SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 6, 2003 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Gutteklubben Kan Ikke ut i det blå

BRYNE/SANDNES: Etter de siste ukers mystikk omkring hvem som stod bak den anonyme innkallingen til møte i Gutteklubben Kan Ikke var spenningen stor da en firemannstropp møtte opp på Thime Station fredag kveld. I god Kan-Ikke-stil var de fleste av gutteklubbens medlemmer fraværende, siden de var opptatt med andre ting. Eirik, Ole og Nodi måtte derfor ha hjelp fra Johnsen Å Dei i Gutteklubben Kan Veldig for å øke antallet møtedeltakere.

Da de fire ankom Stationen var Gillen en av de første menneskene de traff på. Mistanken ble derfor straks rettet mot ham, men forsvant like fort igjen da Gillen reiste til andre festligheter med helt andre folk. I stedet mottok Bodil i baren en anonym telefonoppringing og videreformidlet beskjed til gutteklubben om å være klar utenfor kl 19.30.

Noen minutter senere befant de fire gladguttene seg i en drosje på vei nordover. Spekulasjonene gikk høyt og lavt om hvor turen skulle ende, og da bilen svingte inn på Motorvegen og fortsatte nordover var forvirringen total. Både Bronnhuset på Stokka og Sigve i Stavanger ble nevnt, men da bilen etterhvert svingte av på Lura og kjørte gjennom Strandgaten med kurs mot Langgaten ble alle mistanker bekreftet. Kveldens destinasjon var Langgaten 102E, også kjent som Børges residens eller R&B Penthouse.

At Børge var involvert i opplegget kom aldri som noen stor bombe på møtedeltakerne. Tvert om hadde Nodi og andre gjennom hele uken presset Børge hardt for å få ham til å innrømme at han stod bak, men Børge stod på sitt og hevdet hardnakket at han faktisk skulle til Oslo i helgen. Der skulle han angivelig spille bridge med sine venner. Han ble imidlertid aldri kvitt mistanken.
Mao Boys
Ole og Børge hadde klekket ut ideen om en gutteklubb for å få vist frem de flotte Mao-draktene sine.

Overraskelsen var derimot større da det viste seg at Gutteklubben hele tiden hadde hatt en informant i sine rekker. Etter at gutteklubben var blitt tatt vel i mot av kokk Rune inne i leiligheten, dukket nemlig både Ole og Børge opp i sine splitter nye Mao-drakter. Dermed ramlet også de siste hemmelighetene fra hverandre, og det viste seg at Ole og Børge i fellesskap hadde planlagt stuntet over lengre tid for å få en anledning til å vise frem sine dyrekjøpte Mao-klær fra Kina.

Stol aldri på en kineser, i alle fall ikke falske kinesere.

(03.02.2003 kl 06:00)

Kan Ikke diskuterte 1960-tallet

SANDNES: Etter den forvirrende og mystiske oppladningen til kveldens gutteklubb var humøret og stemningen på topp da møtedeltakerne endelig var vel installert i R&B Penthouse. Inspirert av Charles Tjessem sin seier i kokke-VM i Lyon, vartet kokken Rune opp med pølser og pølsebrød på aller beste måte. Sammen med den legendariske Heinz-ketchupen ble dette til et herremåltid som bare er en ekte gutteklubb verdig.

Gutteklubben Kan Ikke
Fredagens utgave av Gutteklubben Kan Ikke hos sin vert Børge.

Nå var det imidlertid tid for den seriøse og strengt faglige delen av møtet. Kveldens tema var 1960-tallet, og gjennom en grundig Historie Workshop diskuterte guttene temaer som musikk, politikk, hendelser og mote. Bakgrunnen for diskusjonen var selvsagt den forestående sekstitallskonserten med Klepp Hornmusikk i Storstova 5. april Her skal Rune og Børge, alias R&B Band, være toastmastere.

Flere gode argumenter kom på bordet, og både hendelser som Cuba-krisen og Woodstock-festivalen ble grundig debattert. I tillegg ble typisk musikk fra sekstitallet diskutert, og flere sentrale band og artister ble nevnt.

