SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 28, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Feriestemning for OGMS

SANDNES: Som vanlig ble julimøtet til Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) preget av sommer og feriemodus på Megleren Øl- og Vinstue. Været var uvanlig varmt til Guinness-møte å være, selv om det var fuktig og regnbygene bare så vidt holdt seg unna. Dermed kunne selv Ovesen, for øvrig møtets første GD, tilbringe en stund ute på terrassen i den norske sommeren.

Ovesen stod ellers for dagens korteste oppmøte, siden han skulle reise med Tau-fergen om kvelden. Et forsøk på å finne rutetidene til denne fergen på internett førte imidlertid bare til artikler om sammenstøt med supply-båter og gjenglemte passasjerer, men all den tid SAKMIL-nyhetene ikke har fått rapporter om noe annet antas det at Ovesen kom seg trygt over fjorden.

OGMS juli 2012
Disse 7 utgjorde den hardeste kjernen på lørdagens OGMS-møte, som samlet 9 deltakere totalt. Fra venstre ser vi KillKenneth, Fiesta-Ole, Sissel, Larsling, Roffe og Hallgi, og disse holdt stand et godt stykke utover kvelden. I tillegg var også Ovesen og Nodi innom OGMS-møtet.

Ellers var oppmøtet ikke så stort denne julidagen, men kvaliteten på de fremmøtte var det ingenting å si på. Med unntak av Nodi, som også måtte i tjeneste etter noen timer, holdt deltakerne ut et godt stykke utover kvelden. I alt 9 deltakere ble bokført på årets julimøte, hvorav 8 var GD og Sissel var eneste GO. Dermed ble oppmøtet nesten dobbelt så stort som på julimøtet i fjor.

I Guinness-drikkende rekkefølge, alternativt oppmøtt, ble følgende liste registrert:

GD: Ovesen, Roffe, Nodi, Fiesta-Ole, Hallgi, Larsling og KillKenneth.

GO: Sissel.

Det ble for øvrig meldt om særdeles hyggelig stemning under møtet, som ellers ble krydret med stadig nye meldinger om støttemøter. Neste OGMS-møte er fastsatt til lørdag 4. august samme sted.

(09.07.2012 kl 06:00)

Bred OGMS-støtte i ferietiden

EGERSUND, LANDE, SOLA, STAVANGER, ØKSNEVIK, ÅLVUNDFJORD / AMSTERDAM, NEDERLAND / KØGE, DANMARK / PAROS, HELLAS: Det totale OGMS-oppmøtet på Megleren Øl- og Vinstue var altså ensifret på lørdag, og det offisielle månedsmøtet havnet dermed ikke i noen rekordbøker av noe slag. Likevel må det kunne sies at støtten til Guinnessbevegelsen er rekordstor, og dette kom tydelig til syne utover ettermiddagen og kvelden. Stadig nye møter ble innmeldt fra stadig nye steder i inn- og utland.

OGMS juli 2012 - Paros
Denne gjengen støttet opp om OGMS på greske Paros. Andreas og Kristine (innfelt) kom litt for sent, men tok seg godt inn etterhvert.

For å ta den internasjonale delen først, så ble det ikke uventet meldt inn om et stort støttemøte fra Paros i Hellas. Her er en omfattende delegasjon kjent fra både OGMS- og quizsammenheng på ferie for tiden, og dermed lå alt til rette for et godt støttemøte. Anton, Sofia, Ragnar, Elisabeth, Tatjana, Leif, Leffi og Anne Mørk meldte fra om god stemning i sommervarmen, og etterhvert dukket også Andreas og Kristine opp. Leif er som kjent mer eller mindre fast OGMS-servitør på Megleren, og han deltok også i bartenderarbeidet på Paros.

