SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 47, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Så tok SAKMIL Panamakanalen

PANAMA CITY, PANAMA: Etter suksess i New York var SAKMIL nå klare for trommegalskap i tropene. Sent onsdag kveld var SAKMIL på plass i Panama City, og vel installert på fasjonable Radisson Decapolis hotell midt i sentrum. Dette skulle bli SAKMIL-basen frem til helgen, i det som skulle bli et trivelig møte med et spennende land i Mellom-Amerika. Panama er det sørligste av alle landene som ligger på den smale landstripen mellom Mexico i Nord-Amerika og det søramerikanske kontinentet. Her er også landbroen mellom de to kontinentene på sitt smaleste, og det var dette som var utgangspunktet for byggingen av Panama-kanalen.

Kanalen representerer et imponerende stykke ingeniørkunst, og er i dag en av verdens viktigste vannveier. Over 14 000 fartøyer passerer gjennom hvert eneste år i denne svært tidsbesparende snarvegen mellom Stillehavet og Atlanterhavet. Med andre ord var nettopp Panama-kanalen et perfekt spillested for SAKMIL under verdensturneen.

SAKMIL i Panamakanalen
SAKMIL spilte for hundrevis av tilskuere her ved Miraflores Locks i Panamakanalen.

Den første dagen i Panama ble imidlertid noe ubestemmelig. Ingen spesielle planer var lagt for denne dagen, og reisefølget bedrev derfor tiden med både shopping og barbesøk. Regntiden som akkurat nå pågår i landet representerte også et par utfordringer, og førte blant annet til at en liten delegasjon strandet værfaste på et lite mikrobryggeri. Det fantes imidlertid verre steder å tilbringe noen regnfulle timer på.

Regnet ga seg etterhvert, og da SAKMIL la ut på sigthseeing med guide i både byen og kanalen torsdag morgen var det til dels pent vær. Tropevarmen kunne kjennes på kroppen, uten at noen lot seg affisere av det. Den sjarmerende og kunnskapsrike guiden ledet SAKMIL rett inn til selve inngangsslusen til Panama-kanalen på Stillehavssiden, Miraflores Locks. Her var det på forhånd avtalt og godkjent SAKMIL-stunt ved slusene, og hundrevis av gjester fulgte nysgjerrig med da trommestuntgruppen skiftet til sine velkjente uniformer.

SAKMIL i spagaten
Etter spillingen ved Panamakanalen gikk Litle-Store i spagaten til ære for fotografene.

Revolution Tower i Panama
Revolution Tower i lett retusjert utgave.
Etterhvert ble det oppstilling og innretting utenfor besøkssenteret ved denne slusen, og SAKMIL trommet i gang med sin oppvisning. Stuntet ble en umiddelbar suksess blant de besøkende, som med høylytt applaus klappet trommestuntgruppen ut igjen etter vel utført oppdrag. Etterpå var det tid for massefotografering inne på besøkssenteret, og denne fortsatte også utenfor da antrekket var blitt skiftet til sivilt igjen.

Dessverre var det ingen virkelig svære skip som passerte kanalen akkurat da SAKMIL var der, men en liten turistbåt fikk da likevel sin velfortjente oppmerksomhet da den seilte ut i Stillehavet etter vel gjennomført kanalpassering.

SAKMIL tok nå turen til den gamle og verneverdige bydelen Casco Vieja, eller Casco Antigua som den gjerne kalles. Dette er en bydel fra kolonitiden og minner ikke så rent lite om Havana på Cuba. Stedet står på verdensarvlisten til UNESCO, og har en helt særegen sjarm over seg. Herfra kan man også se over til den moderne bydelen i Panama City, som for en stor del består av høyhus. Noen av disse er forøvrig arkitektoniske perler, som for eksempel det forskrudde revolusjonstårnet midt i finansdistriktet.

Det ble ikke flere SAKMIL-stunt i Panama, men byen ble grundig utforsket i løpet av de dagene SAKMIL var der. Den viste seg på alle måter som et trivelig sted, og ga på mange måter mersmak for et land som burde ha vært uforsket mye grundigere. I Panama finner man nemlig alt det beste området kan by på, enten man liker strandliv, byliv, regnskog eller dykking. Nabolandet Costa Rica er allerede et velutviklet turistland, og det er ingen grunn til at ikke Panama skal bli det samme.

SAKMIL tilbragte sin siste dag i Panama for en stor del ved hotellets bassengområde, og fikk med seg en ekstra bonustime da det viste seg at flyet hjem var noe forsinket. Lørdag kveld i 20:30-tiden lokal tid var det tid for take-off for KLMs rute 758 til Amsterdam, og sent søndag ettermiddag var SAKMIL endelig tilbake på Sola igjen.

Den unike og fantastiske SAKMIL World Tour hadde kommet til en ende, og turneen forløp praktisk talt uten problemer av noe slag. Minnene om turen skal leve lenge, og det snakkes allerede nå om en ny verdensturnè igjen om noen år. Da går turen trolig østover.

(21.11.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Først tok SAKMIL Manhattan...
     Så tok SAKMIL Panamakanalen
     SAKMIL lager museum
     Ny røykeduell til sommeren
     Fasiten fosser frem
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 46, 2011:
    Hele denne uken

     SAKMIL på kokepunktet
     Big Apple og Panamakanalen neste post
     Høy bassføring i Strondavika
     Spillende søstre sikret suksessen
     Fasiten trygget ledelsen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 45, 2011:
    Hele denne uken

     Mildt novembermøte for OGMS
     Det koker i FUKK
     SAKMIL med reisefeber
     Vandrefestivalen flyttes
     Ny månedsleder
     Rykter & Rauraddel