Etter noen timers heftig debatt ble det konkludert med at det hadde vært et enestående møte i Gutteklubben Kan Ikke, der mange viktige saker hadde blitt gjennomgått. På dette tidspunktet hadde imidlertid Jenteklubben Får Ikke henvendt seg flere ganger gjennom diverse SMS-meldinger, og det ble vedtatt av Gutteklubben Kan Ikke nå skulle forflytte seg til Cafebar Felgen på Hotell Residence.
Historie Workshop
Det var høyt faglig nivå over diskusjonene på Kan-Ikke-møtet.

Etter dette fulgte et lite kvarters kamp mot naturkreftene i snøstorm og rennedrev, før forsamlingen til slutt ankom kveldens foreløpige endestasjon.

(03.02.2003 kl 06:00)

Kokken ble kveldens helt

SANDNES: Det vakte stor glede og begeistring i matfylket Rogaland da Charles Tjessem i forrige uke vant den store kokkekonkurransen i Lyon og ble hyllet som verdens beste kokk. Dette fikk også R&B Managements kokk Rune, som har visse likhetstrekk med Tjessem, merke på kroppen fredag kveld.

Rune Tjessem
Kokken Rune ble gratulert av flere for sin seier i kokke-VM.

Etter å ha kokkelert for Gutteklubben Kan Ikke tidligere på kvelden, ble han med til Hotell Residence for en verdig avslutning på kvelden, fortsatt iført fullt kokkeutstyr og en turmarsjmedalje fra Austrått-marsjen.

Etter å ha vært på Residence en liten stund forflyttet hele forsamlingen seg til 5. etasje og Residence Hall, der Midnight Ramblers hadde konsert. Her var stemningen upåklagelig, og dansegulvet var tettpakket med folk. Da kokken Rune entret lokalene ble det imidlertid enda bedre stemning, og tilløp til jubel.

Mange trodde nemlig at det var selveste kokkemesteren som hadde kommet på konsert, og flere var også borte for å gratulere Rune. Selv ikke da han viste frem turmarsjmedaljen og forklarte at han slett ikke var Charles Tjessem, ville folk tro at det ikke var verdensmesteren som stod foran dem. Gratulantene stod fortsatt i kø.

(03.02.2003 kl 06:00)

Feiret våren på terrassen

KLEPPE: Omtrent samtidig med at en gjeng gutteklubbdeltakere trosset snøstormen til fots på Sandnes, skiftet kalenderen endelig til vårmåneden februar. Få timer senere var årets første terrassepils et faktum i Markvegen på Kleppe.

På terrassen
Ole og Nodi nyter stjernehimmelen på terrassen en vakker februarnatt.

I yr glede over at våren har kommet til Jæren, ble nemlig solstolene funnet frem, og Ole og Nodi inntok umiddelbart sine favorittstillinger ute på terrassen. Tankene gikk til tidligere sommerstunder og mang en behagelig opplevelse på denne terrassen, mens de etter beste evne forsøkte å få et gløtt av stjernehimmelen. Den var imidlertid dekket av skyer og snødrev.

På dette tidspunktet gikk det også et lys opp for de to soltilbederne. Selv ikke i Markvegen begynner våren allerede 1. februar. Utepilsen er dog vel overstått.

(03.02.2003 kl 06:00)

Klepp Hornmusikk i flott bryllup

HØYLAND: Om det var tilfeldig eller ikke skal være usagt, men den noe spesielle datoen 01.02.03 kommer for alltid til å bli stående som bryllupsdagen til Cecilie Berntsen og hennes utkårede Frode. Cecilie var med som sangsolist med Klepp Hornmusikk på musikalkonserten i 2000, og er dessuten datteren til Anita i korpset. Det var derfor kanskje ikke så rart at det nettopp var Klepp Hornmusikk som skulle spille Jan Magne Førdes Bruremarsj under utmarsjen.

Klepp Hornmusikk var imidlertid langt fra det eneste musikalske innslaget under vielsen. I det som må ha vært en av de nydeligste og mest stemningsfulle vielsene i Høyland Kirke noensinne, var det nemlig tettpakket med musikalske innslag fremført av Cecilies vennekrets. Vielsen ble derfor også en god del lengre enn en tradisjonell vielse, og først etter nesten en time var alt vel overstått.

Cecilie gifter seg
Et flott brudepar og en nydelig vielse med mye god musikk da Cecilie giftet seg med sin Frode.

