SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 3, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

SAKMIL toppet nyhetene igjen

STAVANGER: Den regionale nyhetsavisen Stavanger Aftenblad kunne onsdag i forrige uke bringe store oppslag om SAKMIL World Tour. Med reportasje både i papirutgaven og på nettutgaven ble SAKMIL en skikkelig headliner for en stakket stund, på dagen 2 måneder etter starten på verdensturneen.

Overskriften "Yes, we are famous in Europe" pirret nok nysgjerrigheten til mange lesere, og reportasjen var lenge blant de mest leste sakene på Aftenbladet.no denne dagen. Dette skyldtes nok til en viss grad også filmsnutten om turneen som Aftenbladet TV kunne varte opp med. Det viste seg også at selv om avisen var lovlig sent ute med å melde om den store begivenheten, så var dette nytt for mange lesere.

SAKMIL på Manhattan
Trommegalskap i New York: SAKMIL på selveste Broadway.

Det manglet heller ikke på superlativene fra publikum. Med unntak av et par humørløse kommentarer fra selverklærte kultureksperter om billige forkledninger og smakløs pubertetshumor var wow-faktoren høy over det hele. Dette medførte også stor aktivitet på den moderne jungeltelegrafen (Facebook m.m., red.anm.).

Oppslagene på nett og i avisen fikk også et annet pussig resultat. I 2009 ble det opprettet en støttegruppe på Facebook med hensikt om å få Gladmat-festivalen i Stavanger til igjen å hyre inn SAKMIL til underholdningen. Etter de siste nyhetene om SAKMIL World Tour har imidlertid grunnleggeren av denne gruppen nå kommet til erkjennelsen av at SAKMIL nå er så store og internasjonale at de neppe er aktuelle for Gladmat igjen.

En talsmann fra SAKMIL uttaler imidlertid at SAKMIL alltid er klare til innsats, også på Gladmat om det skulle bli nødvendig. I god geriljaånd vil det imidlertid ikke alltid være kjent om, hvor og når SAKMIL finner det for godt å opptre.

Det er for øvrig ikke bare lokalpressen som skriver om SAKMIL. Også den indiske(!) nettavisen Firstpost.com har en lenke til YouTube-videoen med SAKMIL i Panamakanalen. Hvordan forbindelsen mellom India og kanalen kom i stand er imidlertid mer uklart.

Aktuelle linker

  • - Yes, we are famous in Europe (Aftenbladet, 11.01.2012)
  • SAKMIL i Panamakanalen (Firstpost.com)

    (16.01.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     SAKMIL toppet nyhetene igjen
     De ukjente ble kjent
     Tilbake til normalen
     Mer irsk aften på Bryne
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 2, 2012:
    Hele denne uken

     Didrik begeistret i rådhuset
     Engler smakte cognac
     Trivelig start på året for OGMS
     Heftig støttevirksomhet for OGMS
     Laks og røre i Orienten
     Hjørnet i føringen fra start
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 1, 2012:
    Hele denne uken

     Nedtellingen er i gang
     Riggejobb unnagjort på rekordtid
     Våt OSskar-aften
     Nytt år for OGMS
     Nye quizmuligheter
     Rykter & Rauaraddel