SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 5, 2000 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Mektig elvedans

OSLO SPEKTRUM: I forrige uke kunne man se originaloppsetningen av Riverdance - The Show i hovedstaden, nærmere bestemt i Oslo Spektrum. Hver kveld fra tirsdag til søndag har showet gått for fulle hus. SAKMIL-nyhetenes kulturreporter i tigerstaden besøkte forestillingen på selveste premieredagen og ble mektig imponert.

Et 40-talls dansere og omtrent like mange sangere og musikere viste frem et fantastisk show preget av irsk mystikk og den etterhvert så velkjente musikken komponert av Bill Whelan. I spissen for danserne stod Breandán de Gallaí og Joanne Doyle, og disse utviste ferdigheter som tok pusten fra publikum. Det ti mann sterke orkesteret stod heller ikke tilbake for noe som helst, med en slagverk- og rytmeseksjon som til og med overgikk Klepp Hornmusikk.

Forestillingen var lagt opp som en løs historie som tar utgangspunkt i irenes utvandring til ulike deler av verden. Publikum kunne derfor være vitne til en spektakulær oppvisning av såvel spansk flamenco-dans, amerikansk street-tap-dans og russisk ballett, som den mer tradisjonelle irske folkedansen som Riverdance er basert på.

Joda, vi har sett det før. På TV. Det er bra. Meget bra. Det er fantastisk! Men det blir liksom ingenting i forhold til "the real thing"! Atmosfæren, kulissene, koreografien, musikken - alt stemte, og den magiske dansen er noe helt for seg selv. Svindyre billetter til tross - prisen kunne like godt vært doblet og vel så det. Slike opplevelser kan nemlig ikke måles i penger. Stående applaus fra et fullsatt Oslo Spektrum var derfor ytterst velfortjent.

Det lyktes imidlertid ikke for SAKMIL-nyhetenes reporter å få stilt det obligatoriske spørsmålet om Riverdance-kompaniet (The Liffey Company) kunne tenke seg å stille opp på Nyttårskonsertene sammen med Klepp Hornmusikk. Men så hadde nok også Klepp Rådhus vært altfor lite. Kanskje parkeringsplassen utenfor kunne brukes?

(31.01.2000 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Mektig elvedans
     Ukens innbrudd
     Kåseri
     Syreorkesteret i full sving
     Litt om alt

    Uke 4, 2000:
    Hele denne uken

     Det norske forsvar i forfall ?
     Skuffede servitriser
     Ukens innbrudd

    Uke 3, 2000:
    Hele denne uken

     Bursdagsfeiring på Anda Gard
     Sveinsvoll Swingers hyllet Gillen
     Rapporter fra en storslått feiring
     NYKO 2001
     Irsk aften på Bryne Kro & Motell