mener at Pizza Grandiosa er verdens beste pizza. SAKMIL-nyhetene kommer tilbake i nær fremtid med en pizza-test som skal bekrefte påstanden.

  • Lørdag kl 14.00 står Cecilie Berntsen, solist sammen med Klepp Hornmusikk på musikalkonserten i 2000, hvit brud i Høyland Kirke. Klepp Hornmusikk er selvsagt på plass og fremfører Bruremarsj inne i kirken.

  • En cowboy på Hauge opplyser at det førstkommende søndag klokken 19:30 arrangeres familiekonsert med Claudia Scott på Huse på Jæren.

  • R&B Bands faste produsent Gunnar Tønnesen, har vært utsatt for kritikk etter at han på et arrangement skrudde av CD'en med "Når ei lidå mius" som han selv har produsert. Gunnar har i etterkant forklart at det var i beste mening. Sangen krever simpelthen mye oppmerksomhet fra lytteren, noe han følte var vanskelig å få i et festlig lag som dette.

  • Lørdag natt fikk Gillen for første gang anledning til å beskue et av de nye Puls-togene innvending. For Gillen var dette en så gjev begivenhet at han glemte å gå av på Klepp Stasjon. Pengebil måtte derfor rekvireres fra Bryne til Anda, men Gillen syns selv det var vel anvendte penger.

    (27.01.2003 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Har du sendt anonyme brev i det siste?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Mystisk brev pirrer Gutteklubben Kan Ikke
     Gillen glemte möjlighetarna
     Fikk saksofonbok til jul
     Jernbanen jubilerte med Brazz Brothers
     Fornøyd hotelledelse
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 4, 2003:
    Hele denne uken

     Residence er verdens beste hotell
     Til kamp for Grandiosa
     Jærbuen hyllet skotsk dikter
     Trivelig irsk-skotsk formiddagsjam
     Tønes klar for irsk aften
     Kongene av fornøyelse
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 3, 2003:
    Hele denne uken

     Liten fugl skapte stor dramatikk
     Syredalen på kartet
     Glemte nesten Nyttårskonsertene
     Overraskende medlemsmøte
     Folk & navn: R&B Management
     Rykter & Rauaraddel