SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 28, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

20 år med SAKMIL: SAKMIL reiste til utlandet og traff en kjyddnase

SAKMIL 20 år logo
BOURNEMOUTH, ENGLAND, JUNI 1995: Etter at SAKMIL i løpet av fjoråret hadde skiftet ham fra å være en protestbevegelse til å bli en trommestuntgruppe, ble året 1995 innledet med et nytt trommestunt i Klepp Rådhus. Suksessen fra året før ble nå gjentatt i to forestillinger, og både for SAKMIL og moderkorpset Klepp Hornmusikk ble den andre nyttårskonserten en stor suksess.

Året huskes likevel best for den fantastiske sommerturen til Bournemouth i England i månedsskiftet juni/juli. Hit reiste en stor og god gjeng fra Klepp Hornmusikk på korpsfestival, og deriblant var også 2/3 av den originale SAKMIL-gjengen. Ingebret og Frode var ikke med på turen, men disse ble erstattet av Kyrre og Johnne for anledningen. Begge disse hadde tidligere hatt litt befatning med trommer, og Kyrre ble jo for øvrig også grunnleggeren av Sinclair & the Rovers noen år senere.

SAKMIL i Bournemouth 1995
SAKMIL spilte på et Marching Band's Tattoo under korpsfestivalen i Bournemouth i 1995. Etterpå ble de takket for en highly unusual performance.

Blant innslagene på turen var også et Marching Band's Tattoo på en stadion utenfor Bournemouth, der korpsene skulle marsjere og spille for hverandre. Dette var midt i blinken for SAKMIL, som både kunne marsjere og spille trommestunt foran et stort og kresent publikum. Trommestuntet satt nesten helt perfekt, og etterpå ble SAKMIL takket av speakeren for en "highly unusual performance".

Oppladningen var imidlertid langt mer dramatisk. Badebyen Bournemouth er nemlig et av de mest solsikre stedene i England, og denne sommeren var det virkelig fint og nesten Syden-stemning i byen. Særlig pensjonister valfarter hit om sommeren, og det var nok ikke alle disse som var like fornøyd med å ha en øvende gjeng trommiser gående på strandpromenaden.

SAKMIL øver på stranden i Bournemouth (1995)
SAKMIL avholder øvelse på strandpromenaden i Bournemouth.

SAKMIL hadde nemlig bestemt seg for å øve litt til tattoo-spillingen, og kombinere dette med sol- og badeliv. Dermed ble det både marsjering og spilling opp og ned på strandpromenaden, helt til en eldre britisk herremann kom opp til gjengen og hilset dem med et erkeengelsk "excuse me":

Kjyddnase
Slik ble kjyddnasen fra Bournemouth udødeliggjort på SAKMILs websider på 1990-tallet.
- Excuse me, who is the leader here?

Johnne tok ordet, og ga svar på tiltale:
- We're all leaders!

- Have you got permission to play here?

Det hadde SAKMIL ikke, men spurte like godt pensjonisten om hvor man kunne få en slik tillatelse. Etter en kort forklaring fortsatte han:

- It's not that we don't welcome you, but we don't like this kind of music. We are not a military nation...

- But we won the war together, brøt Litle-Store inn og forsøkte seg på en avvæpnende kommentar.

- Yes, but that is a long time ago. You must'nt live in the past, you must live in the future. This is a recreation area, and it is not allowed to make noise here!

SAKMIL kunne ikke komme med noen gode motargumenter etter dette. Pensjonisten ble erklært for tidenes kjyddnase, og øvelsen ble deretter avbrutt. Nå ble det sol og bading i stedet.

(08.07.2013 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Tredelt OGMS-feiring på Megleren
     God sommerstøtte for OGMS
     Sprek seilasoppladning
     SAKMIL spradet i dobbeltsideoppslag
     20 år med SAKMIL: SAKMIL reiste til utlandet og traff en kjyddnase
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 27, 2013:
    Hele denne uken

     20 år med SAKMIL: SAKMIL tok alle på senga
     20 år med SAKMIL: Andre høydepunkter fra 1994
     Julifeiring for OGMS
     Sommer med Helldorado
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 26, 2013:
    Hele denne uken

     Bobler på siste quiz
     Tjue år med SAKMIL
     20 år med SAKMIL: Årsmøtevedtak førte til sabotasjeaksjon
     Rykter & Rauaraddel