SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 30, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Miraklenes tid er ikke forbi

KÅSEN: Akkurat da håpløsheten var som verst og sommerregnet satte inn for fullt, dukket det opp en grønn spire av håp fra livets brød. Nærmere bestemt Påskebrødet, som har vært fulgt av SAKMIL-nyhetene i over 10 år nå, og i særdeleshet denne våren og sommeren.

Forsøkene med å dyrke korn i brødrestene har nemlig ikke vært spesielt lovende så langt, men som en siste krampetrekning før årets forsøk skulle avsluttes ble det for halvannen uke siden sådd nye frø i brødet, som også har fått tilførsel av litt gjødsel.

Påskebrødet uke 29, 2012
Se det spirer! Grønne strå er på veg opp av Påskebrødet i sommerregnet.

Det lett vekslende sommerværet har i ettertid gjort underverker, for ut av brødrestene har det nå så smått begynt å spire korn. Veksten er ikke all verden ennå, men den håpefulle grønnfargen er ikke til å ta feil av: Her blir det korn å få!

Dermed er tidenes forskningsprosjekt et langt skritt nærmere en suksess. Etter 10 år og noen måneder tyder mye på at Påskebrødet faktisk har blitt til jord. Svaret får vi dersom kornspirene viser seg levedyktige og vokser seg store og kraftige. Med fornyet tro på livets mirakel følger SAKMIL-nyhetene Påskebrødet videre inn i sensommeren. Kanskje blir det en god (korn-)høst også.

(23.07.2012 kl 06:00)

Tidlige tips til tappetur

BRÜGGE, BELGIA: Bokstavrim er alltid kjekt, og mye tyder på at neste års utenlandsmøte i Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) foregår i den belgiske byen Brügge. Denne byen er hovedstad og største by i provinsen Vest-Flandern, og ligger i den flamske delen av Belgia. Gamlebyen står også på verdensarvlisten til UNESCO, og er nesten verdt turen alene.

Belgierne er også kjent for godt øl, noe som selvsagt passer ølhundene i OGMS særdeles bra. Selv om bevegelsen først og fremst dyrker sin interesse for Guinness, er det selvsagt også åpent for andre fremmedkulturelle innslag i øluniverset. Slik sett har Brügge masse å by på.

Brügge
Brügge er en middelalderperle av en by, omkring en rekke kanaler som leder til havet. Den historiske gamlebyen står på UNESCO's verdensarvliste.
Foto: Wikipedia

Det offisielle OGMS-møtet i Brügge vil ventelig finne sted lørdag 2. mars 2013, og praktiske detaljer som reiserute og hotell ordnes som vanlig av den enkelte. Likevel har det allerede nå begynt å komme inn tips fra interesserte møtedeltakere, som igjen referer til kjentfolk i Brügge. SAKMIL-nyhetene kan derfor denne uken bringe følgende reisetips til byen:

  • Best Western Hotel
  • Den Dyver Restaurant

    Sistnevnte sted serverer mat med øl som tilbehør, og må visstnok bestilles i særdeles god tid dersom man skal ha middag her. Når det gjelder hotellet, ligger dette midt på byens gamle torg, men det finnes trolig flere alternativer i dette området.

    Ifølge kilder i OGMS-miljøet er Brügge så godt som bestemt som reisemål allerede, og byen blir dermed den andre i B-serien som ble innledet i år. Regelen med OGMS er som kjent at det ett år avholdes møte i Dublin, så i byer som begynner med A i 3 år, deretter Dublin igjen, byer som begynner med B i 3 år, Dublin, og så videre. Mens Dublin var møtested i 2007 og 2011, bestod A-serien av Aberdeen (2008), Antwerpen (2009) og Amsterdam (2010). B-serien ble innledet med årets møte i Ban Chang i Thailand.

    (23.07.2012 kl 06:00)

  • Flott sommer på Island

    REYKJAVIK, ISLAND: SAKMIL-nyhetenes kontaktperson i Reykjavik melder om en flott sommer så langt på sagaøya. Det var dette som var første stoppested for SAKMIL på verdensturneen i fjor høst, og i september blir Reykjavik også invadert av nesten 40 reisende fra Klepp Hornmusikk.

    Thingvellir, Island
    Hit skal Klepp Hornmusikk innom i løpet av turen i september: Thingvellir. Akkurat her er grensen mellom de nordamerikanske og eurasiske kontinentalplatene, og vi ser fra den amerikanske siden over mot den europeiske. Legg merke til kløften som skjærer seg gjennom landskapet mot venstre.

    Den kommende turen, som nå er temmelig nøyaktig to måneder unna, er under detaljplanlegging nå i løpet av sommeren. Det har blitt forsøkt opprettet kontakt med de to Reykjavik-korpsene Luðrasveit Reykjavikur og Luðrasveitin Svanur, så langt uten hell. Likevel er det fortsatt fullt mulig at noe kan gjøres sammen med den lokale korpsbevegelsen.

    Foruten konserter i og rundt Reykjavik planlegges det også et par spektakulære utflukter i den dramatiske naturen. Klepp Hornmusikk reiser til Island lørdag 22. september og er tilbake igjen tirsdag 25.

    (23.07.2012 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Til helgen er det tid for en ny Gladmat-festival i Stavanger, og det er som vanlig ventet stor publikumstilstrømning. Trommestuntgruppen SAKMIL avviser imidlertid på det sterkeste at de kommer til å dukke opp denne gang heller.

  • SAKMIL og Mods ligger for øvrig stadig på VG-lista med albumet "Live Viking Stadion 9. juni". Albumet har nå ligget 3 uker på lista, og ligger nå på en 8. plass på Topp 40-album. Panoramabildet av SAKMIL i coverheftet til CD-en er alene grunn nok til å sikre seg dette historiske albumet.

  • Tiden etter SAKMIL-nyhetene er stadig under planlegging. Det er fortsatt en stund igjen til SAKMIL-nyhetene kommer i sin aller siste utgave, men den forlengst bestemte sluttdatoen blinker i overskuelig fremtid. Dagen sammenfaller også med en rekke andre viktige begivenheter. SAKMIL-nyhetene vil imidlertid ligge ute i arkivert form også etter dette, samtidig som SAKMILs øvrige nettjenester trolig blir noe omarbeidet.

    (23.07.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Miraklenes tid er ikke forbi
     Tidlige tips til tappetur
     Flott sommer på Island
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 29, 2012:
    Hele denne uken

     Musikere med mulig bryggeriplagiat
     Nye forsøk med Påskebrødet
     Travel festivaltid
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 28, 2012:
    Hele denne uken

     Feriestemning for OGMS
     Bred OGMS-støtte i ferietiden
     Medvindsrittet med september-start
     Rykter & Rauaraddel