SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 22, 2008 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Jærnåttå på fredag

BRYNE: SAKMIL-nyhetene benyttet som vanlig anledningen til å besøke så mange konsertsteder som mulig under Jærnåttå. Rent praktisk er det nokså umulig å få med seg alt som foregår, men de fleste høydepunktene ble likevel oppsøkt.

Zydeco Supply
Zydeco Supply i godt driv på Thime Station.

The Hip Hop Tribute Band
The Hip Hop Tribute Band serverte rap og hip-hop på hotellet.

Ila Auto
Godt med folk og god stemning på Bryne Kro & Hotell der Ila Auto spilte opp fredag kveld.

Mingo Fishtrap
Mingo Fishtrap serverte en forrykende konsert fra utendørsscenen på torget. I det fine været ble det en stor suksess.

Katt
Både folk og dyr hadde tatt turen ut i Bryne-gatene. Denne katten tok imidlertid oppstyret med stor ro.

Jærrock
Hva er vel mer jærsk enn Jærrock?
Det hele startet fredag kveld med den fantastiske Kaizers-konserten på torget, og senere gikk det slag i slag på de fire konsertstedene på Bryne. Programmet i år var forøvrig litt redusert sammenlignet med tidligere, men det manglet likevel ikke på høydepunkter.

Fredag

Zydeco Supply
Dette bandet skuffer aldri, men fikk en litt utakknemlig oppgave med å spille på Thime Station før Kaizers Orchestra var ferdige på torget utenfor. Det var imidlertid ikke noe problem, for det var allerede godt med folk på puben da bandet spilte opp klokken 21:30. Med vaskebrett, trekkspill og andre instrumenter gikk bandmedlemmene rett på sak, og sørget for skikkelig god stemning på Stationen utover i konserten. Musikken er av typen zydeco-blues, og du verden som det låter.

The Hip Hop Tribute band
Hip Hop er temmelig fjernt fra den musikkstilen SAKMIL-nyhetenes utskremte medarbeider normalt hører på. Nysgjerrigheten tok likevel overhånd, og det var nok mange som tenkte likt da de tok turen opp til Jæren Hotell for å høre. Bandet består av en rekke dyktige og kjente folk fra det norske hip-hop- og rappemiljøet, og da de endelig startet opp viste det seg at det også hørtes veldig bra ut. Ekstra tøft er det også når man spiller slik musikk som dette med ekte musikkinstrumenter, og ikke bare bruker dunkelyder fra en rytmeboks. The Hip Hop Tribute Band var absolutt verdt et nærmere bekjentskap.

Ila Auto
På Bryne Kro & Hotell var det Ila Auto som var i aksjon da SAKMIL-nyhetene var innom fredag kveld. Bluegrass-musikk i fin innpakning sørget for god stemning, og det var også godt med folk på kroa. Også The Fabulous Couldhavebeens spilte her i løpet av kvelden.

Mingo Fishtrap
Mingo Fishtrap hadde overtatt scenen på torget etter Kaizers Orchestra, og selv om musikken til disse to bandene er totalt forskjellig, var det fortsatt liv i publikum. Suverene tekniske detaljer, et drivende tempo og heftig blås preget bandet, som fikk vist seg frem flere ganger i løpet av helgen. De spilte også på Jæren Hotell lørdag kveld, som oppvarming til Ållveltes.

Jærrock
Tilbake på Thime Station var det enda mer folk enn tidligere på kvelden, og på den lille scenen stod noe av det mest jærske som finnes innen musikk: Jærrock. I den tette folkemengden, som nå også hadde blitt lettere ustø, ble det en svært intim konsert, men Jærrock leverte varene som alltid. Bandet har også fått ny trommeslager siden sist, og han heter Leif Arve Lagestrand.

(26.05.2008 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Kontroll på Bryne
     Jærnåttå på fredag
     Jærnåttå på lørdag
     Mingo lånte barytonsax
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 21, 2008:
    Hele denne uken

     Sol og vind på nasjonaldagen
     Gjenstridig fanesak
     Stilfull feiring også i Baku
     Jærdag og jærnatt på vei
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 20, 2008:
    Hele denne uken

     Suksess med Zappa
     Understellet på plass for fløytepus
     I en klasse for seg selv
     Blant viker og klipper i filmens vugge
     Alt klart til 17. mai
     Rykter & Rauaraddel