SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 7, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Bursdagsbarn fikk smake sin egen medisin

FORUS: Medlemmer og venner av Klepp Hornmusikk har den siste tiden måtte venne seg til å bli bombet med SMS-meldinger og e-poster når de fyller året. Omfanget av bombardementet varierer med når i uken bursdagen er, hvor gammel man blir og lignende, men svært ofte er det et fåtall personer som står bak det hele.

R&B Management halvdel B, alias Børge, er et eksempel på en slik bakmann. Han elsker å føre godtroende folk bak lyset, for så å avsløre spøken etterpå, og også SMS-bombing skal være blant yndlingshobbyene. Fredag fylte imidlertid Børge 35 år, og skulle få smake sin egen medisin hele dagen.

I et koordinert angrep som startet allerede kl 00:01 natt til fredag haglet det inn med meldinger og delmeldinger fra alle kanter, til dels også fra ukjente numre. Godt hjulpet av Klepp Hornmusikks websider fortsatte både SMS- og e-post-bombardementet utover dagen, noe som førte til at Børge på sin arbeidsplass Hands en stund ikke gjorde noe annet enn å trykke på telefonen og lese gratulasjonsmeldinger på e-post.

Børge
Børge ble 35 år - og dette bildet fikk det til å koke i mobiltelefonen hans.

Den store pågangen passet også dårlig på en dag da et viktig møte var planlagt kl 13.00. Da skulle en viktig kunde fra Oslo ankomme Hands sine kontorlokaler på Forus, og diskutere en løsning med Børge som visstnok hadde vært omfattet av store problemer. Børge hadde gått og gruet seg til dette store deler av dagen, og det var en nervøs Halvdel B som trippet rundt på arbeidsplassen da klokken passerte ett fredag ettermiddag.

BursdagsBataljonen
BursdagsBataljonen, bestående av Ragnhild, Ole og Nodi, tok Børge fullstendig på sengen da han rundet 35 år.

Nå dukket dagens første store overraskelse opp. Inn stormet nemlig Ragnhild, Ole og Nodi fra BursdagsBataljonen, mens de hamret og slo på alle tenkelige støyende instrumenter. Kledelig iført silkeklær, Mao-jakke og Sveinsvoll-dress laget de et leven som fikk alle Børges arbeidskolleger til å evakuere sine kontorer.

Børge var storveies fornøyd da han like etter mottok en stor og flott bursdagskake fra de tre, bare for å oppdage at det var restene fra Skoffe-Eiriks 30-årsdag dagen før. Senere fikk han imidlertid overrakt en flaske XO-cognac og et viktig dokument om musikken på 1960-tallet, og Børge var omtrent så overrasket og fornøyd som han kunne være.

På dette tidspunktet blandet også Børges sjef Fredrik seg inn i samtalen, og opplyste om at den viktige kunden fra Oslo ikke kom likevel. Akkurat da gikk det også opp et lys for Børge, som forstod at han var blitt rundlurt og utsatt for et komplott der selv sjefen var involvert.

Etter dette ble BursdagsBataljonen bare omtalt som terrorister og pøbler, mens Børge ikke lenger visste hvem eller hva han skulle tro på. En strålende og minnerik 35-årsdag ble det i alle fall, og det skal være stor fare for hevnaksjoner.

(10.02.2003 kl 06:00)

Nybakt peppersvenn disket opp med kake

KLEPP: Det er ikke bare i de engere management-kretser at runde og halvrunde tall passeres nå om dagen. Også i Klepp Hornmusikk har det blitt feiret fødselsdager den siste uken, først med Sissel som ble 49 år på onsdag. I god korpsånd passet selvsagt også Skoffe-Eirik på å fylle 30 år på en torsdag, som er korpsets faste øvingsdag.

Dermed ble det etter flere oppfordringer servert kake til sultne korpsmedlemmer på kveldens øvelse, og Skoffe-Eirik vartet opp med både sjokoladekake og marsipankake. Feiringen fortsatte videre på puben Only 1 etter øvelsen, der det ble en uvanlig sen kveld til torsdag å være. Selv ikke støyende folkehøgskoleelever klarte å legge noen demper på stemningen.
Skoffe-Eirik
Skoffe-Eirik har kommet i 30-årsalderen

Det hører med til historien at ungkaren Skoffe-Eirik også fikk den obligatoriske pepperen - 12 gram i en pose.

(10.02.2003 kl 06:00)

Til VM med egen akkreditering

BRAUT/VAL DI FIEMME: Verdensmesterskapet på ski i nordiske grener nærmer seg med stormskritt, og dermed rykker også avreisedatoen for Litle-Store og hans venner stadig nærmere. Ski-VM, som arrangeres annethvert år, er et obligatorisk reisemål for Litle-Store, og følger en tradisjon som skriver seg tilbake helt til tiden før OL på Lillehammer.

