SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 22, 2008 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Kontroll på Bryne

BRYNE: Om de har kontroll på kontinentet er uvisst, men det er ingen tvil om at Kaizers Orchestra hadde full kontroll på sitt hjemmepublikum fredag kveld. Fra den store scenen på Bryne Torg leverte bandet en energisk og sprudlende konsert, og i det fine været var det mange som hadde tatt turen ut for å se.

Kaizers Orchestra på Bryne
Kaizers Orchestra hadde full kontroll på både seg selv og sitt entusiastiske publikum, og stemningen på torget var skyhøy.

Stemningen var nesten elektrisk på torget utover i konserten, etterhvert som den ene Kaizer-hiten etter den andre strømmet ut over de jublende massene. Sceneshowet var som vanlig også spektakulært, og det må være lov å undres på hvordan bandmedlemmene klarer å mobilisere en slik solid dose energi som de øser av på scenen. Særlig frontfiguren Janove Ottesen var både høyt og lavt hele tiden, og når han ikke flørtet hemningsløst med publikum, var det alltid et oljefat eller en bilfelg som fikk gjennomgå.

Janove Ottesen
Janove Ottesen i en av sine mange merkelige positurer.
Kaizers Orchestra på Bryne Torg ble en eneste stor suksess og en heidundrandes åpning av helgens musikkfestival. Kaizerne er også ulastelig antrukket der de spiller i sine svarte dresser, og du verden så bra det tar seg ut. Gentlemans-skranglerock uten sidestykke er resultatet, og det er i alle fall ingen som burde være i tvil om at Kaizers er konge på Bryne.

Janove Ottesen foreslo også at Kaizers burde spille på Bryne Torg hvert år i et av sine mange publikumsfrierier. Det er i så fall et usannsynlig bra forslag.

(26.05.2008 kl 06:00)

Jærnåttå på fredag

BRYNE: SAKMIL-nyhetene benyttet som vanlig anledningen til å besøke så mange konsertsteder som mulig under Jærnåttå. Rent praktisk er det nokså umulig å få med seg alt som foregår, men de fleste høydepunktene ble likevel oppsøkt.

Zydeco Supply
Zydeco Supply i godt driv på Thime Station.

The Hip Hop Tribute Band
The Hip Hop Tribute Band serverte rap og hip-hop på hotellet.

Ila Auto
Godt med folk og god stemning på Bryne Kro & Hotell der Ila Auto spilte opp fredag kveld.

Mingo Fishtrap
Mingo Fishtrap serverte en forrykende konsert fra utendørsscenen på torget. I det fine været ble det en stor suksess.

Katt
Både folk og dyr hadde tatt turen ut i Bryne-gatene. Denne katten tok imidlertid oppstyret med stor ro.

Jærrock
Hva er vel mer jærsk enn Jærrock?
Det hele startet fredag kveld med den fantastiske Kaizers-konserten på torget, og senere gikk det slag i slag på de fire konsertstedene på Bryne. Programmet i år var forøvrig litt redusert sammenlignet med tidligere, men det manglet likevel ikke på høydepunkter.

Fredag

Zydeco Supply
Dette bandet skuffer aldri, men fikk en litt utakknemlig oppgave med å spille på Thime Station før Kaizers Orchestra var ferdige på torget utenfor. Det var imidlertid ikke noe problem, for det var allerede godt med folk på puben da bandet spilte opp klokken 21:30. Med vaskebrett, trekkspill og andre instrumenter gikk bandmedlemmene rett på sak, og sørget for skikkelig god stemning på Stationen utover i konserten. Musikken er av typen zydeco-blues, og du verden som det låter.

The Hip Hop Tribute band
Hip Hop er temmelig fjernt fra den musikkstilen SAKMIL-nyhetenes utskremte medarbeider normalt hører på. Nysgjerrigheten tok likevel overhånd, og det var nok mange som tenkte likt da de tok turen opp til Jæren Hotell for å høre. Bandet består av en rekke dyktige og kjente folk fra det norske hip-hop- og rappemiljøet, og da de endelig startet opp viste det seg at det også hørtes veldig bra ut. Ekstra tøft er det også når man spiller slik musikk som dette med ekte musikkinstrumenter, og ikke bare bruker dunkelyder fra en rytmeboks. The Hip Hop Tribute Band var absolutt verdt et nærmere bekjentskap.

