SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 19, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Støttemøtenes superlørdag

BEOGRAD, SERBIA / SKAGERRAK / BOKNAFJORDEN / SANDEFJORD / ÅFJORD / JØRPELAND: Det ble en spesiell lørdag for Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS), som langt på veg opplevde å marginalisert av sin egen støtte. Dagens hovedmøte på Megleren Øl- og Vinstue samlet nemlig bare en håndfull deltakere, mens det derimot nesten haglet inn med meldinger om støttemøter på de merkeligste steder.

OGMS mai 2013 - Beograd
Nodi og Ketil var dagens to GD på støttemøte i sommervarme Beograd.

Støttebølgen begynte med møtet i Serbias hovedstad Beograd, der Gutteklubben Pondus var på tur i helgen. Her lå temperaturen på behagelige 30 grader på OGMS-lørdagen, og forholdene lå dermed godt til rette for et støttemøte på Irish Pub midt i sentrum. Riktignok ble det Guinness fra flaske servert i noe feminine glass, men Nodi og Ketil gjorde likevel en hederlig innsats i å markere OGMS-lørdagen.

OGMS mai 2013 - MS Stena Germanica
Petter (bildet) og Jon Einar avholdt støttemøte ombord på Stena Germanica, undervegs til Gøteborg.

Møtet i Beograd var denne månedens eneste egentlige utenlandsmøte, men det ble i det minste meldt om et annet støttemøte på veg til utlandet. På Stena Germanica hadde nemlig Jon Einar og Petter inntatt Riva Bar, og her smakte det formodentlig fortreffelig med Guinness.

OGMS mai 2013 - M/S Sjølvett
KillKenneth avholdt støttemøte ute på fjorden i sin båt M/S Sjølvett. Turen gikk for øvrig til Jørpeland.

OGMS mai 2013 - MY Fridtjofen
Lystig stemning ute på fjorden på MY Fridtjofen, der det ble arrangert støttemøte mellom Stavanger og Jørpeland.

Et annet sted på sjøen, nærmere bestemt under en seilas til Jørpeland, meldte KillKenneth fra om et støttemøte i baugen på M/S Sjølvett. Dette var ikke det eneste møtet midtfjords i Rogaland, for også på MY Fridtjofen var det møtevirksomhet. Her serverte også utvalgte musikere en midtfjordskonsert av høy klasse. Nærmere bestemt var det Mojmir og Didrik fra helgens storbandturnè som stod for musikken, med sterke og entusiastiske fremføringer av blant annet O When The Saints, Mack the Knife og Sweet Georgia Brown. Støttemøtedeltakerne her ble meldt å være Gitar-Eivind, Ovesen, Mojmir Trombone Hero, Didrik, Håkon og Terje.

OGMS mai 2013 - Sandefjord
Stormfullt og vått i Sandefjord, men Gunvor og Gunhild koste seg likevel med sitt støttemøte på James Clarck.

Sandefjord er en annen fjord, i alle fall i navnet. Her ble det meldt om et rent jentemøte med Gunvor og Gunhild, under stormfulle forhold. Møtet ble avholdt på James Clarck etter en koselig litt-ute-men-mest-inne-med-fyr-på-peisen-dag i mai.

OGMS mai 2013 - Åfjord
Larsling var som vanlig eneste GD på støttemøtet i Åfjord. Her er han i kledelige omgivelser i form av en japansk rusthaug.

Også trønderske Åfjord har meldt seg på støttemøtelistene i det siste, og denne lørdagen var intet unntak. Larsling skal først ha forberedt bedre rammebetingelser for en japansk rusthaug, før han som eneste deltaker arrangerte støttemøte for OGMS.

OGMS mai 2013 - Jørpeland
Norleif, Kjell, Egil Manglar og Terje utgjorde en samling GD-er på støttemøtet på Jørpeland.

Til slutt, i Folkets hus på Jørpeland, ble det meldt om mer støtteaktivitet. Flere medlemmer av Orstad Storband skal ha uttrykt sin fulle sympati med OGMS her i anledning konserten senere på kvelden.

(06.05.2013 kl 06:00)

Tynt i rekkene på hovedmøtet

SANDNES: Mens det altså nesten kokte av støttevirksomhet for OGMS, ble det meldt om langt mindre oppmøte på det offsielle møtet på Megleren Øl- og Vinstue. Bare 7 deltakere ble protokollført, hvorav det var 6 GD og 1 GO. Byen skal ellers ha hatt et visst preg av fotballkampen som foregikk på stadion denne ettermiddagen.

