SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 20, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

SAKMIL åpner Vandrefestivalen

HÅBET, SANDNES: Vel en måned før det braker løs i omgivelsene til Tronsholen Hagesenter på Håbet i Sandnes, begynner nå Vandrefestivalen 2013 å ta form for alvor. De første invitasjonene ble sendt ut i forrige uke, og etter det SAKMIL-nyhetene kjenner til foregår det også sporadisk utsendelse av nye invitasjoner kontinuerlig. Årets Vandrefestival arrangeres lørdag 15. juni.

I løpet av uken som gikk ble også det foreløpige programmet for festivalen presentert, og dette ser sterkt ut. Ikke uventet er det trommestuntgruppen SAKMIL som får æren av å åpne festivalen, mens en rekke band og artister leverer varene som perler på en snor utover ettermiddagen og kvelden. Det kan være farlig å fremheve noen fremfor andre i denne sammenheng, men nykommeren Cpt. Biff & the Seamen er for eksempel ett av mange høydepunkter underveis.

SAKMIL på Vandrefestivalen
SAKMIL åpnet Vandrefestivalen på Skeie i fjor, og gjør det igjen nå i år.

Som så ofte før er det også Aaslandbros som får æren av å runde av kvelden og ta Vandrefestivalen 2013 med inn i kvelden og historiebøkene. Da vil stemningen ganske sikkert være helt på topp hos publikum, som muligens kan bli rekordstort dette året. Over 200 mennesker er så langt invitert, men det er ikke ventet at alle disse har anledning til å delta.

Aktuelle linker

 • Vandrefestivalen

  (13.05.2013 kl 06:00)

 • Medvindsrittet satser på ny suksess

  SANDNES: Alt ligger nå til rette for en ny suksess med Medvindsrittet i år. Etter en spektakulær premiere i 2011, og påfølgende suksess i fjor har dette nyskapende sykkelrittet nå for alvor etablert seg, og ifølge en pressemelding er årets ritt planlagt til lørdag 7. september.

  Medvindsrittet lot seg i utgangspunktet inspirere av Nordsjørittet, som i flere år har gått i sterk motvind over Jæren. Ekte sykkelglede handler som kjent ikke om motvind, så derfor gikk en gruppe entusiaster sammen om å arrangere et ritt samme dag som Nordsjørittet 2011, men i motsatt retning. Turen fra Sandnes til Egersund ble for øvrig en fantastisk reise på to hjul i strålende sommervær og med vinden i ryggen.

  Det oppstod derimot flere komplikasjoner rundt fjorårets ritt, som først ble avlyst på dagen for Nordsjørittet. Senere kom det en ny dato opp, og lørdag 1. september var det endelig tid for en ny sykkeltur. Grunnet værmeldinger og praktiske omstendigheter ble turen imidlertid kraftig kortet inn, med trasè fra Skeie til Sandnes.

  Medvindsrittet 2012: Startområdet
  Fra startområdet til Medvindsrittet 2012. Da gikk turen fra Skeie på Jæren til Sandnes.

  Til årets ritt arbeides det nå med flere ulike ruteløsninger. Faglig innhold er også en viktig del av Medvindsrittet, men det endelige valget av rute og retning kan vanskelig gjøres før det er klart at man kan få medvind.

  Rittledelsen opplyser ellers i sin pressemelding at Magnificent 12, den eksklusive seedede starttolveren, nok en gang regnes som sterke kandidater i startfeltet. Det vil i tillegg kunne ventes at enkelte såkalte Wild Cards dukker opp på startstreken, på sykler av ulik beskaffenhet og med forskjellige antall hjul.

  Aktuelle linker

 • Medvindsrittet (blogg)

  (13.05.2013 kl 06:00)

 • Quizpub i ny drakt

  SANDNES: Megleren Øl- og Vinstue på Sandnes har vært mye omtalt i SAKMIL-nyhetene, ikke minst på grunn av utestedets rolle som quizarena og møtested for Guinnessbevegelsen OGMS. Nylig har Megleren gjennomført litt enklere oppussing av sine lokaler, med ny dekor på veggene, ny bardisk og nye bordplater.