Ila Auto
På Bryne Kro & Hotell var det Ila Auto som var i aksjon da SAKMIL-nyhetene var innom fredag kveld. Bluegrass-musikk i fin innpakning sørget for god stemning, og det var også godt med folk på kroa. Også The Fabulous Couldhavebeens spilte her i løpet av kvelden.

Mingo Fishtrap
Mingo Fishtrap hadde overtatt scenen på torget etter Kaizers Orchestra, og selv om musikken til disse to bandene er totalt forskjellig, var det fortsatt liv i publikum. Suverene tekniske detaljer, et drivende tempo og heftig blås preget bandet, som fikk vist seg frem flere ganger i løpet av helgen. De spilte også på Jæren Hotell lørdag kveld, som oppvarming til Ållveltes.

Jærrock
Tilbake på Thime Station var det enda mer folk enn tidligere på kvelden, og på den lille scenen stod noe av det mest jærske som finnes innen musikk: Jærrock. I den tette folkemengden, som nå også hadde blitt lettere ustø, ble det en svært intim konsert, men Jærrock leverte varene som alltid. Bandet har også fått ny trommeslager siden sist, og han heter Leif Arve Lagestrand.

(26.05.2008 kl 06:00)

Jærnåttå på lørdag

Svenssen
Svenssen spilte på Jæren Hotell, og var et hyggelig bekjentskap.

Kurt Nilsen
Kurt Nilsen og hans band fyrte opp stemningen på torget.

Olav Larsen & the Alabama Rodeo Stars
Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars leverte nok en glimrende konsert.

The Fabulous Couldhavebeens
The Fabulous Couldhavebeens er en gjenganger på Bryne Kro & Hotell. De skuffet ikke i år heller.

Mingo Fishtrap og Ållveltes
Det ble en solid blåserekke ut av det da Mingo Fishtrap og Ållveltes slo sine krefter sammen.
BRYNE: SAKMIL-nyhetene tok pulsen på Jærnåttå også lørdag kveld. Kveldens kanskje største trekkplaster var Kurt Nilsen på torget, men de ulike konsertstedene hadde mer å by på. Heller ikke denne kvelden var det mulig å rekke over alt, men det ble likevel et solid utvalg.

Kurt Nilsen
Den store utendørsscenen på torget lå badet i sol hele lørdagen, og det var dermed godt med folk på torget da Kurt Nilsen og hans band spilte opp klokken 20:00. Det ble etterhvert solid trøkk og svært god stemning på torget, og Kurt Nilsen beviste at selv en bergenser kan gjøre det bra på Bryne.

Svenssen
På hotellet spilte bandet Svenssen opp, og dette var et nytt, men høyst trivelig bekjentskap. Musikken var noe udefinerbar i sjangeren, men det er likevel grunn til å tro at Beatles og Oasis har vært inspirasjonskilder. Melodiøst og fint var det i alle fall, og en svært entusiastisk perkusjonist ute på fløyen sørget for å drive opp stemningen hos publikum.

Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars
Dette lokale countrybandet blir bare bedre og bedre, og leverte nok en meget bra konsert på lørdagskvelden. Det var også godt med folk på Bryne Kro & Hotell under konserten, og til tider kokte det nesten i folkemengden. Solide låter og solide musikere gjør at dette bandet absolutt har en stor fremtid foran seg.

The Fabulous Couldhavebeens
Disse folkene er for gamle travere å regne på Jærnåttå. Hvert år kommer de tilbake til Bryne Kro & Hotell, og hvert år møter et solid publikum opp for å høre på. Det er ikke vanskelig å skjønne, for The Fabulous Couldhavebeens spiller stort sett bare kjent musikk, og akkurat det publikum vil høre. Køsystemet og servicen i baren på kroa kan imidlertid med fordel bli bedre, for her tar ting virkelig tid.

