SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 22, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Byen forbereder seg på fest

BRYNE: Bryne er byen på Jæren, og nå lades det opp til storstilte festligheter frem mot helgen. Det er tid for Jærdagen og Jærnåttå igjen, og forventningene er store til aktivitetene og høydepunktene både på dag- og kveldstid. Både handelsfestivalen på dagtid og musikkfestivalen om kvelden har mye godt å by på i år.

Jærdagens største nyskapning i år er vel kanskje Madgadå, som kan by på spennende smaksprøver og retter både fredag og lørdag ettermiddag. Som oppladning til musikkfestivalen kan publikum både smake spennende småretter basert på det beste av lokale råvarer, og også få med seg et lærerikt øl- og vinseminar. For øvrig kommer nok det meste av sentrumsområdet til å yre av folk og liv, slik det skal på Jærdagen.

Også SAKMIL er klare til innsats i løpet av lørdag ettermiddag. Med trommestunt raljerer gruppen rundt i Bryne-gatene i kjent stil, og det er ikke godt å forutsi hva som vil skje da.

Jærnåttå - mye folk
Kaizers Orchestra kommer tilbake til Bryne på lørdag. De var på plass også i fjor, og da trakk hele 4000 mennesker til torget og fylte godt opp foran den store scenen.

Jærnåttå på sin side har et svært spennende program å by på dette året. De store trekkplasterne i år er nok utvilsomt Dum Dum Boys på fredagen og Kaizers Orchestra på lørdagen, men i det hele tatt byr musikalen på et svært variert og spennende program. Den største utfordringen er kanskje å få med seg mye av det gode som skjer, for når hovedbandene på torgscenen er ferdige starter samtlige konserter klokken 23:00 på byens utesteder. Det eneste unntaket er det kritikerroste bandet Vindrosa, som har konsert i Bryne Kyrkje klokken 18:00 på fredag.

I alt er det 10 spillesteder med i årets festival, og alle er samlet innenfor et lite område rundt det nyoppussede torget på Bryne.

(28.05.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Sommer, blomster og musikk i Kleppelunden
     Byen forbereder seg på fest
     Endelig sommer for OGMS
     Dramatisk utvikling i månedskampen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 21, 2012:
    Hele denne uken

     Kald og hustrig 17. mai
     Hornmusikken klare for Island
     Slunkent oppmøte for IRMS
     Fortsatt tett i toppen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 20, 2012:
    Hele denne uken

     Hornmusikken på talentjakt
     Sørgelig avling i Påskebrødet
     Klart for ny 17. mai
     Det spisser seg til
     Rykter & Rauaraddel