Selv om det hele var idyllisk på overflaten var det en stund tilløp til krise for Klepp Hornmusikk. Under en særdeles hurtig avhenting av slagverkutstyr i Klepphallen hadde nemlig Ole og Nodi klart å glemme et par vitale rytmeinstrumenter til bruremarsjen. Dermed var det bare for formann Nodi å ringe R&B Hjelper Deg sin nødtelefon.

Drøye 10 minutter senere var Børge på plass med en koffert full av godsaker, deriblant en ekte tjekkisk tamburin og en kinesisk gong. Sistnevnte fikk ligge i fred, men tamburinen gjorde stor lykke på Bruremarsjen.

For Cecilie og Frode ble det uansett en stor dag, og SAKMIL-nyhetene gratulerer hjerteligst.

(03.02.2003 kl 06:00)

Halm & Herråda går i kloster

UTSTEIN: Den lite kjente, men desto mer beryktede stuntklanen Halm & Herråda (HH), var tirsdag kveld på plass i uvante omgivelser. Det var nemlig gjestehuset ved Utstein Kloster som skulle besøkes, og kveldens oppdrag bestod i å underholde viktige personligheter fra Bryne Torg Senter, som var samlet til kickoff-møte på stedet.

Halm & Harråda går i kloster
Denne gjengen fra Halm & Harråda sørget for uforglemmelig underholdning på Utstein.

Lite visste gjestene om hva som ventet dem. Halm & Herråda hadde nemlig funnet frem noen av sine verste effekter for kvelden, og den velkjente Lefse-Laura fra Pedersgaten fikk selskap av bl.a. luksushoren Francesca og en trommespillende Piirka-lookalike.

Etter nøye rådslagning hadde gruppen lagt opp en slagplan for kvelden, men den røk allerede etter kort tid. Dermed ble Lefse-Laura stående ganske alene med forsamlingen og fremføre sitt show, mens både gjester og andre HH-medlemmer lurte på hva som egentlig foregikk. Det hele ble likevel rodd elegant i land av en uforglemmelig versjon av Litle-Stores sleggekasterhistorie.

På vei hjem stakk gjengen også innom en familie i et av nabohusene til åstedet, og fikk servert rødvin mens de etter beste evne markedsførte seg selv og den kommende sekstitallskonserten med Klepp Hornmusikk.

(03.02.2003 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Under uformelle drøftinger på Finnegans pub lørdag ble det bestemt at det skal lages dokumentarfilm om Klepp Hornmusikk, der særlig korpset røde og sorte uniformer skal ha en sentral rolle.

  • Det ble under helgens gutte- og jenteklubbmøter oppdaget flere nye klubber, deriblant Gutteklubben Kan Veldig, Gutteklubben Finner Ikke og Gutteklubben Kan Alt.

  • Klepp Hornmusikk fikk fredag kveld to nye støttemedlemmer, meldes det fra sikre kilder.

  • Det er ikke bare i Klepp Hornmusikk at Pizza Grandiosa har en høy stjerne. I Molde er det sågar dannet en egen fanklubb for denne norske nasjonalretten.

    Aktuelle linker

  • Grandiosa Molde Fanclub

    (03.02.2003 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    Ukens spørsmål
    Har du tilbragt mye tid på terrassen dette året?
    JaNei

    Vis resultat

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Gutteklubben Kan Ikke ut i det blå
     Kan Ikke diskuterte 1960-tallet
     Kokken ble kveldens helt
     Feiret våren på terrassen
     Klepp Hornmusikk i flott bryllup
     Halm & Herråda går i kloster
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 5, 2003:
    Hele denne uken

     Mystisk brev pirrer Gutteklubben Kan Ikke
     Gillen glemte möjlighetarna
     Fikk saksofonbok til jul
     Jernbanen jubilerte med Brazz Brothers
     Fornøyd hotelledelse
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 4, 2003:
    Hele denne uken

     Residence er verdens beste hotell
     Til kamp for Grandiosa
     Jærbuen hyllet skotsk dikter
     Trivelig irsk-skotsk formiddagsjam
     Tønes klar for irsk aften
     Kongene av fornøyelse
     Rykter & Rauaraddel