SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 18, 2008 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Snart braker sirkuset løs

KLEPP STASJON: På torsdag, presis klokken 19:00, går endelig startskuddet for premiereforestillingen på Opera-Sirkus. Da er også den første av i alt fire forestillinger i gang på Eplemjølsfabrikken på Klepp stasjon, eller Hoff Potetindustrier Jæren som er det litt kjedeligere offisielle navnet på lokalet. Operamusikalen er trolig det mest påkostede kulturarrangementet i Klepp noensinne, og involverer mer enn 200 aktører totalt.

Hele helgen har det vært stor aktivitet i konsertlokalene, og det gjenstår bare en liten generalprøve på tirsdag, samt førpremiere med invitert publikum på onsdag, før det hele slippes løs på folket. SAKMIL-nyhetene var tilstede under søndagens prøver, og det er virkelig en variert og allsidig forestilling det legges opp til.

Operasirkus - miljøsang
Trøkk, driv og sterkt ungdommelig engasjement - Miljøsangen under prøvene til Opera-Sirkus.

Til tross for navnet Opera-Sirkus er det bare begrenset med innslag fra opera i forestillingen, men det er desto mer ungdommelig mot og engasjement for viktige verdensproblemer som står i fokus. Her møter vi på miljøproblematikken, fredsarbeid og temaer som tvangsekteskap, og det hele er skrevet av og fremført av ungdommer i en ungdommelig setting. I rollen som sirkusdirektør finner vi ikke ukjente Heine Totland, og det er ikke vanskelig å se at han trives i rollen. Musikken er frisk og variert, og kan vel også sies å være ungdommelig i stilen.

Hele forestillingen spinner rundt oppstarten av et såkalt nysirkus, Sirkus Shabana, der det avholdes audition med vidt forskjellige innslag. Ifølge nettleksikonet Wikipedia defineres nysirkus (fr. Cirque Nouveau) som en "relativ ny form for scenekunst der en historie fortelles gjennom forskjellige sirkuskunster som sjonglering, akrobatikk og klovneri sammen med dans, musikk og teater. Det blir ofte fremført levende musikk som er komponert spesielt for forestillingen. Dyrenummer finnes ikke i nysirkus."

Opera-Sirkus - Klepp Hornmusikk
Klepp Hornmusikk er sirkusorkester på Opera-Sirkus, og er aktive gjennom hele forestillingen. Her fra søndagens prøver, i kreativ belysning.
Bedre kan vel knapt Opera-Sirkus oppsummeres. Alt lover nå bra for fire spektakulær forestillinger, og også publikumsinteressen er stor. Premieredagen er forlengst utsolgt, og også til fredagsforestillingen begynner det nå å bli knapt med billetter. Det er imidlertid ventet et billettrush nå i løpet av uken, og når lysene slukkes etter endt forestilling søndag kveld vet alle hvordan det gikk med Sirkus Shabana.

SAKMIL-nyhetene kan virkelig anbefale alle å gå på en av forestillingene. Billetter fås ved henvendelse til Klepp Kommune, tlf 51 42 98 60, og uavhentede billetter selges også i døren før forestillingen.

(28.04.2008 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Snart braker sirkuset løs
     Overrasket jubilant ble hyllet
     Brokkoli-debatt tok av
     OGMS tilbake til røttene
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 17, 2008:
    Hele denne uken

     Solskinnsdag for jærkorpsene
     Opera-Sirkus tar form
     Ny debatt om brokkoli
     Mot nye quizhøyder
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 16, 2008:
    Hele denne uken

     Rodeoshow på en fredagskveld
     QO i sjøslag på sjøhusene
     Orden igjen etter talltull
     Når korpsene møtes
     Superband tilbake til Jæren
     Rykter & Rauaraddel