OGMS juli 2012 - Køge
Anja stilte opp med kombinasjonen sykkelritt og OGMS-støttemøte i danske Køge. Her på Hugos Kælder har det også vært avholdt støttemøte tidligere.
OGMS er ikke kjent for å være en utpreget sportslig bevegelse, og de gangene det vises idrett på TV-skjermene på Megleren samtidig med møtet utvises det ofte en imponerende arroganse, ignoranse og forakt for det som foregår. Likevel er enkelte OGMS-sympatisører relativt sportslige av seg, som for eksempel Anja. Hun kunne både melde om vel gjennomførte 110 km på 4 timer og 10 minutter i danske Køge, og denne bragden ble avsluttet med Guinness på Hugos Kælder i byen. Anja anbefaler ellers sterkt å være med på sykkelritt i Danmark, der det som kjent ikke er spesielt kupert.

Sør-Korea er en av gjengangerne på utenlandske støttemøter, men kom ikke med på listen denne gang. Quiz-Trond la imidlertid ut på reise denne lørdagen med nettopp Sør-Korea som reisemål, og dette dannet grunnlaget for et par støttemøter på viktige steder underveis.

OGMS juli 2012 - Sola og Amsterdam
Quiz-Trond klarte å avholde støttemøte to steder på sin ferd til Sør-Korea på. Det begynte på Barometer på Stavanger Lufthavn, Sola (til venstre), og fortsette i KLM Crown Lounge på Schiphol i Amsterdam ved hjelp av proviantflasker og et vinglass.

Første stopp ble på flyplassbaren Barometer på Sola, der de som kjent serverer Guinness fra fat. At dette også trolig er den dyreste Guinnessen man kan få i Rogaland, virket på ingen måte avskrekkende. Neste stopp var på Schiphol i Amsterdam, der man tidligere kunne få tak i Guinness fra fat. De tider er imidlertid forbi, med Quiz-Trond hadde forberedt seg grundig. Med et par miniflasker og et vinglass til disposisjon ble det et velfortjent støttemøte i KLM-loungen på Schiphol.

OGMS juli 2012 - Ålvundfjord
Søstrene Gunhild og Liv Ingrid kunne nyte en velfortjent Guinness i Ålvundfjord, som er på Nordmøre.
Vel hjemme i Norge var det også stor OGMS-aktivitet. Dagens nordligste møte ble innmeldt fra Ålvundfjord på Nordmøre, der Gunhild og hennes søster Liv Ingrid kunne nyte sin Guinness i en dertil passende utestue. Etter en lang dag på IKEA i Trondheim smakte dette sikkert helt fortreffelig, og for sikkerhets skyld var de to jentene utstyrte med smekker med oppsamlere slik at ingen dråpe skulle gå til spille.

Spille skulle derimot Aasland-brødrene og deres bekjente gjøre i Egersund. Her har det vært visefestival i helgen, og særlig Banjo-Erlend har vært særdeles aktiv. Likevel ble det tid til et støttemøte i Okka By, med godt oppmøte og ditto stemning.

OGMS juli 2012 - Egersund
Banjo-Erlend, Stoffi, Olaug, Torje og Dørgi var på plass i Okka By i anledning Egersund Visefestival. Der ble det også tid til et støttemøte.

Det nære Sørlandet, det vil si området vest for Mandal, huser mange hytter og også mange rogalendinger. Fra dette området ble det meldt om to uavhengige og parallelle støttemøter på lørdag.

OGMS julim 2012 - Øksnevik
Så havnet Øksnevik på OGMS-listen nok en gang, denne gang med Kylling-Børge som Guinness-turist.
Først ute var Kylling-Børge, som ikke uventet kunne melde om et støttemøte fra Øksnevik. Denne hytta har vært blant de hyppigste på OGMS-støttemøtelistene de siste årene, og denne gang var Kylling-Børge fototurist med Guinness. Muligens var det også en forbindelse til Sovjetunionen med i bildet.

Ikke langt unna Øksnevik er Lande,der Ollestad-familien har sitt landsted. Her var det en god gjeng samlet til støttemøte, men Terje var lenge eneste GD på dette møtet. Etterhvert kastet imidlertid også Kjell seg på bølgen, og dermed ble det meldt om 2 GD fra dette møtet. I tillegg deltok Ingebjørg, Arild, Ivar, Brita og Arne på dette møtet, og flere av disse skal etter sigende ha foretrukket brus. På bildet under ser vi Terje med bakgrunn nesten direkte mot Lindesnes, som ligger ca. 11.1 nautiske mil unna i rettvisende peiling 260 grader.