  Forholdene ble behørig testet ut og godkjent av en inspeksjonskomitè ledet av KillKenneth i helgen. Han testet like godt ut hvordan de nye omgivelsene kunne innvirke på quizinnsatsen, og inntok quizlaget Fasiten sitt faste bord i pubens nordøstlige hjørne. Her knuste han all motstand og svarte alt riktig.

  Testquiz på nye Megleren
  KillKenneth tester ut forholdene på den lett oppussede Megleren. Her har han inntatt Fasiten sitt bord i hjørnet, og han svarte alt rett (innfelt) på alle spørsmålene.

  En noe mer offisiell quizrunde foregikk ellers på onsdag kveld, med varierende resultater. Naked Men Singing og Labbetøs var som så ofte før de ledende lagene, men de hadde da også redusert motstand denne kvelden. Bare 6 lag stilte til start, og hos disse var det også stort fravær av ellers faste deltakere. Muligens er det den forestående sommerferien om en måneds tid som har begynt å snike seg inn hos Megler-lagene, men uansett er det nye muligheter på quizen denne uken.

  (13.05.2013 kl 06:00)

  Gamlå klar for 17. mai

  KLEPPE: På fredag feires nasjonaldagen over det ganske land, og både penklær, bunader, korpsuniformer og instrumenter skal få kjørt seg i løpet av dagen. Korpsbevegelsen regnes som et selvsagt innslag på 17. mai, og blant de viktigste sliterne på en slik dag er den gamle og velbrukte stortrommen til Klepp Hornmusikk, populært bare kalt Gamlå.

  Nye Gamlå
  Gamlå er klar for nok en 17. mai rundt omkring i Klepp.
  Gamlå er ikke som alle andre stortrommer, eller instrumenter for den saks skyld. Tvert om ligger den meget høyt plassert på Rockometeret, og har en lang og til dels ukjent fortid å se tilbake på. Likevel holder den ut år etter år uten å klage, og sørger for at marsjtakten holdes i godt SAKMIL-tempo gjennom hele 17. mai-feiringen.

  En slik sliter fortjener virkelig å hedres, og dermed er det klart for en unik spesialutgave av SAKMIL-nyhetene neste mandag. Hele utgaven av SAKMIL-nyhetene uke 21, 2013 vies Gamlå og vi følger den gjennom alle nasjonaldagens hendelser. Følg med i SAKMIL-nyhetene Gamlå Spesial neste mandag.

  (13.05.2013 kl 06:00)

  Rykter & Rauraddel

 • Det er ikke bare Megleren som har pusset opp i det siste. Nye Banken åpnet på Sandnes på torsdag, og Aaslandbros sørget for en heidundrandes åpningsfest på selveste Kristi Himmelfartsdag. Flere nye fans skal ha kommet til, og noen av disse kan muligens også ha vært i himmelen.

 • Lørdag er det ny møtedag for ølklubben IRMS på Melkebaren, og møtet starter etter tradisjonen klokken 17:00. Det er ikke kjent hva som er dagens tema eller hvem som er hovedpresentatør, men møter man opp finner man det kanskje ut.

 • Musikkfestivalen Jærnåttå er nært forestående, og aldri før har det vært solgt så mange billetter så tidlig. Både 2-dagerspass og lørdagskvelden er allerede utsolgt, mens det er få billetter igjen til fredagskvelden. Da er blant andre Kim Larsen & Kjukken ett av hovedtrekkplasterne.

  (13.05.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   SAKMIL åpner Vandrefestivalen
   Medvindsrittet satser på ny suksess
   Quizpub i ny drakt
   Gamlå klar for 17. mai
   Rykter & Rauraddel

  Uke 19, 2013:
  Hele denne uken

   Støttemøtenes superlørdag
   Tynt i rekkene på hovedmøtet
   Storbandsuksess på kryss og tvers
   Tynne forhold på quizen
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 18, 2013:
  Hele denne uken

   Storbandet legger ut på miniturnè
   Nyttårskonsertene går mot jubileum
   Vandrefestivalen er i rute
   Mai du skjønne milde for OGMS
   Rykter & Rauaraddel