SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 5, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Ny vår for Medvindsrittet

SANDNES: I juni i fjor ble det eksklusive Medvindsrittet arrangert for første gang. Turen gikk i strålende vær og i medvind fra Sandnes til Egersund, og selv om det var tildelt 12 faste startplasser i den såkalte Magnificent 12, var det bare 10 startende som rullet ut fra Sandnes i 9-tiden om morgenen. Ved målgang i Egersund om ettermiddagen var dette tallet redusert til 8, men av helt naturlige årsaker.

Medvindsrittet på Ogna
Sommeren 2011 var kanskje ikke den beste værmessig, men under Medvindsrittet 11. juni var det strålende vær sørover Jæren. Medvind var det også, selv om vindstyrken var svak. Her er rittdeltakerne samlet under en pitstopp på Ogna.

Suksessen fra i fjor ga definitivt mersmak, og til sommeren er det klart for et nytt sykkelritt i medvind. Mens det i fjor lå litt prestisje i å sykle samme dag, men motsatt veg som et annet stort ritt i distriktet, er løypetraseen for i år foreløpig ikke bestemt. Det er heller ikke datoen for rittet, men Rittledelsen vil i løpet av kort tid komme sammen for å diskutere disse detaljene. Hovedprinsippet fra det første Medvindsrittet ligger likevel fast: Rittet skal foregå i medvind.

Det er også forventet at alle i Magnificent 12 stiller på startstreken denne gang, og som i fjor åpnes det også for tilleggsdeltakere i form av såkalte wild cards. Disse må det søkes om på forhånd til Rittledelsen, som står helt fritt til å vurdere søknaden på generelt grunnlag.

(30.01.2012 kl 06:00)

Månedsseieren ble sikret

SANDNES: Det hersker liten tvil om at det er Naked Men Singing som på onsdag kan motta premien for beste quizlag i januar på Megleren Øl- og Vinstue. Selv om laget ikke vant noen av rundene i forrige ukes quiz, var forspranget på forhånd såpass stort at månedsseieren i realiteten aldri var truet.

På vinnerlisten i onsdagens to runder kom derimot Hjørnet og Labbetøs. Første omgang var svært jevn med bare 5 poeng mellom første- og sisteplass, mens det var noe større spredning i den andre omgangen. Her var også de mulige poengene flere. I alt deltok 12 lag på quizen denne gang.

I det Megler-quizen går inn i februar måned denne uken er det nye sjanser for måneds- og rundeseiere for alle lagene. Frem til nå har måneds- og halvårsresultatene vært identiske, og siden Naked Men Singing vant januar måned leder de også i halvårssammendraget så langt. Faktisk økte de også forspranget sitt ørlite grann.

SAKMIL-nyhetene har som vanlig oppdaterte, men ikke verifiserte tall å by på denne uken. Endringer kan forekomme som et resultat av feil i retteprosessen, men dette endrer neppe rekkefølgen i vesentlig grad. Forspranget er fortsatt heller ikke større enn at det går an å ta det igjen.

Megler-quizen, topp 5:
Naked Men Singing 155.5
Labbetøs 147
Fasiten 142.5
Hjørnet 140
Halvsøstrene 130

Årets første februar-quiz begynner på Megleren onsdag klokken 20:30.

(30.01.2012 kl 06:00)

Mørket går, mørket består

SANDNES: Mens dagene blir lengre, nettene kortere og vintermørket i økende grad må vike for en stadig stigende sol, er det fortsatt mørkt nede i glassene til Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS). Det vil det nok fortsatt være på lørdag, når bevegelsen møtes til årets februarmøte på Megleren Øl- og Vinstue.

Værutsiktene tyder på en kald og rolig innledning på februar måned dette året. Om dette holder seg helt til helgen er uvisst, men i forhold til fjorårets ruskevær ser prognosene uansett gode ut.

OGMS februar 2011
Uvær under fjorårets februarmøte tvang den vanligvis så værharde forsamlingen inn under tak.

OGMS-møtet starter som alltid klokken 15:30, og det er som vanlig ventet stor kamp om å bli første GD på oppmøtelisten. Varigheten av møtet er høyst uvisst, men det vil kunne pågå på ubestemt tid helt til man mener seg ferdige.

(30.01.2012 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Den forestående Irsk Aften med Sinclair & the Rovers ser ut til å være meget populær i år. I forrige uke, og før markedsføringen av arrangementet hadde kommet skikkelig i gang, ble det meldt om at det bare var 9 ledige (av totalt 100) "Full pakke"-billetter igjen. Dette tallet har muligens blitt ytterligere redusert i løpet av helgen. Irsk Aften foregår for øvrig lørdag 11. februar på Bryne.

  • Enten man har tenkt seg på Springsteen-konsert til sommeren eller ikke, så dukker det til helgen opp en sjelden mulighet på Sandnes. En lang rekke lokale og dyktige musikere står bak bandet The Julie E Street Band, som lørdag kveld spiller opp på Tribute på Sandnes. Her legges det opp til et møte med Bruce Springsteen på kryss og tvers, hentet fra en lang karriere med utrolig bredde. Konserten "A Live Tribute To Bruce Springsteen" med Julie E Street Band starter klokken 22:30 lørdag kveld. Bandnavnet kan for øvrig muligens spille på gateadressen til Tribute, som er Julie Eges gate 12.

  • Guinnessbevegelsen OGMS avholder som kjent utenlandsmøte i Thailand i påsken, dermere bestemt på utestedet Offshore i Ban Chang. Antallet kjente deltakere her skal være i økning, men det er alltid plass til flere. Selve møtet foregår lørdag 7. april, som er påskeaften i år. Quiz-Trond er kontaktperson for detaljer om opphold og reise.

    (30.01.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Ny vår for Medvindsrittet
     Månedsseieren ble sikret
     Mørket går, mørket består
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 4, 2012:
    Hele denne uken

     Annie-musikal tar form
     Poor Edward på Stationen
     Historien gjentar seg
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 3, 2012:
    Hele denne uken

     SAKMIL toppet nyhetene igjen
     De ukjente ble kjent
     Tilbake til normalen
     Mer irsk aften på Bryne
     Rykter & Rauaraddel