SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 23, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Finfin sommerslutt i Kleppelunden

KLEPPE: Som så ofte før var det strålende sol og varme for publikum i Kleppelunden, som overvar årets Blomsterkonsert med Klepp Hornmusikk. Værgudene viste seg fra sin bedre side på søndag, og det var nærmest perfekte forhold til å få med seg vårens sesongavslutning for Hornmusikken. Det var det også mange som gjorde, og det var godt med folk ute på gresset i finværet.

Selve scenen i Kleppelunden er imidlertid et av de kaldeste stedene kommunen har å by på. Det fikk musikerne merke, med kald trekk fra nord og skyggelagt brostein som underlag. Dette la imidlertid ikke noen demper på stemningen, og korpset var i godt humør denne junisøndagen. Repertoaret bestod av en lett miks med utdrag fra sesongens repertoar, samt en og annen ny godbit som ble presentert.

Blomsterkonsert 2012
Fint vær og godt med folk i Kleppelunden på søndag, da Klepp Hornmusikk presenterte sin årlige Blomsterkonsert.

Flere solister i korpset fikk også vise seg frem, og publikumsresponsen var ikke til å ta feil av. Dette er noe folk liker å se og høre på.

Klepp Hornmusikk tar nå sommerferie frem til midten av august, før en ny og aktiv sesong spilles i gang. Til høsten ligger det an til både Islandstur og høstkonsert med lokale solister, før innkjøringen til nyttårskonserten starter. Her er selveste Ole Edvard Antonsen med som solist i Klepp Rådhus.

(04.06.2012 kl 06:00)

Ny jærdagssuksess for SAKMIL

BRYNE: Det har vært både Jærdagen og Jærnåttå på Bryne i helgen, og rekordmange folk har funnet vegen til byen på Jæren på både dag- og kveldstid. Lørdag var det strålende vær på Jæren, med unntak av en litt hissig nordavind. Det førte til stor publikumstilstrømning til Jærdagen.

Klokken var litt over halv ett om ettermiddagen da de første trommeslagene kunne høres på Bryne. De kom like fra Bryne Stadion, der trommestuntgruppen SAKMIL og hele A-laget til Bryne FK tok oppstilling for å marsjere til sentrum. Det noe pussige opptoget buktet seg gjennom både tivoliet og Storgata, med SAKMIL spillende på trommemarsj, mens Bryne-spillerne delte ut gratisbilletter til søndagens fotballkamp.

SAKMIL på Jærdagen
Et rimelig spesielt, men likevel ganske vanlig syn i Storgata på Bryne: SAKMIL i full mundur.

Etter å ha skilt lag med Bryne-laget, la SAKMIL ut i gatene på egenhånd. Trommestuntgruppen trålet gatene opp og ned med sin velkjente trommegalskap, og foretok mange stopp underveis med både trommestunt og stikkeløfteksersis. I tillegg ble det marsjert i både firkant og vinkel, slik bare SAKMIL kan.

Midt i Storgata ble det også et spontant fellesnummer med musikanter fra Bryne Skulekorps, som tilfeldigvis spilte Gammel Jegermarsj da SAKMIL kom togende forbi. Marsjen måtte selvsagt spilles på nytt, nå med tidenes mest solide trommerekke og med korrekte stikkeløft.

Humøret var godt i Bryne-gatene, både hos SAKMIL og det store publikummet. Folk så ut til å storkose seg på Jærdagen, på et arrangement som blir stadig mer proft og gjennomført. Alt juggelet er borte; nå er det kvalitet som gjelder. Det vet folk tydeligvis å sette pris på.

(04.06.2012 kl 06:00)

Sommerstemning for OGMS

SANDNES: Det var mye som skjedde både i distriktet og andre steder på lørdag, og det var kanskje derfor at oppmøtet på månedsmøte i Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) ikke var helt på topp denne dagen. Tolv Guinness-Drikkere møtte opp på Megleren Øl- og Vinstue, og det er omtrent midt på treet etter dagens standard.

Likevel var det god kvalitet over møtet, og slikt er som kjent viktigere enn kvantiteten. Møtet foregikk i kjent stil ute på takterrassen på Megleren, og her ble det diskutert løst og fast gjennom hele møtet.

OGMS juni 2012
Som vanlig god stemning rundt OGMS-bordet på Megleren.

Det ble ikke rapportert om Guinness-Observatører på møtet, men det utelukkes likevel ikke at en og annen snikobservatør sjekket opp møtebordet innimellom. For alle praktiske formål regnes likevel lørdagens junimøte som "rent".

