SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 30, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Tidlige tips til tappetur

BRÜGGE, BELGIA: Bokstavrim er alltid kjekt, og mye tyder på at neste års utenlandsmøte i Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) foregår i den belgiske byen Brügge. Denne byen er hovedstad og største by i provinsen Vest-Flandern, og ligger i den flamske delen av Belgia. Gamlebyen står også på verdensarvlisten til UNESCO, og er nesten verdt turen alene.

Belgierne er også kjent for godt øl, noe som selvsagt passer ølhundene i OGMS særdeles bra. Selv om bevegelsen først og fremst dyrker sin interesse for Guinness, er det selvsagt også åpent for andre fremmedkulturelle innslag i øluniverset. Slik sett har Brügge masse å by på.

Brügge
Brügge er en middelalderperle av en by, omkring en rekke kanaler som leder til havet. Den historiske gamlebyen står på UNESCO's verdensarvliste.
Foto: Wikipedia

Det offisielle OGMS-møtet i Brügge vil ventelig finne sted lørdag 2. mars 2013, og praktiske detaljer som reiserute og hotell ordnes som vanlig av den enkelte. Likevel har det allerede nå begynt å komme inn tips fra interesserte møtedeltakere, som igjen referer til kjentfolk i Brügge. SAKMIL-nyhetene kan derfor denne uken bringe følgende reisetips til byen:

  • Best Western Hotel
  • Den Dyver Restaurant

    Sistnevnte sted serverer mat med øl som tilbehør, og må visstnok bestilles i særdeles god tid dersom man skal ha middag her. Når det gjelder hotellet, ligger dette midt på byens gamle torg, men det finnes trolig flere alternativer i dette området.

    Ifølge kilder i OGMS-miljøet er Brügge så godt som bestemt som reisemål allerede, og byen blir dermed den andre i B-serien som ble innledet i år. Regelen med OGMS er som kjent at det ett år avholdes møte i Dublin, så i byer som begynner med A i 3 år, deretter Dublin igjen, byer som begynner med B i 3 år, Dublin, og så videre. Mens Dublin var møtested i 2007 og 2011, bestod A-serien av Aberdeen (2008), Antwerpen (2009) og Amsterdam (2010). B-serien ble innledet med årets møte i Ban Chang i Thailand.

    (23.07.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Miraklenes tid er ikke forbi
     Tidlige tips til tappetur
     Flott sommer på Island
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 29, 2012:
    Hele denne uken

     Musikere med mulig bryggeriplagiat
     Nye forsøk med Påskebrødet
     Travel festivaltid
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 28, 2012:
    Hele denne uken

     Feriestemning for OGMS
     Bred OGMS-støtte i ferietiden
     Medvindsrittet med september-start
     Rykter & Rauaraddel