SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 43, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Nyttårskonsertene neste

KLEPPE: Etter å ha hatt Astrid Lindgren på maten i flere måneder nå, ser Klepp Hornmusikk nå fremover mot neste år. Det neste store konsertprosjektet er nemlig Nyttårskonsertene i januar, som attpåtil feirer 20-årsjubileum. Dermed slår korpset også på stortrommen og feirer sitt musikalske nyttår med ikke bare èn, men to nyttårssolister.

Den lokale sangfuglen Berit Mæland, nå en anerkjent operasangerinne i København, var den første nyttårssolisten med Klepp Hornmusikk i 1994. Hun kommer tilbake til Klepp Rådhus på en gjestevisitt også på Nyttårskonsertene 2014, og dermed er Hornmusikken på mange måter tilbake der det hele startet.

Cyrille Mercadièr
Klarinettisten Cyrille Mercadièr, her med sin oktokontraaltklarinett, er solist på Nyttårskonsertene 2014. Det blir også et gjensyn med den første solisten Berit Mæland.
Årets hovedsolist er imidlertid klarinettfyrverkeriet Cyrille Mercadier fra Frankrike. Han bryter den årelange tradisjonen med norske nyttårssolister, men det skal i rettferdighetens navn legges til at han har vært særdeles aktiv i det rogalandske musikkmiljøet i en årrekke. Spesielt har samarbeidet med Sandnes Klarinettkor blitt lagt merke til, og denne mannen beviser at klarinetter faktisk kan brukes til mer enn fyringsved.

Jubileumskonserten kan med andre ord bli en sjelden musikkopplevelse i Klepp Rådhus, og innstuderingen av det musikalske programmet er allerede godt i gang. Nå når Lindgren-konserten er unnagjort, blir dette også hovedfokuset på Hornmusikk-øvelsene frem mot nyttår, bare avbrutt av enkelte julespillinger og loddtrekninger på vegen.

Nyttårskonsertene 2014 spilles lørdag 11. og søndag 12. januar i Klepp Rådhus, som vanlig med 3 forestillinger.

(21.10.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Lindgren-suksess for store og små
   Nyttårskonsertene neste
   Ny storbandturnè til Tsjekkia
   Rogalandsdominans i Europa
   Nest siste stopp
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 42, 2013:
  Hele denne uken

   Familieshow med Astrid Lindgren
   20 år med SAKMIL: SAKMIL rocket stadion
   Seminarhelg for Hornmusikken
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 41, 2013:
  Hele denne uken

   Kardinalfeil på Cardinal
   God støtte fra bartebyen
   20 år med SAKMIL: SAKMIL tar verden med storm
   Godt festivalår i 2014
   Rykter & Rauaraddel