SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 47, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Først tok SAKMIL Manhattan...

NEW YORK, USA: I forrige utgave av SAKMIL-nyhetene hadde trommestuntgruppen SAKMIL akkurat kommet frem til storbyen New York som neste stopp på SAKMIL World Tour. Med utgangspunkt i Belvedere Hotel midt på Manhattan ble det mange inntrykk og opplevelser å fordøye, men SAKMIL forsynte seg grovt av begge deler. Her skulle nemlig ikke bare SAKMIL oppleve Manhattan, men Manhattan skulle også få oppleve SAKMIL.

En slags hovedbase ble raskt etablert på restauranten Patzeria like ved hotellet, der de italiensk-amerikanske eierne satte stor pris på nordmennene. Dette ble dermed også stedet for det første SAKMIL-stuntet i New York, men dette skjedde først på tirsdagen. Frem til da var det først og fremst inntrykk og opplevelsene av storbyen det dreide seg om.

SAKMIL-limousinen
SAKMIL kjørte rundt med stil i New York.

For å gjøre seg kjent i en enorm by som New York, der hver av bydelene er som storbyer i seg selv, er det viktig med en god sightseeing. Det fikk SAKMIL på alle måter da de hyret inn limousin med sjåfør på mandag. Turen gikk deretter med stil opp og ned på Manhattan, med nødvendige innkjøp av forsyninger underveis. På denne turen fikk SAKMIL se mange kjente steder, som for eksempel der John Lennon ble skutt, Empire State Building, Ground Zero og utsikten mot Frihetsgudinnen.

I Empire State Building gikk turen for øvrig helt til topps, i det som for tiden er den høyeste bygningen i New York. Bygget ble for øvrig oppført i løpet av bare 14 måneder i krisetiden på slutten av 1920-tallet.

Utsikt fra Empire State Building
Utsikten fra toppen av Empire State Building er formidabel. Her ser vi sørover langs Manhattan, ned mot den kjente skylinen der blant annet Ground Zero ligger.

Tirsdagen ble SAKMILs store dag i New York. Dette var dagen da byen skulle få oppleve trommestunt og strømpebukser for alvor. Opprinnelig var planen å spille på Times Square og i Central Park tidlig på dagen, men beslutningsvegring og uklare oppfatninger om hva man egentlig kan gjøre uten forhåndstillatelse i New York gjorde at dette ikke ble noe av. I stedet ble det meste av dagen benyttet til shopping og andre aktiviteter, men da kveldsmørket senket seg i 18-tiden var SAKMIL klare til innsats.

Ferden gikk til fots fra hotellet i retning Times Square, med første stopp i den italienske familierestauranten som hadde blitt SAKMILs stamsted. Her ble et trommestunt fremført for et entusiastisk publikum, og stemningen var skyhøy. Her ble SAKMIL mottatt som konger, og dette ga god inspirasjon til ferden videre. Den gikk på svake taktslag nedover gatene, med holdt foran hvert kryss der det var rødt lys. Opptoget vakte naturlig nok en del oppsikt i bybildet, og selv om det vandrer mange merkelige mennesker i New Yorks gater var nok dette litt i overkant.

SAKMIL lykkes i å gå helt ned på selve Times Square før de ble stoppet av politiet med spørsmål om hva som egentlig foregikk. Dette var på ingen måte dramatisk og heller ikke uventet, men det viste seg raskt at å spille trommestunt midt på Times Square ikke var mulig. Dette var et sensitivt område, må vite. Fotografering var det imidlertid ingen problemer med, og SAKMIL fikk også lov til å spille litt lenger opp i 7th Avenue, ved inngangen til selve Times Square.

SAKMIL på Times Square
Spektakulære omgivelser da SAKMIL tok oppstilling på selveste Times Square i New York.

Her ble det også fullt trommestunt på fortauet, foran restauranten TSQ Brasserie der mange gjester fulgte overrasket med gjennom vinduene. Hele trommestuntet ble fremført med stor suksess, og SAKMIL rakk også å gjøre seg helt ferdige før politiet dukket opp enda en gang. Disse politifolkene hadde ikke videre stor sans for jærsk trommegalskap, men en rask konferering med kollegene nede på Times Square avklarte situasjonen og ingen videre reaksjon var nødvendig.

Turen gikk deretter videre til en irsk pub i nærheten, der SAKMIL fikk fremføre sitt stunt enda en gang for en begeistret forsamling. Begeistret var også gjestene og betjeningen på den nå velkjente italienske restauranten ved hotellet, som fikk servert kveldens andre SAKMIL-stunt noe senere. Her tok det nesten helt av.

SAKMIL rocker New York
Store-Litle, Boris og Frode i aksjon i New Yorks gater.
Blant gjestene var også lille Ginger på 9 år, som lot seg imponere av SAKMILs trommekunster. Likevel var det nok SAKMIL som ble mest imponert, da hun som takk for oppvisningen stilte opp og sang solosang for de rødstrømpekledde trommeguttene. Med klokkeklar røst og en sangteknikk som tilsa en langt høyere alder enn 9 år imponerte hun både SAKMIL og de øvrige gjestene stort. Som takk for opptredenen fikk hun selvsagt signerte visittkort av SAKMIL.

Onsdag kom regnet til New York, og dråpene falt i strie strømmer fra himmelen. Det gjorde imidlertid ingenting, for nå var SAKMIL ferdige med byen for denne gang, og kursen ble satt mot langt varmere og sydligere strøk. SAKMIL landet i Panama City, 9 grader nord for ekvator, sent onsdag kveld og fikk bokstavelig talt en varm mottakelse.

(21.11.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Først tok SAKMIL Manhattan...
     Så tok SAKMIL Panamakanalen
     SAKMIL lager museum
     Ny røykeduell til sommeren
     Fasiten fosser frem
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 46, 2011:
    Hele denne uken

     SAKMIL på kokepunktet
     Big Apple og Panamakanalen neste post
     Høy bassføring i Strondavika
     Spillende søstre sikret suksessen
     Fasiten trygget ledelsen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 45, 2011:
    Hele denne uken

     Mildt novembermøte for OGMS
     Det koker i FUKK
     SAKMIL med reisefeber
     Vandrefestivalen flyttes
     Ny månedsleder
     Rykter & Rauraddel