SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 2, 2000 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

På nære nippet

KLEPP: Selv om Nyttårskonsertene 2000 altså ble en ny konsertsuksess for Klepp Hornmusikk, var konserten nærmere en katastrofe enn de fleste aner. Fire dager før konserten skulle arrangeres mottok nemlig Hornmusikken muntlig beskjed fra vaktmester Rosland i Klepp Rådhus om at i år kunne man ikke ha mer enn 270 tilskuere i salen på grunn av brannforskriftene. At det på forhånd var solgt over 360 billetter til hver forestilling ble dermed et kjempeproblem, og gode råd var dyre.

Etter en iherdig innsats fra en liten gruppe sentrale Hornmusikk-medlemmer, med sjefslobbyist Johnne i spissen, ble imidlertid himmel og jord satt i bevegelse, og overbrannmester Løvaasen fra Sandnes Brannvesen ble kalt ut til befaring. Etter litt forhandlinger og bruk av sunn fornuft ordnet det hele seg imidlertid, og konserten kunne dermed arrangeres som planlagt.

Klepp Hornmusikk stiller seg imidlertid svært kritiske til måten denne saken har vært håndtert på fra kommunen sin side. Hornmusikken har hele tiden gått ut fra tidligere opplysninger om at festsalen i rådhuset er godkjent for totalt 420 personer, og basert sitt billettsalg på dette. Det er dermed høyst kritikkverdig at man gjennom vaktmesteren skal få vite at det har blitt solgt et hundretalls billetter for mye til hver forestilling, bare 4 dager før arrangementet skal avholdes.

Også tidligere år har man hatt samarbeidsproblemer med de ansvarlige på Klepp Rådhus. Nyttårskonsertene 2000 kan derfor meget vel bli den siste nyttårskonserten som spilles i rådhuset på en stund. Dette er svært beklagelig, men Klepp Hornmusikk har sett seg kraftig lei på de vanskeligheter som dukker opp hver eneste gang korpset prøver å arrangere noe i dette lokalet.

SAKMIL-nyhetene kommer selvsagt tilbake med oppfølgende informasjon om denne saken i året som ligger foran oss, men det er helt på det rene at Nyttårskonsertene 2001 også vil bli arrangert, men om mulig i andre lokaler.

(10.01.2000 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Ny nyttårssuksess for Klepp Hornmusikk
     Hva sa han egentlig?
     Nye Jehovas-mistanker
     På nære nippet
     Møljeforlovelse i Klepp Hornmusikk
     Militærinvasjon blant slagverkerne

    Uke 1, 2000:
    Hele denne uken

     Nyttårsfeiring uten større problemer
     Ny bakedagsuksess på Onnai
     Nye trommer til SAKMIL
     Frammøtestatistikk for høsten 1999
     Nyttårskonsertene 2000 i rute
     Nyttårsnotiser

    Uke 52, 1999:
    Hele denne uken

     Braksuksess på hotellet
     Tradisjonell avslutning på årets julespillinger
     Ny bakedag i sikte
     God jul og godt nyttår