SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 5, 2000 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Mektig elvedans

OSLO SPEKTRUM: I forrige uke kunne man se originaloppsetningen av Riverdance - The Show i hovedstaden, nærmere bestemt i Oslo Spektrum. Hver kveld fra tirsdag til søndag har showet gått for fulle hus. SAKMIL-nyhetenes kulturreporter i tigerstaden besøkte forestillingen på selveste premieredagen og ble mektig imponert.

Et 40-talls dansere og omtrent like mange sangere og musikere viste frem et fantastisk show preget av irsk mystikk og den etterhvert så velkjente musikken komponert av Bill Whelan. I spissen for danserne stod Breandán de Gallaí og Joanne Doyle, og disse utviste ferdigheter som tok pusten fra publikum. Det ti mann sterke orkesteret stod heller ikke tilbake for noe som helst, med en slagverk- og rytmeseksjon som til og med overgikk Klepp Hornmusikk.

Forestillingen var lagt opp som en løs historie som tar utgangspunkt i irenes utvandring til ulike deler av verden. Publikum kunne derfor være vitne til en spektakulær oppvisning av såvel spansk flamenco-dans, amerikansk street-tap-dans og russisk ballett, som den mer tradisjonelle irske folkedansen som Riverdance er basert på.

Joda, vi har sett det før. På TV. Det er bra. Meget bra. Det er fantastisk! Men det blir liksom ingenting i forhold til "the real thing"! Atmosfæren, kulissene, koreografien, musikken - alt stemte, og den magiske dansen er noe helt for seg selv. Svindyre billetter til tross - prisen kunne like godt vært doblet og vel så det. Slike opplevelser kan nemlig ikke måles i penger. Stående applaus fra et fullsatt Oslo Spektrum var derfor ytterst velfortjent.

Det lyktes imidlertid ikke for SAKMIL-nyhetenes reporter å få stilt det obligatoriske spørsmålet om Riverdance-kompaniet (The Liffey Company) kunne tenke seg å stille opp på Nyttårskonsertene sammen med Klepp Hornmusikk. Men så hadde nok også Klepp Rådhus vært altfor lite. Kanskje parkeringsplassen utenfor kunne brukes?

(31.01.2000 kl 06:00)

Ukens innbrudd

Den siste uken er det heldigvis ikke meldt om nye innbrudd i Klepp Hornmusikk kretser. Tvert imot er ukens eneste innbruddsnyhet er gladnyhet; Under fjorårets utgave av Sveinsvoll Festivalen forsvant lommeboken til festivalarrangør Store-litle. Etter mange måneder uten noen som helst spor etter lommeboken, antok Store-litle at den var tapt for alltid. Forrige uke fikk han derimot en telefonoppringing fra Lensmannskontoret på Klepp med beskjed om at lommeboken var funnet igjen utenfor Bore Kirke.

Det hører med til historien at Store-litle de siste månedene faktisk hadde vurdert om han kanskje snart burde skaffe seg en nytt eksemplar av sertifikatet som erstatning for det som lå i lommeboken.

(31.01.2000 kl 06:00)

Kåseri

Redaksjonen har denne uken fått innsendt et nytt kåseri som vi faktisk ikke er sikre om kommer fra bassrekka eller muligens fløyterekka i korpset. Uansett så anbefaler vi på det varmeste å prøve oppskriften som følger med.

Filosofiske tankar om mad å sånt frå Bassane sin kosekrok:

Å eta lappar med eller utan kaffi det er spørsmålet!
Når ein sit så langt bak i tilværelsen som bassane gjer, så får ein ofte eit forvrengt bilete av det som skjer kring ein, eller meir konkret "framfor ein". Begrep som reint, klang og varme frå dirigenten får ofte tankane til å gli heilt andre stader, nemleg til neste kaffikopp. Der finn ein oftast meir varme enn i eit gjennomsnittleg korpsinstrument. Dersom ein har ein lappe attåt dette så kan ein heller sjå vekk frå djupe diskusjonar om det skal vera ein sekst i fissmollen, eller om det er dissharmoniske forstyrra kvartar i Baritonsax.

Med ein kaffikopp og ein BassLapp er livet bra som det er!

BassLappar:

  • 4 egg
  • 300 gram sukker
  • 1 liter kulturmelk
  • 3 ts natron
  • ca 800 gram kveitemjøl
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 gram margarin

    Bland dette i denne rekkjefylgja så får du og innsikt i kor bra ein kan ha det, sjølv om ein sit i bakre rekkje.

  • (31.01.2000 kl 06:00)

    Syreorkesteret i full sving

    ØKSNEVAD: "Syreorkesteret under ledelse av kapellmester Jonny Engelsvoll" - Klepp Hornmusikk sitt eget husband - er i full gang med å øve inn sitt repertoar til seminarfesten den 19. februar. Repertoaret består av gamle slagere framført av gamle stjerner, men orkesteret antyder at det i god gammel Syretradisjon også denne gangen vil dukke opp nye overraskelsesstjerner.

    Syreøvelsene er for øvrig en meget populær begivenhet hvor det stadig dukker opp nysgjerrige publikummere. Forrige øvelse ble avholdt fredag på ØSU med godt besøk. De besøkende ble til og med vartet opp med lapper av ypperste kvalitet som Magne tryllet frem på sin nyervervede Lappetakke.

    (31.01.2000 kl 06:00)

    Litt om alt

  • SAKMIL-nyhetene har den siste tiden fått mang en henvendelse fra en meget pågående Sinclair som ber oss om å minne om irsk aften som hans orkester "Sinclair & the Rovers" arrangerer på Bryne Kro & Motell førstkommende fredag og at billettprisene er kr. 175,- for de som skal spise Irish Stew og kr. 100,- for de som kun skal høre musikk. Vi i SAKMIL-nyhetene lar oss imidlertid ikke påvirke, og har derfor ikke tenkt å nevne saken med et eneste ord.

  • Gillen benyttet forrige torsdag sin splitter nye sykkel og sin minst like nye saksofonbag til og fra korpsøvelsen. For å virkelig få vist hva slags vidunder han var blitt forært, parkerte han likegodt inne i øvingslokalene. Om sykkelen kommer til å bli benyttet på øvelene i framtiden, gjenstår å se.

  • Meget pålitelige kilder vil ha det til at en ny utgave av Reiå er på vei til trykkeriet.

    (31.01.2000 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Mektig elvedans
     Ukens innbrudd
     Kåseri
     Syreorkesteret i full sving
     Litt om alt

    Uke 4, 2000:
    Hele denne uken

     Det norske forsvar i forfall ?
     Skuffede servitriser
     Ukens innbrudd

    Uke 3, 2000:
    Hele denne uken

     Bursdagsfeiring på Anda Gard
     Sveinsvoll Swingers hyllet Gillen
     Rapporter fra en storslått feiring
     NYKO 2001
     Irsk aften på Bryne Kro & Motell