SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 28, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Tredelt OGMS-feiring på Megleren

SANDNES: - Alle gode ting er tre, heter det, og Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) tok ordspråket i høyeste grad på alvor lørdag ettermiddag og kveld. Dagens månedsmøte foregikk nemlig i tre helt separate bolker, hver med sine deltakere og møteplaner.

OGMS juli 2013 - Nodi på Megleren
Nodi var eneste deltaker på Del 2 av lørdagens OGMS-møte på Megleren.
Laila var dagens første møtdeltaker og formodentlig også dagens første Guinness-Drikker (GD). Hun ankom Megleren til møtestart klokken 15:30, bare for å konstatere at hun var den eneste OGMS-deltakeren på stedet. Også ellers var det heller tynt i rekkene, og Laila forlot senere møtestedet til fordel for andre aktiviteter. Del 1 av møtet var dermed avsluttet.

Like før klokken 18 dukket så Nodi opp på OGMS-møtet. Også han måtte konstatere at han var ganske alene på Megleren, selv om det faktisk ble observert et par Guinness-drikkende mannfolk som ikke hadde noe med OGMS å gjøre. Nodi ble dermed eneste offisielle GD på Del 2 av dagens månedsmøte.

Del 3 av møtet startet imidleritd ikke lenge etter at også Nodi hadde forlatt Megleren til fordel for andre aktiviteter. Da dukket Baggi og Janasen opp, og nå løsnet det endelig litt for oppmøtet sin del. Etterhvert kom nemlig flere deltakere til på Megleren, og kveldens siste møtedel ble dermed den best besøkte.

OGMS juli 2013 - Megleren
Da det ble kveld, strømmet flere deltakere til på Megleren, til Del 3 av møtet.

I Guinness-drikkende rekkefølge ble dermed følgende oppmøteliste til slutt den offisielle, med forbehold om feil:

GD: Laila, Nodi, Baggi, Janasen, Hallgi, Kjetil, Gunhild, Quiz-Trond, Kylling-Børge.

I alt 9 GD på en sommerlig lørdag i juli og midt i ferietiden ble dermed ikke så verst. Neste møte lørdag 3. august forventes imidlertid å bli noe bedre besøkt, og muligens også noe bedre synkronisert.

(08.07.2013 kl 06:00)

God sommerstøtte for OGMS

SKUDENESHAVN / AARHUS, DANMARK / PAROS, HELLAS: Guinnessbevegelsen OGMS er blant de mer sympatiske Guinness-bevegelsene der ute, om man skal dømme etter oppslutningen blant folk flest. Selv om ferietiden satte et visst preg på det offsielle månedsmøtet på Megleren, glemte ikke folk hvilken lørdag det var. Dermed strømmet rapportene om støttemøter inn til SAKMIL-nyhetene.

Dagens første støttemøte ble meldt fra Skudeneshavn, der Jared fra USA og Roffe fra Sandnes var ombord i båten Fryden. Denne båten befant seg igjen i det som for noen år siden ble kåret til Norges beste sommerby, og her gikk også Skudefestivalen av stabelen i helgen. Med sol, sommer og Guinness var det neppe en vond opplevelse å være der.

OGMS juli 2013 - Skudeneshavn
Jared fra USA og Roffe utgjorde dagens OGMS-crew på båten Fryden i Skudeneshavn. Anledningen var Skudefestivalen i byen.

Sol og sommer var det også i Danmark, der mannskapet på Caroline af Sandnes gjorde seg klare til Tall Ships Race. Den noe voksnere delen av mannskapet lot ikke sjansen til et OGMS-støttemøte gå fra seg, og slik ble det til at KillKenneth, Terje og Mats ble GD på støttemøtet i Aarhus.

OGMS juli 2013 - Aarhus
KillKenneth, Terje og Mats var GD på støttemøtet i Aarhus.

Det ville nesten ha vært en skandale om det ikke også ble innmeldt et støttemøte fra den greske øya Paros denne gang. Hit har nesten hele det faste OGMS-mannskapet med servitører tatt turen på ferie, og med 13 deltakere ble møtet på Brazil dagens desidert mest folkerike. I mer eller mindre tilfeldig rekkefølge var deltakerne som følger: Trygve, Leffi, Petter, Gunne, Elisabeth, Ragnar, Tom, Kristine, Michaela, Anne Mørk, Andreas, Tatiana og bartender Leif.

