SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 22, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Sommer, blomster og musikk i Kleppelunden

KLEPPE: Søndag ettermiddag inviterer Klepp Hornmusikk til sin tradisjonelle og meget populære sesongavslutning i Kleppelunden like ved Kleppekrossen. I et par tiår har den såkalte Blomsterkonserten vært et mer eller mindre fast innslag i kalenderen, og særlig de siste årene har publikumsoppslutningen vært stor. Dette har muligens sammenheng med at det har vært arrangert friluftsgudstjeneste like før konserten, samt at salg av mat og drikke har blitt mer vanlig de siste årene.

Blomsterkonserten 2011
Pent vær under fjorårets Blomsterkonsert, men på scenen var det som alltid kaldt. Det var godt med folk i Kleppelunden i fjor.

Det blir både gudstjeneste og matvogn i Kleppelunden også nå på søndag, før Klepp Hornmusikk spiller i gang vårens siste konsert presis klokken 13:00. Som vanlig presenteres et utvalg fra det siste årets repertoar, lett ispedd småpludring og et par nye konsertnumre. Til sammen utgjør dette en lettfordøyelig musikk-cocktail som høver seg på en søndag ettermiddag.

Konserten markerer for øvrig et punktum for enda et travelt Hornmusikk-år, med både Halloween-konsert, nyttårskonserter og musikalen Annie Get Your Gun på merittlisten. Et par måneder med velfortjent sommerferie venter nå musikere og deres familier, før sirkuset er i gang igjen i august.

(28.05.2012 kl 06:00)

Byen forbereder seg på fest

BRYNE: Bryne er byen på Jæren, og nå lades det opp til storstilte festligheter frem mot helgen. Det er tid for Jærdagen og Jærnåttå igjen, og forventningene er store til aktivitetene og høydepunktene både på dag- og kveldstid. Både handelsfestivalen på dagtid og musikkfestivalen om kvelden har mye godt å by på i år.

Jærdagens største nyskapning i år er vel kanskje Madgadå, som kan by på spennende smaksprøver og retter både fredag og lørdag ettermiddag. Som oppladning til musikkfestivalen kan publikum både smake spennende småretter basert på det beste av lokale råvarer, og også få med seg et lærerikt øl- og vinseminar. For øvrig kommer nok det meste av sentrumsområdet til å yre av folk og liv, slik det skal på Jærdagen.

Også SAKMIL er klare til innsats i løpet av lørdag ettermiddag. Med trommestunt raljerer gruppen rundt i Bryne-gatene i kjent stil, og det er ikke godt å forutsi hva som vil skje da.

Jærnåttå - mye folk
Kaizers Orchestra kommer tilbake til Bryne på lørdag. De var på plass også i fjor, og da trakk hele 4000 mennesker til torget og fylte godt opp foran den store scenen.

Jærnåttå på sin side har et svært spennende program å by på dette året. De store trekkplasterne i år er nok utvilsomt Dum Dum Boys på fredagen og Kaizers Orchestra på lørdagen, men i det hele tatt byr musikalen på et svært variert og spennende program. Den største utfordringen er kanskje å få med seg mye av det gode som skjer, for når hovedbandene på torgscenen er ferdige starter samtlige konserter klokken 23:00 på byens utesteder. Det eneste unntaket er det kritikerroste bandet Vindrosa, som har konsert i Bryne Kyrkje klokken 18:00 på fredag.

I alt er det 10 spillesteder med i årets festival, og alle er samlet innenfor et lite område rundt det nyoppussede torget på Bryne.

(28.05.2012 kl 06:00)

Endelig sommer for OGMS

SANDNES: Det har vært en varm uke i Rogaland, og finværet ser også ut til å fortsette denne uken. Om det holder helt til helgen er imidlertid uvisst, men uansett er det tid for et nytt månedsmøte for Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) på lørdag. Dette blir sommerens første møte for bevegelsen, og forhåpentligvis kan en eller mange Guinness inntas i sommerlige omgivelser.

OGMS juni 2011
God stemning rundt OGMS-bordet i juni i fjor, selv om oppmøtelistene en stund var på avveie.