Litle-Store og hans VM-kompiser satser forøvrig på å kuppe det meste av oppmerksomhet og TV-sendinger også denne gang. Sist gang presterte Bankmaen, Litle-Store og resten av gjengen sågar å bli egen TV-reportasje i selveste Lørdagsrevyen på NRK1. Listen legges neppe lavere i år.

Litle-Store
Litle-Store reiser til VM med egen akkreditering. Her er han i passkontroll på grenseovergangen mellom Tsjekkia og Tyskland høsten 2002.

Den galne gjengen fra Jæren er imidlertid ikke alene om å reise fast til Ski-VM. Gutteklubben Saltnes Turn og Beksøm fra Råde kommune på Østlandet er et minst like fast innslag. På tross av stor kreativitet og galskap også der i gården, har de imidlertid litt å lære av jærbuene når det gjelder medietekke.

Saltnes Turn og Beksøm har derfor gitt Litle-Store full akkreditering til sitt territorium, i håp om å plukke opp både triks og gode historier. Litle-Store påstås forøvrig å komme fra Sola på deres hjemmesider, noe som selvsagt er feil. Litle-Store kommer fra Plenkrutt-farmen på Braut.

Aktuelle linker

  • Saltnes Turn og Beksøm
  • Arne - groupien fra Sola (!)

    (10.02.2003 kl 06:00)

  • Det beste i livet er gratis

    SANDNES: En vis mann sa en gang at det ikke finnes noe slikt som en gratis lunsj. Det er alltid noen som må betale til syvende og sist. Denne gang var det Sandnes Sparebank som hadde tatt spanderbuksene på seg, og inviterte til gratiskonsert i Sandnes Kulturhus med selveste The Real Group fra Sverige.
    Terningkast 6
    KONSERT: The Real Group
    (Utdeling av Sandnes Sparebanks musikkpriser)
    Sandnes Kulturhus 09.02.2003
    Fullsatt

    En bank gjør selvsagt ikke slikt uten baktanker. Anledningen for konserten var utdelingen av bankens musikkpriser, og dette fylte første halvdel av forestillingen, sammen med spenstige opptredener av prisvinnerne. Etter en kort pause var det imidlertid klart for det de fleste hadde kommet for, nemlig The Real Group.

    Man kunne til tider være fristet til å tro at gruppen sang med playback. Publikum kunne nemlig tydelig høre både kontrabass, slagverk og blåseinstrumenter, som på sitt mest ekstreme lett kunne forveksles med et storband. Problemet var bare at på scenen stod det 5 sangere, som hadde stemmene sine som de eneste instrumentene.

    The Real Group
    The Real Group leverte en solid forestilling man ikke kunne la være å bli imponert av.

    The Real Group synger nemlig utelukkende a capella, og imiterer nær sagt hvilket instrument det skal være kun ved hjelp av stemmebåndene. Slik kan alt fra Count Basie til Beatles fremføres med den største selvfølgelighet, og hadde man ikke sett det med sine egne øyne, ville man ha vanskelig for å tro at det ikke satt et fullt orkester på scenen. Hvinende rockegitarer glimret også med sitt fravær, men kunne tydelig høres gjennom mikrofonen - eller hva med et heftig rytmefyrverkeri fra en fyrig meksikansk a capella i Acapulco?

    Noen ganger får man oppleve noe som nesten er for godt til å være sant. Konserten søndag kveld i kulturhuset var av den kategorien. Og det beste av alt - opplevelsen var aldeles gratis!

    Aktuelle linker

  • The Real Group

    (10.02.2003 kl 06:00)

  • SAKMIL-bussen ruller videre

    VATNE/KLEPP: Torsdag kveld ble foreløpig siste kapittel skrevet i historien om SAKMIL-bussen. Da ble de nødvendige papirer underskrevet under en til tider opphetet seremoni i Klepphallen, og bussen er ikke lenger i SAKMIL sitt eie.

    Dermed er en epoke over i SAKMIL-historien. Bussen ble innkjøpt som et rent impulskjøp i år 2000, og har vært sentral i mange begivenheter det fortsatt går gjetord om. Lykken tok brått slutt i fjor vinter, da bussen skulle til EU-kontroll og det ble påvist vann i oljesystemet. Etter dette ble bussen stående over et halvt år på Forus, der den også ble utsatt for hærverk.

    SAKMIL-bussen
    Takk for alt - SAKMIL-bussen er på vei til sitt neste liv.

    De nye eierne er en gjeng fra Østerhus Bilruter, som siden de fikk hånd om bussen i høst har gitt SAKMIL-bussen det løftet den trengte. Motoren er reparert og bussen er ellers rustet opp for et betydelig beløp. Torsdag kunne de endelig også få papirene i orden mot et latterlig vederlag.

    SAKMIL-bussen ruller nå videre på norske veier og videre inn i evigheten. Lenge leve SAKMIL-bussen - med eller uten SAKMIL.

    (10.02.2003 kl 06:00)

    R&B bryter med sin produsent?