OGMS juli 2012 - Lande
Terje og en hel gjeng andre fra Ollestad-klanen sympatiserte med OGMS på landstedet Lande vest for Mandal. Det var imidlertid bare Terje (bildet) og Kjell som ble GD.

OGMS juli 2012 - Bøker og Børst
Oddvar hadde tatt turen helt til Stavanger for å avholde støttemøte for OGMS, nærmere bestemt på Bøker og Børst.
Etter svippturen innom Sørlandet avslutter SAKMIL-nyhetene månedens rapport i Stavanger. På det populære utestedet Bøker og Børst har OGMS ved en tidligere anledning hatt offisielt månedsmøte. Dette var så bra at Oddvar og IH la turen innom også på lørdagskvelden, for å markere sin støtte til bevegelsen. Fra Bøker og Børst ble det meldt om 1 GD og 1 GW (Guinness Wannabe).

Man kan bli svett av mindre i sommervarmen. OGMS kunne uansett notere seg for en svært så omfattende støttemøterunde, som i antall faktisk overgikk fjorårets julimøte. Da var imidlertid møtene spredt utover et større geografisk område.

(09.07.2012 kl 06:00)

Medvindsrittet med september-start

SANDNES: På grunn av lettere kaotiske tilstander ble Medvindsrittet i år utsatt fra sin oppsatte dato 9. juni. Det har imidlertid vært bred enighet om at rittet likevel måtte finne sted denne sommeren, og etter lengre tids ordskifte har Rittledelsen nå kommet frem til en ny dato for det viktige rittet.

Lørdag 1. september er nå årets offisielle dato for Medvindsrittet, som i utgangspunktet følger samme løype som i fjor. Det vil si at turen starter på Sandnes klokken 09:00 og så går sørover med ulike stoppesteder underveis, før det blir målgang i Egersund utpå ettermiddagen en gang. Her blir det også dusjing og bespisning, og siden datoen nå også faller på en OGMS-lørdag blir det garantert støttemøte i Okka By.

Selv om vinden mest trolig blåser i ryggen sørover langs jærkysten denne lørdagen, er dette på ingen måte garantert. Dermed kan det bli endringer i opplegget, men dette vil Rittledelsen eventuelt komme tilbake til. I mellomtiden er det bare for førstestarttolveren Magnificent 12 og eventuelle Wild Cards (ekstradeltakere etter søknad) å sette av dagen i kalenderen.

(09.07.2012 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Belgiske Brügge skal fortsatt ligge best an til å bli vertsby for neste utenlandsmøte med OGMS. Dette ble på det nærmeste vedtatt på maimøtet i år, og så vidt gjentatt under lørdagens OGMS-møte på Megleren. Det ligger for øvrig an til at det blir marsmøtet neste år som avholdes i den belgiske middelalderperlen av en by.

  • Fra Påskebrød-prosjektet meldes det også denne uken om liten fremgang. Prosjektet fortsetter likevel videre ut måneden før en endelig evaluering av utfallet videre foretas.

  • Trommestuntgruppen SAKMIL er inne på en sterk 5. plass på VG-lista denne uken, med sitt album "Live Viking Stadion 9. juni". Også 80-tallsbandet Mods medvirker på platen, faktisk på det aller meste av den. I tillegg kan også rundt 25 000 publikummere høres i bakgrunnen.

    (09.07.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Feriestemning for OGMS
     Bred OGMS-støtte i ferietiden
     Medvindsrittet med september-start
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 27, 2012:
    Hele denne uken

     Trommesettet er bygget
     Slapt brødprosjekt
     Midtsommerfest for OGMS
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 26, 2012:
    Hele denne uken

     Dramatisk noteinnbrudd i Strondavika
     Mystisk postpakke dukket opp
     Livløst påskebrød
     Rent bord for nakne menn
     Rykter & Rauaraddel