OGMS juli 2013 - Paros
Støttemøtet på Paros var dagens største OGMS-møte uansett kategori. Hele 13 deltakere ble registrert her.

Det er ellers ikke usannsynlig at det også foregikk flere støttemøter for OGMS, men dette har SAKMIL-nyhetene i så fall ikke fått melding om.

(08.07.2013 kl 06:00)

Sprek seilasoppladning

AARHUS, DANMARK: Den årvisse og svært populære seilskipregattaen Tall Ships Race er nå i gang, og starten gikk fra farvannet utenfor det sørlige Sverige etter at alle deltakerskutene hadde ligget noen døgn i Aarhus. Første etappe går til Helsinki, og hele seilasen er ventet å vare i omtrent 8 uker for dem som er med hele vegen. Ferden så langt, som vel kan kalles en oppladning, har vært helt enestående, får SAKMIL-nyhetene opplyst.

Blant deltakerbåtene i årets regatta er Caroline af Sandnes, som blant annet har fungert som backstage-område på Vandrefestivalen 2011. Da lå den fortøyd i Strondavika i Sandnes, men i år er den altså med på Tall Ships Race. Flere kjente og lokale innslag er ombord, deriblant KillKenneth (kokk) og Terje (førstestyrmann).

Caroline af Sandnes
KillKenneth og resten av mannskapet deltar i Tall Ships Race med denne skuta, Caroline af Sandnes.

Egglederen har de hentet fra SAKMIL, og eggene fra Litle-Store skal være svært populære og brukes flittig om bord. Ellers er omtrent halvparten av mannskapet ungdommer under 18 år, som nok har tidenes sommerferie foran seg.

Seilasen går altså i første omgang til Helsinki i Finland, før ferden fortsetter til Riga i Latvia, og videre til Stettin i Polen. Til slutt vender Caroline af Sandnes baugen hjemover i en femte og siste etappe for alle om bord.

Aktuelle linker

  • Caroline af Sandnes - Tall Ships Race

    (08.07.2013 kl 06:00)

  • SAKMIL spradet i dobbeltsideoppslag

    STAVANGER: Stavanger Aftenblad har denne sommeren en artikkelserie gående om riksveg og fylkesveg 44, og tirsdag var turen kommet til Klepp kommune. Her fant avisen det naturlig å svinge innom Plenkrutt-farmen på Braut, og avlegge SAKMIL-overgeneral Litle-Store et besøk.

    Under overskriften "Fuglegalskap og griseprat" skildres både Litle-Store sin lidenskap for fugler og hans mange ablegøyer. Spesielt ble episoden fra 2002 nevnt, da Litle-Store fikk hele verden til å tro at han gikk med grisemaske og snakket med grisene sine for å et mer harmonisk husdyrhold. Både nasjonale og internasjonale medier, deriblant CNN (!), plukket opp nyheten som senere viste seg å være rent oppspinn.

    SAKMIL i Stavanger Aftenblad
    SAKMIL var tirsdag trykket opp over to hele sider i Stavanger Aftenblad, i avisens serie om fylkesveg 44.

    SAKMIL spiller imidlertid også en sentral rolle i galskapen, og avisen trykket like godt bilder av lekre SAKMIL-bein og trommer over to hele sider. Bildene stammet fra lørdagen på Jærdagen, da Aftenbladets fotograf fulgte trommestuntgruppen helt fra Braut og til spillingen på Bryne var unnagjort.

    (08.07.2013 kl 06:00)

    20 år med SAKMIL: SAKMIL reiste til utlandet og traff en kjyddnase

    SAKMIL 20 år logo
    BOURNEMOUTH, ENGLAND, JUNI 1995: Etter at SAKMIL i løpet av fjoråret hadde skiftet ham fra å være en protestbevegelse til å bli en trommestuntgruppe, ble året 1995 innledet med et nytt trommestunt i Klepp Rådhus. Suksessen fra året før ble nå gjentatt i to forestillinger, og både for SAKMIL og moderkorpset Klepp Hornmusikk ble den andre nyttårskonserten en stor suksess.

