SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 32, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Kråkeslott og Guinness

BØVÆR, SENJA, TROMS: SAKMIL-nyhetene har ikke for vane å fremheve noen OGMS-støttemøter foran andre, men lørdagens nordligste støttemøte var såpass spektakulært at det fortjener ekstra omtale. Nodi hadde nemlig tatt turen til et ekte kråkeslott på den ytterste nøgne ø, nærmere bestemt på den bittelille plassen Bøvær på nordvestspissen av Senja. Her står storhavet rett inn, og akkurat her er det bygget et makeløst byggverk som faktisk heter Kråkeslottet.

Huset er bygget nærmest rett opp fra fjæra, sannsynligvis uten en eneste rett vinkel og med egen brygge. Det er den driftige og trivelige ildsjelen Georg Blichfeldt, som titulerer seg selv som slottsforvalter, som nå står for driften og utviklingen av stedet. Opprinnelig var det et gammelt fiskevær, der taretorsk ble hentet inn med robåt og jukset på skallene like utenfor Bøvær. Fisken ble skipet ut som saltfisk og tørrfisk, men etterhvert ble båtene større og bryggen for liten, og tiden løp fra fiskeværet. I ti år stod det forlatt og til forfalls, før "Han Ulf" i nabobygda Skaland flyttet inn og gjorde huset til sin bolig. Nå føres arven videre av dagens slottsforvalter, og Kråkeslottet er i dag en spektakulær arena for både kunst og kultur, og med unike overnattingsmuligheter.

OGMS støttemøte august 2012 - Senja
Nodi kunne innta sin Guinness i spektakulære omgivelser på Senja i Troms. I bakgrunnen det oppsiktsvekkende Kråkeslottet i Bøvær.

Stedet var med andre ord skapt til å være åsted for det som sannsynligvis er tidenes (så langt) nordligste støttemøte for Guinnessbevegelsen OGMS. Nodi var eneste Guinness-Drikker (GD) i den mektige naturen her ytterst mot Ishavet, men tar gjerne turen tilbake til Kråkeslottet ved en senere anledning. Han oppfordrer også alle andre som måtte befinne seg nær Senja, som også har mye annen vakker natur å by på, om ta turen innom.

(06.08.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Sommerlig OGMS-trivsel i august
     Fortsatt feriestøtte for OGMS
     Kråkeslott og Guinness
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 31, 2012:
    Hele denne uken

     Fantastisk utvikling for kornavlingen
     Ny måned, nytt møte
     Gitarmagi til fullmånen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 30, 2012:
    Hele denne uken

     Miraklenes tid er ikke forbi
     Tidlige tips til tappetur
     Flott sommer på Island
     Rykter & Rauaraddel