SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 24, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Full klaff for Medvindsrittet

SANDNES/JÆREN/EGERSUND: Allerede i halvnitiden om morgenen møtte de første av deltakerne til Medvindsrittet opp på Sandnes Brygge for å gjøre seg klar til start. Startområdet var lettere kaotisk og bar preg av også å være målområde for et annet ritt, men dette forhindret ikke Medvindsrittets deltakere fra å gjøre sine siste forberedelser. Korrekt utstyrt med både hjelm, sykkel og personlige Medvindsritt-t-skjorter ble gjengen absolutt lagt merke til i området, selv om det var få som faktisk trodde at disse hadde til hensikt å sykle helt til Egersund.

Det er 12 faste startende i Medvindsrittet, som utgjør den såkalte Magnificent 12-listen. To av disse stilte imidlertid ikke til start, slik at bare 10 av 12 faste startende rullet over den manglende startstreken da klokken passerte 09:00. I tillegg var det en Wild Card på plass, i form av lille Oda (1 1/2) som var trygt plassert i pappa Oddvars sykkelvogn. Dermed var det altså 11 deltakere som startet det prestisjetunge rittet.

Medvindsrittet i Lindavegen
Medvindsrittet på sin første pitstopp i Lindavegen på Kåsen. Her ble det servert næringsrik mat og drikke til syklistene. Fra venstre: IH, Oda, Stig, Anne Apparat, Quiz-Trond, Terje, Nodi, KillKenneth og Anne Blond.

Det var gråvær, men opphold etterhvert som delegasjonen beveget seg sørover gjennom Sandvedparken. Det ble imidlertid fort for mye for start nummer 6 Dørgi, som måtte bryte rittet på Ganddal. Dermed var det bare 10 deltakere, samt følgebilen med Anne Apparat i, som ankom Lindavegen på Kåsen til dagens første pitstopp i 10-tiden.

Her ble det servert grillspydlignende mat i form av banan, bokstavkjeks og marshmallows, og selvsagt diverse tilbehør i fast og flytende form. Stemningen i troppen var upåklagelig, og det ble en god halvtimes stopp før ferden fortsatte videre sørover.

KillKenneth på Brusand
På Brusand møtte Medvindsrittet på Nordsjørittet. KillKenneth var en av dem som syklet den riktige vegen, altså sørover.
Neste pitstopp var på Ånestad ved Varhaug, etter en tur som forløp helt uten problemer langs de indre småvegene på Jæren. Velsmakende lapskaus og hjemmebrygget øl var blant høydepunktene på Ånestad, og dermed var grunnlaget også lagt for en fin tur videre. Nå begynte også skydekket å sprekke opp, slik at opplevelsen ble stadig bedre for deltakerne. Disse ble for øvrig redusert til 8 fra Ånestad, etter at IH og Oda la inn årene her.

Ferden videre fortsatte med enkelte snarvisitter i løypa til Nordsjørittet, i stadig penere vær langs Jæren. På Ogna ble det en ny liten rast, før Oddvar og Terje gikk i brudd på den etterfølgende strekningen mot Hellvik. Bruddet varte helt til en oppsamlingsstopp på Hellvik, og herfra gikk turen i varierende tempo til Shell-stasjonen ved innkjøringen til Egersund.

Medvindsrittet på Ogna
Det ble en rast i solen på Ogna, før den siste og avgjørende etappen mot Okka By. Stemningen er på topp, og været har blitt betraktelig bedre siden starten.

Til slutt stod bare sjarmøretappen igjen, og i solidarisk ånd tok de 8 deltakerne oppstilling etter startnummer og syklet samlet over mål ved kjøpesenteret Eikunda i sentrum av byen. Her ble de møtt av støtteapparatet Anne Apparat, og det var tid for å la champagnen flomme over de svært fornøyde og blide rittdeltakerne. Da viste det seg at 74.6 km fra Sandnes til Egersund var tilbakelagt på 3:30 i effektiv sykkeltid, mens selve turen hadde tatt omtrent 7 timer med alle pauser iberegnet.

Etter dusjing og klesbytte fortsatte feiringen inn i kvelden i Egersund, og det gikk livlig for seg. Stemningen var på topp etter at alle kom seg helskinnet gjennom Medvindsrittet, og det er definitivt klart at Medvindsrittet settes opp igjen til neste år. Da vurderes det også å utvide antall plasser, men dette vil Rittledelsen eventuelt komme tilbake til. Rittledelsen og formann Quiz-Trond ble for øvrig enstemmig gjenvalgt til å fortsette.

(13.06.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Full klaff for Medvindsrittet
     Resultater fra Medvindsrittet
     Oppmøtemysterium oppklart
     Snart klart for Vandrefestivalen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 23, 2011:
    Hele denne uken

     Anh Vu og Hornmusikken blomstret i solen
     OGMS-møte med oppmøteskandale
     Stor støtte for OGMS i verden
     Stor spenning foran Medvindsrittet
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 22, 2011:
    Hele denne uken

     Ny folkefest vel i havn
     Jærnåttå som stafett
     Dagens dobbel for SAKMIL
     Blomstrende sesongavslutning
     Endelig sommer for OGMS
     Rykter & Rauaraddel