SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 2, 2000 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Ny nyttårssuksess for Klepp Hornmusikk

KLEPP: Så er det altså over! Selveste millenniumskonserten med Klepp Hornmusikk ble spilt for fulle hus i Klepp Rådhus søndag ettermiddag og kveld, og heller ikke i år gikk publikum skuffet hjem. Etter en festforestilling av de sjeldne, med Aina Oldeide som kveldens hovedsolist, ble det fra mange hold hevdet at dette nok var tidenes beste nyttårskonsert.

Aina Oldeide
Aina Oldeide holdt publikum i ånde

Etter lange forberedelser startet det hele med lydsjekk og finpussing kl 12 søndag. Første forestilling av Nyttårskonsertene 2000 startet tre timer senere, altså kl. 15.00, og selv om de første tonene her nok var litt nervøse og skjelvende, ble det bare bedre utover i konserten. Aina Oldeide var praktfull som solist, og hun hadde også med seg sin egen akkompagnatør, Arnhild Vik. Sammen fremførte disse også en egen solistavdeling. Andre forestilling startet forøvrig kl. 19.00.

Konserten startet friskt med en spesialkomponert millenniumsfanfare, Fanfare 2000, før det gikk over til mer lekne rytmer og gode, gamle wiener-valser. Kveldens uannonserte artist var Gjertrud Økland, blant annet kjent fra Gjertruds Sigøynerorkester, på fiolin, og nummeret Gipsy Fiddles Playing var kanskje et av kveldens beste. I nydelig samspill fikk publikum se og høre sigøyner-inspirert musikk på sitt aller beste.

Etter en velfortjent pause med forfriskninger og godt drøs var det så klar for litt mer eksperimentell musikk. Hornmusikkens dirigent har nemlig arrangert en noe spesiell versjon av klassikeren Don't cry for me Argentina, noe som fungerte godt i denne sammenhengen. Videre gikk det slag i slag, før Radetsky-marsjen på sedvanlig vis avsluttet konserten med et fyrverkeri av en fremføring.

Både solister og korpset var meget godt fornøyd med dagens to konserter, og også fra publikum var det bare lovord å høre. Og det vil neppe være så farlig å satse sparepengene sine på at de fleste nok kommer igjen også til neste år.

(10.01.2000 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Ny nyttårssuksess for Klepp Hornmusikk
     Hva sa han egentlig?
     Nye Jehovas-mistanker
     På nære nippet
     Møljeforlovelse i Klepp Hornmusikk
     Militærinvasjon blant slagverkerne

    Uke 1, 2000:
    Hele denne uken

     Nyttårsfeiring uten større problemer
     Ny bakedagsuksess på Onnai
     Nye trommer til SAKMIL
     Frammøtestatistikk for høsten 1999
     Nyttårskonsertene 2000 i rute
     Nyttårsnotiser

    Uke 52, 1999:
    Hele denne uken

     Braksuksess på hotellet
     Tradisjonell avslutning på årets julespillinger
     Ny bakedag i sikte
     God jul og godt nyttår