I Guinness-drikkende rekkefølge ble disse deltakerne registrert:

GD: Trygve, Baggi, Laila, Janassen, Anne Mørk og Roffe.

GO: Tale.

På tross av noe tynt oppmøte denne gang, ventes det større innrykk på junimøtet. Da er det ikke en gang langhelg å snakke om, slik tilfellet for mange var denne helgen og også de neste helgene fremover. Møtet arrangeres lørdag 1. juni med møtestart klokken 15:30.

(06.05.2013 kl 06:00)

Storbandsuksess på kryss og tvers

STAVANGER / FLEKKEFJORD / JØRPELAND: Som SAKMIL-nyhetene meldte i forrige uke, har Orstad Storband hatt et travelt program den siste uken. Sammen med den tsjekkiske trombonisten Mojmir Bartèk har storbandet nærmest fartet på kryss og tvers i distriktet, med start i Stavanger og deretter konserter på ytterpunktene Flekkefjord og Jørpeland.

Konsertene ble imidlertid vel mottatt, og særlig til avslutningskonserten på Jørpeland lørdag ble det meldt om mye liv og røre. Her dukket også enkelte hardbarkede fans og musikere opp med egen båt, og ifølge SAKMIL-nyhetenes anmeldere låt det kanonbra av storbandet.

Orstad Storband på Jørpeland
Det låt bra av Orstad Storband på Jørpeland på lørdag. Dette var siste stoppested på miniturneen, som startet i Stavanger på torsdag og var innom Flekkefjord på fredag.

Repertoaret denne gang var eller godt og variert, med både Mojmir Bàrtek sine egne låter, og annen storbandmusikk i skjønn forening. Didrik Ingvaldsen var musikalsk leder, mens Håkon B. Hansen og Inger Cecilie Rise var vokalister på miniturnèen.

(06.05.2013 kl 06:00)

Tynne forhold på quizen

SANDNES: Megler-quizen ruller videre, men mens dagene blir lengre og lysere og høytidsdagene strømmer på, er det nok mange som har andre gjøremål en onsdagskveld. For et av de lengstlevende quizlagene på Megleren, Fasiten, resulterte dette i at bare 2 deltakere møtte opp denne gang. Dermed gikk det også litt slik det måtte, men ved hjelp av noen nye innbyttere fra et nabobord reiste Fasiten seg opp til en hederlig tredjeplass i andre runde. Spesielt skal litteraturkunnskapene, som Fasiten generelt er svake på, ha vært bra hos disse hjelperne.

SAKMIL-nyhetenes informant er noe usikker, men mener at det var Labbetøs som vant andre runde. Fasiten ble imidlertid trukket ut til å svare på det ene bonusspørsmålet for kvelden, men uten at dette førte til noe som helst.

Megler-quizen fortsetter i noen uker til fremover før sommerferien tar over, og det er fortsatt fritt frem for å stille opp for dem som ønsker det.

(06.05.2013 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

 • SAKMIL-nyhetene kunne i forrige uke melde om at Vandrefestivalen er i rute, og at invitasjoner sendes ut ganske snart. Det siste nye er at det har blitt jobbet hardt i kulissene den siste uken, og invitasjoner skal nå være på veg nesten når som helst.

 • Nasjonaldagen er også nært forestående, og det ble torsdag kveld meldt om 17. mai-musikk fra et øvingslokale på Klepp. Trolig var det toner fra Klepp Hornmusikk som lurte seg ut i det friske vårværet, og som bærer bud om nok en travel grunnlovsdag.

 • Utestedet Banken på Sandnes er nesten en institusjon i byen, og torsdag er det klart for nyåpning og 25-årsjubileum etter omfattende oppussing. Denne dagen er det også Kristi Himmelfartsdag, og en god anledning til å få med seg at Aaslandbros spiller live på åpningsfesten.

  (06.05.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Støttemøtenes superlørdag
   Tynt i rekkene på hovedmøtet
   Storbandsuksess på kryss og tvers
   Tynne forhold på quizen
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 18, 2013:
  Hele denne uken

   Storbandet legger ut på miniturnè
   Nyttårskonsertene går mot jubileum
   Vandrefestivalen er i rute
   Mai du skjønne milde for OGMS
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 17, 2013:
  Hele denne uken

   Tiden renner ut for FUKK
   Palmen møter våren
   Comeback på Stationen
   Bjella spiller fullmånemusikk
   Rykter & Rauaraddel