SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 35, 2010 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Tilbake til Skottland

BLAIRGOWRIE, SKOTTLAND: Hvordan irsk musikk med norske musikere ble en suksess i Skottland kan kanskje være vanskelig å forstå, men det er nettopp denne litt spesielle kombinasjonen som er bakgrunnen for at Sinclair & the Rovers nå reiser til Skottland enda en gang.

Med den lille byen Blairgowrie, omtrent midt i hjertet av Skottland, som utgangspunkt, skal bandet spille hele 4 konserter til helgen, med to på fredag og to på lørdag. Anledningen er de tradisjonelle Highland Games og Braemar Night i området, som markeres hvert år og er en stor folkefest for skottene.

Klin Kokos
Kanskje blir det flere slike syn under Highland Games på søndag. Her fra tevlingen i 2004.
Delegasjonen som tar turen over Nordsjøen på torsdag er rekordstor, og ryktene om hvor mange som reiser har variert mye i løpet av sommeren. Det siste og trolig mest korrekte tallet er 34, og det blir dermed en solid gjeng som invaderer den skotske småbyen fra Norge.

Fredagskvelden spiller roverne på Duke's Corner i Dundee, mens det lørdag kveld er tid for Braemar Night på Royal Hotel i Blairgowrie. I tillegg blir det også et par mindre konserter i området. For første gang har bandet også med seg egen sekkepipespiller, for sikkerhets skyld fra Danmark. Det er med andre ord en svært så internasjonal begivenhet som skal foregå i Skottland til helgen.

Søndag er det tid for Highland Games, og det er godt mulig at det blir et besøk her før hele reisefølget setter kursen hjemover igjen.

Som vanlig er det Erling Dagsland som organiserer turen, sammen med god hjelp fra lokale krefter. Han blir selvsagt med som reiseleder, og også senere i høst skal han på tur, da sammen med Ållveltes.

Aktuelle linker

  • Dukes' Corner
  • Wikipedia: Braemar Night og Highland Games

    (30.08.2010 kl 06:00)

  • Ikke helt slutt likevel for Only One

    KLEPPE: SAKMIL-nyhetene hadde for noen uker siden en litt anonym, men likevel dramatisk melding om at det nå var over og ut for puben Only One i Kleppekrossen. En sommerstenging av puben skulle etterhvert vise seg å bli permanent, og dermed var det altså slutt for Only One etter over 20 års drift.

    QO på Only 1
    Scener som dette kan fortsatt oppleves på Only One, men fredagspilsen må man nok normalt innta andre steder.

    I en uttalelse til SAKMIL-nyhetene opplyser nå pubeier Knøttefar at dette nok er en sannhet med enkelte modifikasjoner. Puben kommer til å være stengt for ordinær drift fremover, men fortsatt blir det lagt opp til konserter og andre arrangementer med ujevne mellomrom.

    Legendariske kvelder med for eksempel Sinclair & the Rovers, QO, Stavangerensemblet og andre band blir dermed ikke noe som man bare kan lese om i historiebøkene. Slike arrangementer vil det bli flere av utover høsten og vinteren, men puben vil altså fortsatt normalt ikke være åpen.

    (30.08.2010 kl 06:00)

    OGMS møtes igjen

    SANDNES: Ukene går unna for Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS), som på lørdag møtes igjen til månedsmøte for september. Fra klokken 15:30 og utover er det ventet hektisk møtevirksomhet på Megleren Øl- og Vinstue på Sandnes, og det er ingen grunn til å tvile på oppmøtet.

    Så langt har 2010 nemlig vært en meget bra OGMS-sesong, og selv om en større delegasjon trolig velger å støtte lørdagens møte fra Skottland, er det erfaringsmessig et større, to-sifret antall deltakere som dukker opp på det offisielle møtet.

    Ifølge et vedtak som ble gjort på januarmøtet, er lørdagens møte på Megleren for øvrig det siste før et gjestemøte på Thime Station på Bryne i oktober.

    (30.08.2010 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Med overgangen til september starter også quizsesongen opp igjen på Megleren. Onsdag kveld er det tid for høstens første quizrunde, og ventelig stiller alle de etablerte quizlagene til ny dyst fra kl 20:30 og utover. Med blanke ark og nullstilte resultatlister er det håp for alle lagene, og det gjenstår å se om tidligere storlag som Fasiten og Naked Men Singing hevder seg like godt som tidligere.

  • SAKMIL-nyhetene kunne i forrige uke melde om den nye Olle-Colaen som snart var klar for prøvesmaking. Sjefssmaker Terje skal i etterkant av reportasjen på SAKMIL-nyhetene ha forsøkt å få til en prøvesmaking i Strondavika i løpet av helgen, men det er høyst uvisst om dette faktisk fant sted. Uansett skulle jo brygget likevel godgjøre seg i et par uker før det var helt ferdig.

  • Sinclair & the Rovers er klare for Skottland, og det er også SAKMIL-nyhetene. Et par utskremte reportere befinner seg allerede i landet, og har testet ut både lokale puber, live-musikk og døvespråk. Det viser seg imidlertid at norsk døvespråk ikke er like forståelig for skotter som hjemme, men det ordner seg alltid likevel.

  • Også Kor Hoen Travels er snart klare for tur, men ifølge deres begrepsapparat er Skottland ikke et godkjent land. Det egentlige landet er nemlig Storbritannia, eller United Kingdom som det gjerne kalles internasjonalt. Uansett er ingen av "landene" i dette kongedømmet et aktuelt reisemål for Kor Hoen Travels, siden praktisk talt alle reisedeltakerne har vært i Storbritannia før.

    (30.08.2010 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Tilbake til Skottland
     Ikke helt slutt likevel for Only One
     OGMS møtes igjen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 34, 2010:
    Hele denne uken

     SAKMIL på militærtokt
     Nygifte lurte alle
     Mange viktige vedtak på Årsmesse
     Olle-Cola er snart drikkeklar
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 33, 2010:
    Hele denne uken

     Britisk suksess for norsk enmannsorkester
     Påslutningsfest i siste liten
     Bra debut i SAKMIL-rittet
     Ferieslutt for de fleste
     Rykter & Rauaraddel