Ållveltes
Lørdagen gled over i søndagen før Ållveltes endelig kom på scenen på Jæren Hotell. Det gjorde imidlertid ingenting, for det var fortsatt helt fullt i salen. Bandet serverte sin vanlige, velsmakende sviskekompott inn i jærnatten, og helt til slutt ble det også en fellesrunde med Mingo Fishtrap. Da ble det virkelig lyd i blåserekken, og stemningen var skyhøy før Jærnåttå endelig kunne avsluttes for i år.

(26.05.2008 kl 06:00)

Mingo lånte barytonsax

BRYNE: Amerikanske Mingo Fishtrap har spilt flere ganger på Bryne i løpet av helgen, og hadde et stort og entusiastisk publikum på alle sine konserter. Etter at de tok jærbuen med storm på fjorårets festival, var gjensynsgleden stor da de spilte opp på torget på fredag.

Mingo Fishtrap og barytonsax
Skoffe-Eirik sin barytonsaksofon viste godt igjen sammen med Mingo Fishtrap.
Det var imidlertid noe kjent med et av bandets instrumenter, nærmere bestemt barytonsaksofonen. Denne var nemlig utlånt fra Klepp Hornmusikk, og ble mye brukt i løpet av helgen. Normalt er det Skoffe-Eirik som trakterer saksofonen i Hornmusikken, og det ble en spektakulær seremoni da han kunne overrekke instrumentet sent torsdag kveld på in-stedet Nr Sytten. Som takk for lånet fikk han blant annet en signert CD fra bandet, noe han selvsagt satte stor pris på.

Både bandet og Skoffe-Eirik var storfornøyd med møtet, og bandet takket også for velviljen. Mingo Fishtrap lånte forøvrig også et annet kjent instrument fra Hornmusikken, stortrommen Gamlå, og litt annet trommeutstyr i løpet av festivalen. Gamlå var godt synlig da Mingo Fishtrap nærmest marsjerte til sin åpningskonsert på torget fredag ettermiddag.

(26.05.2008 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Et fremtrende medlem i Underberg-foreningen FUKK skal ha blitt dypt sjokkert fredag kveld, da han ga en Underberg til Banjo-Erlend. Stikk i strid med den etablerte "gentleman's agreement" i FUKK, som går ut på at korken alltid skal gis tilbake til Underberg-flaskens første eier, puttet Banjo-Erlend rett og slett Underberg-flasken i lommen og prøvde å late som ingenting.

  • Countrybandet Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars ble i programbladet til Jærnåttå først omtalt som et rappeband. Dette førte neppe til store komplikasjoner, men bakmenn skal ha forsøkt å få bandet til å starte lørdagens konsert med en skikkelig rappelåt.

  • Etter en kort pause i forrige uke, fortsetter Megler-quizen som vanlig denne uken. Fortsatt leder quizlaget Fasiten komfortabelt for både mai måned og halvåret så langt, men onsdag er det nye muligheter for alle. Quizsesongen fortsetter frem til utgangen av juni.

  • Det var ikke bare på Bryne det var liv og røre i helgen. Gjennom 4 hele dager har gamle rockestorheter fått vist seg frem på Sandnes, og også her meldes det om god publikumsoppslutning. Band som Def Leppard og Rod Stewart skal ha vært i storform, melder vanligvis pålitelige kilder. I tillegg sørget Ingenting for en konsert slik bare de er i stand til, og på hjemmebane ble det full klaff.

    (26.05.2008 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Kontroll på Bryne
     Jærnåttå på fredag
     Jærnåttå på lørdag
     Mingo lånte barytonsax
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 21, 2008:
    Hele denne uken

     Sol og vind på nasjonaldagen
     Gjenstridig fanesak
     Stilfull feiring også i Baku
     Jærdag og jærnatt på vei
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 20, 2008:
    Hele denne uken

     Suksess med Zappa
     Understellet på plass for fløytepus
     I en klasse for seg selv
     Blant viker og klipper i filmens vugge
     Alt klart til 17. mai
     Rykter & Rauaraddel