Megleren Øl- og Vinstue på Sandnes er som vanlig åsted for den store begivenheten, som fint lar seg kombinere med et kveldsbesøk på for eksempel Jærnåttå litt lenger sør. Møtestart er som alltid satt til klokken 15:30 presis, mens møteslutt er langt mer åpen og svevende.

Fjorårets junimøte i OGMS ble forholdsvis bra besøkt, men ble dessverre befengt med en bokføringsskandale som ikke ble oppklart før i uken etter. Tiden vil vise om historien gjentar seg.

(28.05.2012 kl 06:00)

Dramatisk utvikling i månedskampen

SANDNES: På en av de varmeste quiz-dagene på Megleren noensinne er det ikke fritt for at det ble litt varmt under topplokket hos noen. Dette kan ha medført enkelte feilskjær i besvarelsene, og dermed ble det bevegelser i tetkampen om mai måned.

Forrige ukes quiz ble avholdt på tirsdag kveld i stedet for onsdag, noe som er en direkte konsekvens av at Sandnes Ulf nå spiller fotball i tippeligaen. Dette var også årets hittil varmeste dag, og det var nok derfor ikke alle som prioriterte quiz like høyt. Likevel deltok 9 lag på quizen, som ble ganske spennende.

Naked Men Singing og Halvsøstrene var best denne gang, med hver sin rundeseier. Den første rundeseieren ble til og med delt mellom lagene. I kampen om mai måned ledet Fasiten med 3 poeng på Labbetøs og 5 poeng på Naked Men Singing, og laget klarte så vidt å holde på en ledelse inn mot quizen nå på onsdag. Ledelsen er imidlertid redusert til bare ett poeng, så her kan mye skje når maikampen skal avgjøres. I det hele tatt er det tett i toppen, med bare 3 poeng mellom de 4 øverste lagene. Resten av quizlagene er i praksis hektet av i månedskampen.

Megler-quizen, mai måned - topp 4
Fasiten 149.5
Labbetøs 148.5
Naked Men Singing 148
Halvsøstrene 146.5

Megler-quizen, våren 2012 - topp 3
Naked Men Singing 779
Labbetøs 766
Fasiten 761.5

Ukens quiz er tilbake i normalt gjenge igjen på onsdag, som vanlig med start klokken 20:30.

(28.05.2012 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Bare to uker etter Jærnåttå står Vandrefestivalen for tur. De fleste invitasjoner skal nå være utsendt, men det kan både være uteglemte invitasjoner og feil i det som er sendt ut. Dersom man mener seg kvalifisert til å delta på Vandrefestivalen, men ennå ikke har mottatt invitasjon, oppfordres man til å kontakte festivalledelsen snarest. Vandrefestivalen har egen hjemmeside på vandrefestivalen.org.

  • Mens tusenvis av villfarne syklister tråkker seg fra Egersund til Sandnes på lørdag om nesten to uker, sykler en eksklusiv gruppe Medvindsrittet samtidig. Denne engere kretsen med syklister har forstått at sykling dreier seg om det gode liv, og legger rittet til den vegen vinden blåser. Utgangspunktet er imidlertid at turen går fra Sandnes til Egersund, med start lørdag 9. juni klokken 09:00. Det blir som i fjor flere viktige stoppesteder underveis.

  • Idyllen råder tilsynelatende på den pågående Vesterled-ekspedisjonen til Orknøyene og Skottland. I forrige uke ankom seilbåten Baluba den skotske kysten, og med uvanlig lite vind i området har turen for en stor del gått med motor. Også lokale puber og destillerier har selvsagt blitt undersøkt. Turen går videre gjennom kanalene i The Great Glen, med attraksjoner som Ben Nevis og Loch Ness i nærområdene.

    Blogg: http://vesterled2012.blogspot.de

    (28.05.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Sommer, blomster og musikk i Kleppelunden
     Byen forbereder seg på fest
     Endelig sommer for OGMS
     Dramatisk utvikling i månedskampen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 21, 2012:
    Hele denne uken

     Kald og hustrig 17. mai
     Hornmusikken klare for Island
     Slunkent oppmøte for IRMS
     Fortsatt tett i toppen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 20, 2012:
    Hele denne uken

     Hornmusikken på talentjakt
     Sørgelig avling i Påskebrødet
     Klart for ny 17. mai
     Det spisser seg til
     Rykter & Rauaraddel