SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 21, 2008 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Gjenstridig fanesak

KLEPPE: Fanebærer Olav hadde sin strie tørn med å holde Klepp Hornmusikk sin røde fane høyt hevet i vinden på 17. mai. Nordavinden var nemlig både kald og kraftig, og gjorde sitt beste for å gjøre livet som fanebærer mest mulig vanskelig.

Vinden var likevel ikke det største problemet når det gjaldt fanen denne dagen. Da alle 17. mai-togene var vel overstått var det nemlig på tide å pakke ned igjen fanen, som til vanlig ligger i flere deler oppi en egen koffert.

Dette viste seg imidlertid å være langt vanskeligere enn først antatt. Skaftet til fanen består av tre deler, som går inn i hverandre i noen spesielle skjøtestykker av metall. Akkurat her lå også problemet. Mens den første delen av skaftet lot seg løsne med bare litt motstand, var det klin umulig å skille de to andre. Den ene delen hadde rett og slett kilt seg bom fast inni den andre, og det var umulig både å vri de enkelte stykkene og å simpelthen dra de fra hverandre.

Fanesak
KillKenneth kjøler ned skaftet med tørris, uten at det hjalp noe særlig.
Flere kreative forsøk ble iverksatt, men det meste var nytteløst. Selv vitenskapen ble tatt i bruk, og siden metall utvider seg i varmen og blir mer kompakt når man kjøler det ned, ble det besluttet å kjøle ned skjøtestykket. KillKenneth og Nodi gikk straks i gang med prosjektet, og med KillKenneth sin velutstyrte varebil i umiddelbar nærhet var nedkjøling ikke noe problem. KillKenneth kjører nemlig alltid rundt med en kasse tørris (frossen karbondioksid) i bilen, og denne ble nå tatt i bruk for å kjøle ned skjøtestykket.

Metallet ble raskt kaldere, men metoden var imidlertid ikke tilstrekkelig. De to delene hang stadig like fast sammen, og forsøket måtte oppgis uten videre suksess. Dermed er de to delene fortsatt i et stykke, og blir trolig værende slik til nye forsøk iverksettes. Det var med andre ord snakk om en riktig gjenstridig fanesak i dette tilfellet.

(19.05.2008 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Sol og vind på nasjonaldagen
     Gjenstridig fanesak
     Stilfull feiring også i Baku
     Jærdag og jærnatt på vei
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 20, 2008:
    Hele denne uken

     Suksess med Zappa
     Understellet på plass for fløytepus
     I en klasse for seg selv
     Blant viker og klipper i filmens vugge
     Alt klart til 17. mai
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 19, 2008:
    Hele denne uken

     Forrykende Opera-Sirkus
     Synkronpropping i nest bakerste ledd
     Nysirkus-marken ønsket velkommen
     Vårlig OGMS-fest
     Ingen OGMS uten støttemøter
     Suveren månedsavslutning
     Zappa på Only One
     Rykter & Rauaraddel