    Året huskes likevel best for den fantastiske sommerturen til Bournemouth i England i månedsskiftet juni/juli. Hit reiste en stor og god gjeng fra Klepp Hornmusikk på korpsfestival, og deriblant var også 2/3 av den originale SAKMIL-gjengen. Ingebret og Frode var ikke med på turen, men disse ble erstattet av Kyrre og Johnne for anledningen. Begge disse hadde tidligere hatt litt befatning med trommer, og Kyrre ble jo for øvrig også grunnleggeren av Sinclair & the Rovers noen år senere.

    SAKMIL i Bournemouth 1995
    SAKMIL spilte på et Marching Band's Tattoo under korpsfestivalen i Bournemouth i 1995. Etterpå ble de takket for en highly unusual performance.

    Blant innslagene på turen var også et Marching Band's Tattoo på en stadion utenfor Bournemouth, der korpsene skulle marsjere og spille for hverandre. Dette var midt i blinken for SAKMIL, som både kunne marsjere og spille trommestunt foran et stort og kresent publikum. Trommestuntet satt nesten helt perfekt, og etterpå ble SAKMIL takket av speakeren for en "highly unusual performance".

    Oppladningen var imidlertid langt mer dramatisk. Badebyen Bournemouth er nemlig et av de mest solsikre stedene i England, og denne sommeren var det virkelig fint og nesten Syden-stemning i byen. Særlig pensjonister valfarter hit om sommeren, og det var nok ikke alle disse som var like fornøyd med å ha en øvende gjeng trommiser gående på strandpromenaden.

    SAKMIL øver på stranden i Bournemouth (1995)
    SAKMIL avholder øvelse på strandpromenaden i Bournemouth.

    SAKMIL hadde nemlig bestemt seg for å øve litt til tattoo-spillingen, og kombinere dette med sol- og badeliv. Dermed ble det både marsjering og spilling opp og ned på strandpromenaden, helt til en eldre britisk herremann kom opp til gjengen og hilset dem med et erkeengelsk "excuse me":

    Kjyddnase
    Slik ble kjyddnasen fra Bournemouth udødeliggjort på SAKMILs websider på 1990-tallet.
    - Excuse me, who is the leader here?

    Johnne tok ordet, og ga svar på tiltale:
    - We're all leaders!

    - Have you got permission to play here?

    Det hadde SAKMIL ikke, men spurte like godt pensjonisten om hvor man kunne få en slik tillatelse. Etter en kort forklaring fortsatte han:

    - It's not that we don't welcome you, but we don't like this kind of music. We are not a military nation...

    - But we won the war together, brøt Litle-Store inn og forsøkte seg på en avvæpnende kommentar.

    - Yes, but that is a long time ago. You must'nt live in the past, you must live in the future. This is a recreation area, and it is not allowed to make noise here!

    SAKMIL kunne ikke komme med noen gode motargumenter etter dette. Pensjonisten ble erklært for tidenes kjyddnase, og øvelsen ble deretter avbrutt. Nå ble det sol og bading i stedet.

    (08.07.2013 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • SAKMIL spenner nå over hele tre generasjoner, etter at Litle-Store før helgen ble morfar og dermed den første til å gå inn i besteforeldregenerasjonen. Den lille har fått navnet Bjarte, og hadde de strategiske målene 2160 gram og 44 cm.

  • Blant de andre SAKMIL-høydepunktene fra 1995 var også debuten på Jærdagen dette året. Et høyst vikarpreget SAKMIL tar Jærdagen med storm, og Gillen gjør debut som fiaskomann. Som en del av showet tømte Gillen en bøtte med vann over Litle-Store, mens også vikar Johnne fikk smake litt.

    (08.07.2013 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Tredelt OGMS-feiring på Megleren
     God sommerstøtte for OGMS
     Sprek seilasoppladning
     SAKMIL spradet i dobbeltsideoppslag
     20 år med SAKMIL: SAKMIL reiste til utlandet og traff en kjyddnase
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 27, 2013:
    Hele denne uken

     20 år med SAKMIL: SAKMIL tok alle på senga
     20 år med SAKMIL: Andre høydepunkter fra 1994
     Julifeiring for OGMS
     Sommer med Helldorado
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 26, 2013:
    Hele denne uken

     Bobler på siste quiz
     Tjue år med SAKMIL
     20 år med SAKMIL: Årsmøtevedtak førte til sabotasjeaksjon
     Rykter & Rauaraddel