SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 46, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

SAKMIL på kokepunktet

REYKJAVIK/TINGVELLIR/GULLFOSS, ISLAND: Den spektakulære verdensturneen SAKMIL World Tour har knapt kommet i gang, men allerede nå er det klart at turen er en gedigen suksess. Etter flere oppsiktsvekkende stunts på Island har SAKMIL fått mange nye venner og fans, og mange av turistene som besøkte øya i løpet av helgen fikk seg en uventet opplevelse i den ville naturen.

I løpet av en travel lørdag la SAKMIL nemlig landet for sine føtter. Langs den populære "Golden Circle"-ruten omkring Reykjavik spilte trommestuntgruppen flere steder, med et internasjonalt og variert publikum. Geysir og Gullfoss er i seg selv blant de største turistattraksjonene på Island, men da SAKMIL plutselig dukket opp her var det ikke godt å vite hva man skulle ta bilde av.

SAKMIL World Tour startet imidlertid på hjemlige trakter med en lengre henterunde fredag morgen. Kalenderen viste den magiske datoen 11.11.11, og dagen var endelig kommet for at den lenge etterlengtede verdensturnèen til SAKMIL skulle bli noe av. Drosjeturen som startet på Braut gikk over store deler av Nord-Jæren, og endte til slutt opp på Stavanger Lufthavn, Sola og en helt problemfri innsjekking.

Problemfri var også resten av turen til Island, som gikk via København. Flyturen derfra til Reykjavik gikk for øvrig rett over Jæren og flyplassen på Sola, som fra 10 000 meters høyde var et flott syn i det pene været.

Møtet med Island var spennende fra første stund. Fra flyplassen gikk turen relativt direkte til Den Blå Lagune og bading i det helsebringende vannet, og allerede her var det klart at denne turen skulle bli noe helt spesielt. Trommestunt ble det ikke her, men det var derimot en fornøyd gjeng trommiser som plasket rundt i det varme vannet.

SAKMIL spiser suppe
En fantastisk suppe med lammekjøtt stod på menyen under lørdagens lunsj. Flere karakteriserte denne suppen som en av de aller beste de hadde smakt.

Lørdagen skulle bli den virkelig store dagen for SAKMIL. Med den fantastiske guiden og sjåføren Gunnar Gunnarsson i føringen gikk turen ut i den surrealistiske islandske naturen, med det gamle tingstedet Tingvellir som første stopp. Her drev man med vikingtidens rettssaker, og stedet er derfor historisk interessant i seg selv. Det som likevel overskygger alt dette er den tydelige kløften som skjærer seg gjennom landskapet. Akkurat her møtes de nordamerikanske og eurasiske kontintentalplatene, og disse driver fra hverandre med en gjennomsnittlig hastighet på 2-3 cm i året. Geologisk sett er nettopp dette stedet selve grensen mellom verdensdelene Amerika og Europa.

SAKMIL på Geysir
Spesielle omgivelser da SAKMIL spilte trommestunt på Geysir.

Litt lenger øst og inn i landet er Geysir, som er en sprutende vannkilde. Her damper det og ryker fra alle kanter, og kokende vann pipler opp fra grunnen. Stedet er opphavet til ordet geysir, som beskriver slike varme kilder også andre steder på kloden. Hvert 5. til 10. minutt spruter det opp i nesten 30 meters høyde her, og under ett av lørdagens utbrudd spilte SAKMIL trommestunt foran et undrende publikum.

SAKMIL ved Gullfoss
Mer spektakulært enn dette blir det ikke. SAKMIL i aksjon ved Gullfoss på Island.

Dagens mest spektakulære oppdrag var nok likevel ved Gullfoss enda litt lenger øst. Her fosser imponerende mengder vann nedover lavasteinene, og hit kom SAKMIL marsjerende i 15-tiden lørdag ettermiddag. Da var et stort antall turister på plass, og disse fikk med seg bilder og inntrykk de sent vil glemme. SAKMIL i full mundur ved Gullfoss forblir trolig blant de aller mest spesielle SAKMIL-stuntene som noen gang har blitt fremført, og det ble også festet til film. Forhåpentligvis dukker opptakene opp på en nettside innen rimelig tid.

SAKMIL fulgte senere på kvelden opp suksessen med spilling i Reykjavik sentrum. Like over midnatt marsjerte trommestuntgruppen rundt i beste Gladmat-stil, og toppet det hele med stuntspilling inne på ett av byens aller hippeste utesteder. Dette vakte stor åtgaum og begeistring, og SAKMIL-innslagene i bybildet gjorde akkurat denne lørdagskvelden til noe spesielt i Reykjavik.

(14.11.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     SAKMIL på kokepunktet
     Big Apple og Panamakanalen neste post
     Høy bassføring i Strondavika
     Spillende søstre sikret suksessen
     Fasiten trygget ledelsen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 45, 2011:
    Hele denne uken

     Mildt novembermøte for OGMS
     Det koker i FUKK
     SAKMIL med reisefeber
     Vandrefestivalen flyttes
     Ny månedsleder
     Rykter & Rauraddel

    Uke 44, 2011:
    Hele denne uken

     Ingen skadde etter Halloween-konsert
     Øl i sildesalaten
     Quiz-trio slo til
     Ny novemberøkt for OGMS
     Rykter & Rauaraddel