I Guinness-drikkende rekkefølge ble følgende deltakere registrert:

GD: Laila, Anne Mørk, Hans, Andreas, Kristine, Oddvar, Janas, Baggi, Aina, Sissel, Larsling og Quiz-Trond.

Neste OGMS-møte foregår samme sted på den første lørdagen i juli, nærmere bestemt lørdag 7. juli klokken 15:30.

(04.06.2012 kl 06:00)

Maritim støtte for OGMS

STROMNESS, ORKNØYENE / BERGEN / KØGE, DANMARK: På tross av at det var en travel helg i juni, ble selvsagt månedsmøtet til OGMS markert en rekke steder utenom selve hovedmøtet. Særlig i området rundt Nordsjøen var det stor støtteaktivitet, og det var i det hele tatt et litt maritimt preg over det hele.

OGMS juni 2012 - Stromness
KillKenneth, Terje og Banjo-Erlend støttet opp om OGMS på Royal Hotel i Stromness på Orknøyene.

Ikke uventet dukket det opp rapporter fra Orknøyene nord for Skottland. Her er seilbåten Baluba og dens mannskap fortsatt på tokt i Vesterled, og selv om turen nå snart legges hjemover ble det tid til opptil flere støttemøter i løpet av lørdagen.

Banjo-Erlend, KillKenneth og Terje dukket opp på dagens første meldte støttemøte fra Orknøyene, med hver sin Guinness på Royal Hotel i Stromness. SAKMIL-nyhetene kjenner ikke til om det eventuelt var flere deltakere med på møtet, eller om disse da befant seg ombord i Baluba.

OGMS juni 2012 - Baluba
Noen andre gjengangere, her representert ved Ovesen og Terje, støttet OGMS ombord i seilbåten Baluba.

Uansett ble det noe senere meldt om et nytt støttemøte fra nettopp Baluba, og denne gang var det Ovesen, Terje og KillKenneth som var delaktige. Hvor Banjo-Erlend hadde blitt av sier historien ingenting om.

OGMS juni 2012 - støttemøte i Bergen
Guinness-kos på Scruffy Murphy's i Bergen, der det vanlige regnet var byttet ut med sol og varme.

Rett øst for Stromness, og en liten tanke nordover, finner vi den norske byen Bergen. Her ble det avholdt et rent jentestøttemøte for OGMS, med Gunhild i føringen. Sammen med Anne Lise og Wenche kunne hun nyte både sol og varme i vanligvis så regnvåte Bergen, og en god Guinness hørte selvsagt med på Scruffy Murphy's.

OGMS juni 2012 - støttemøte i Køge
Anja støtter opp om OGMS i dette lett kunstneriske bildet fra Køge i Danmark.
Anja er et annet navn som av og til dukker opp i OGMS-protokollene, og hun hadde denne lørdagen tatt turen til Danmark for å sykle ritt og nyte Guinness. Hun syklet Tøserunden, et av verdens største sykkelritt for kvinner, med omtrent 6000 deltakere som skulle sykle 112 km. På tross av en del vind og regn kom hun i mål på mindre enn fire og en halv time, og var fornøyd med dette. Et støttemøte var derfor på sin plass, og dette fant sted i HUgo's Kælder i Køge.

(04.06.2012 kl 06:00)

Usikker startoppstilling i Medvindsrittet

SANDNES: Lørdag er det tid for en ny utgave av Medvindsrittet. Rittet ble første gang arrangert i fjor som et alternativ til det langt mer heseblesende Nordsjørittet, og gikk med vinden fra Sandnes til Egersund i stadig mer strålende sommervær.

I utgangspunktet går årets ritt langs samme trasè som i fjor, men det vil i løpet av uken bli tatt stilling til hvilken retning turen skal gå. Uansett skal Medvindsrittet foregå i medvind, og da er det værmeldingene de siste dagene før som avgjør.

Medvindsrittet i Lindavegen
Medvindsrittet 2011 under dagens første pitstopp i Lindavegen på Kåsen. I fjor foregikk rittet den 11. juni, med start i tåke og målgang i strålende sol.

Den eksklusive startoppstillingen Magnificent 12 er ikke vesentlig endret fra i fjor, bortsett fra at startende nr 08 Sissel er ekskludert etter eget ønske. SAKMIL-nyhetene kjenner imidlertid til at opptil flere andre i Magnificent 12 har erklært seg startudyktige til lørdagens sykkelritt av ulike årsaker. Ingen av disse skal selvsagt sykle noe annet ritt denne dagen, men tvingende nødvendige grunner gjør en start vanskelig eller umulig.