    SANDNES: Er R&B Band i ferd med å sparke sin faste produsent Gunnar Tønnesen? Det er spørsmålet som har preget det lokale musikkmiljøet etter at Gunnar for noen uker siden avbrøt avspillingen av ?Når ei lidå mius?, som er bandets eneste hit. Et studiobesøk denne helgen fører nok til enda mer liv i disse ryktene.

    Lørdag var nemlig R&B på nytt i studio, men det var verken i Gunnar sitt studio på Storhaug eller med Gunnar som produsent. Studioet som ble besøkt var det noe mer ukjente MacIdar Professional Sound Studios (MIPS Studios) på Sandnes med hitmakeren MacIdar som produsent.

    R&B i MacIdar Stuido
    Produsent MacIdar (til venstre) ser ingen grunn til å gjennomføre store audition ala Idol når det finnes talenter som R&B Band like ved studioet.

    I følge en kortfattet pressemelding fra R&B Band, dreiet det seg kun om en remix av den tidligere innspilte slageren. Kilder i musikkmiljøet rundt R&B tror imidlertid at de to er på jakt etter et noe yngre nedslagsfelt for sin noe spesielle musikk og derfor ønsker enn produsent som er mer i takt med musikken som selger best blant dagens ungdom. Deres øyne falt derfor på MacIdar, som ikke bare er ung og fremadstormende, men i tillegg har studio kun 200 meter fra Børges hjem.

    I pressemeldingen skriver bandet at de planlegger release av den nye CD?en allerede den 21. februar. For øvrig skryter de av å ha drukket store mengder med øl under innspillingen som skal ha stukket seg ut i de sene nattetimer, noe som verken imponerer RockePolitiet nevneverdig eller får musikkeksperter til å tro at resultatet nødvendigvis kommer til å bli så mye bedre.

    (10.02.2003 kl 06:00)

    Alt klart for Irsk Aften

    BRYNE: Førstkommende lørdag er det endelig klart for Irsk Aften på Bryne Kro & Hotell igjen. Det betyr en kveld fullspekket med god mat, irsk musikk og allsang i regi av Sinclair & the Rovers. I år har de fått med seg visesangeren Tønes som skal underholde publikum med sine spesielle historier fra livet i Sokndal før Sinclair spiller opp.

    Denne helgen hadde Sinclair en vellykket oppladning i nettopp Sokndal hvor fornøyde sokndøler sang og danset til frisk irsk musikk. Sinclair fikk også testet ut en del nye sanger som trolig blir å høre på lørdag.

    Det skal fortsatt være mulig å få fatt på billetter til Kroa. Ragnhild skal imidlertid ha vært så redd for ikke å få plass, at hun stilte opp på ØSU under en øving for å bestikke bandet med kake, noe som selvfølgelig ingen hadde noe imot.

    (10.02.2003 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Gaute Hegrestad fra Nærbø Musikkorps skal være observert med et Gucci-belte på en tilstelning på Hotell Residence nylig, melder sikre kilder.

  • Etterretningsrapporter tyder på at det også finnes minst ett annet Gucci-belte i omløp på Jæren, i tillegg til Gillen sitt. Dermed er det i alle fall lokalisert 3 slike belter totalt.

  • Gutteklubben Kan Kanskje inviterer Gutteklubben Kan Ikke til splitter nye klubblokaler fredag 21. mars, heter det i et offisielt dekret fra Kan-Kanskje-president Jørn.

  • KillKenneth kjøper halvparten av Eddi's bakeri på Sandnes, melder sikre kilder. Langt mer usikre kilder påstår at navnet på bakeriet etter dette skal endres til KillEddi's Bakeri, eller kanskje KennEddi.

  • Fredag arrangeres det tradisjonelle Jazz i Timeglass på Sjøhusene i Stavanger med musikk fra tre scener. Blant de 23 lokale navnene som stiller på jazzmønstringen, er Orstad Storband som for anledningen har med klarinettist Vidar Kenneth Johannesen som musikalsk leder.

  • R&B Management prøver nå å overbevise Arild om at ?Når ei lidå mius? egentlig er en sang fra 60-tallet og derfor bør fremføres på KHM?s 60-tallskonsert, hvor de selv er konferansierer.

    (10.02.2003 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Eier du et Gucci-belte?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Bursdagsbarn fikk smake sin egen medisin
     Nybakt peppersvenn disket opp med kake
     Til VM med egen akkreditering
     Det beste i livet er gratis
     SAKMIL-bussen ruller videre
     R&B bryter med sin produsent?
     Alt klart for Irsk Aften
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 6, 2003:
    Hele denne uken

     Gutteklubben Kan Ikke ut i det blå
     Kan Ikke diskuterte 1960-tallet
     Kokken ble kveldens helt
     Feiret våren på terrassen
     Klepp Hornmusikk i flott bryllup
     Halm & Herråda går i kloster
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 5, 2003:
    Hele denne uken

     Mystisk brev pirrer Gutteklubben Kan Ikke
     Gillen glemte möjlighetarna
     Fikk saksofonbok til jul
     Jernbanen jubilerte med Brazz Brothers
     Fornøyd hotelledelse
     Rykter & Rauaraddel