Rittledelsen, med formann Quiz-Trond i spissen, vil ventelig se situasjonen an og komme til en konklusjon i løpet av uken både hva startsted og startoppstilling angår, og så vil tiden vise hvordan Medvindsrittet 2012 blir. Om en uke foreligger fasiten.

(04.06.2012 kl 06:00)

Månedspremien glapp

SANDNES: Det nærmer seg slutten for vårens quizsesong på Megleren Øl- og Vinstue, og onsdag kveld var det tid for den siste runden i mai måned. Før start lå Fasiten best an til å sikre seg månedspremien, med ett poengs forsprang på Labbetøs og ytterligere et halvt poeng på Naked Men Singing.

To omganger senere var det imidlertid ikke Fasiten, men Labbetøs som jublende kunne konstatere at de var best denne gang. Seieren i første omgang var av det suverene slaget, mens laget havnet midt på treet i andre omgang. Likevel var den samlede innsatsen god nok til at månedspremien ble sikret med halvannet poengs margin mot Fasiten.

Når det gjelder halvåret under ett, har Naked Men Singing ledet gjennom omtrent hele sesongen. Onsdag presterte de imidlertid bare middelmådig, slik at både Labbetøs og Fasiten krympet inn på forspranget. Det er nå bare 12.5 poeng som skiller mellom disse tre lagene når tre quizonsdager gjenstår før sommerferien. Onsdag 20. juni vil ett av disse lagene bli utropt til halvårsvinner, men det er altså langt fra sikkert at det blir Naked Men Singing.

Megler-quizen våren 2012, topp 3:
Naked Men Singing 811.5
Labbetøs 806
Fasiten 799

SAKMIL-nyhetene har ikke verifisert disse tallene mot de offisielle.

(04.06.2012 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Lørdagens spilling på Jærdagen markerte inngangen til en særdeles aktiv periode for SAKMIL. I løpet av de neste to ukene skal trommestuntgruppen i ilden opptil flere ganger, til dels også i storformat. Dermed ble det iverksatt noe så sjeldent som en SAKMIL-øvelse i forrige uke, og det blir også øving denne uken. Resultatet blir intet mindre enn storslått, og mange vil få det med seg før de aner det.

  • Musikkfestivalen Jærnåttå har også i høyeste grad satt sitt preg på Bryne denne helgen. Dum Dum Boys og Kaizers Orchestra var årets store trekkplastre på henholdsvis fredags- og lørdagskvelden, mens ren lang rekke andre band og artister holdt det gående ut i natten på alle utestedene. Dette førte til ny publikumsrekord på Jærnåttå, og det meldes om fantastisk stemning i Bryne-gatene både fredag og lørdag. SAKMIL-nyhetene har tradisjonelt hatt en meget tung dekning av Jærnåttå, men måtte dessverre stå over begivenhetene i år. Det kan imidlertid være håp om at SAKMIL-nyhetene er på plass igjen en siste gang neste år.

  • Jærnåttå hadde for øvrig neppe vært det den har blitt uten ildsjelen Erling Dagsland. I helgen ble han endelig hedret for sin innsats gjennom 20 år med Jærnåttås hederspris med flott diplom og adgang til festivalen på livstid. Det var en populær prisvinner som mange unnet den velfortjente prisen.

    Prosecco-søstre
    Prosecco-søstrene fra Klepp Hornmusikk samlet seg på Line lørdag kveld.
  • Fra Line på Jæren meldes det om samling med Prosecco-søstrene lørdag kveld. Disse søstrene, som bare er søstre i navnet, består av treblåsere i Klepp Hornmusikk, som gjerne koser seg med det livet har å by på. Lørdag ble det meldt om mye bobler og god mat, samt innstudering av marsjer uten "lebjing".

    (04.06.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Finfin sommerslutt i Kleppelunden
     Ny jærdagssuksess for SAKMIL
     Sommerstemning for OGMS
     Maritim støtte for OGMS
     Usikker startoppstilling i Medvindsrittet
     Månedspremien glapp
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 22, 2012:
    Hele denne uken

     Sommer, blomster og musikk i Kleppelunden
     Byen forbereder seg på fest
     Endelig sommer for OGMS
     Dramatisk utvikling i månedskampen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 21, 2012:
    Hele denne uken

     Kald og hustrig 17. mai
     Hornmusikken klare for Island
     Slunkent oppmøte for IRMS
     Fortsatt tett i toppen
     Rykter & Rauaraddel