SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 39, 2010 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

OGMS tilbake til Stationen

BRYNE: Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) har forlengst innsett at oktober måned er i emning, og på lørdag er det dermed klart for et nytt månedsmøte. Denne gang slår OGMS til med et offisielt gjestemøte, og arenaen denne gang er Thime Station på Bryne.

OGMS april 2008
Stor stemning da OGMS gjestet Thime Station i april 2008. Da stod både diverse tegneleker og et møte med Den Gale Professoren på programmet. Lørdag stiller OGMS opp på Bryne igjen.

Her har OGMS vært på besøk før, nærmere bestemt på april-møtet i 2008. Da ble det ikke bare meget god oppslutning om møtet, men det ble også satt soleklar ny omsetningsrekord for Guinness på Thime Station. Siden det generelle OGMS-oppmøtet har økt jevnt og trutt siden den tid, kan det være duket for nye rekorder på lørdag, men dette gjenstår selvsagt å se.

Selv om lørdagens møte foregår utenfor bevegelsens faste møtelokaler, er møtetiden den samme. Med andre ord starter OGMS-møtet klokken 15:30, og pågår så lenge man finner det nødvendig. Stationens nærhet til både buss og tog gir også stor fleksibilitet i hvordan man kommer seg til og fra det viktige møtet.

(27.09.2010 kl 06:00)

Populære gutter tilbake til Blairgowrie

BLAIRGOWRIE, SKOTTLAND: En knapp måned etter den forrige norske invasjonen i den skotske småbyen Blairgowrie, setter bandet Ållveltes kursen mot samme sted nå til helgen. Bandet, eller riktigere sagt forgjengeren Go Go Boys, har tilnærmet legendestatus blant skottene, etter flere konsertsuksesser i Blairgowrie og omegn.

Ållveltes
Ållveltes i kjent stil. Til helgen inntar de Blairgowrie under navnet Go Go Boys.
Foto: Ållveltes

Sinclair & the Rovers er det andre lokale bandet som har hatt stor suksess i samme område, og på mange måter har det irsk-inspirerte bandet bidratt til å opprettholde den musikalske forbindelsen mellom Jæren og Blairgowrie. Fellesnevneren er selvsagt Erling Dagsland på Bryne, som nok en gang blir med som reiseleder til Skottland.

OGMS minnesmerke
OGMS sitt minnesmerke i Blairgowrie, i blomsterbedet på puben Thirty One (31).
For å unngå eventuelle konflikter og misforståelser, opptrer Ållveltes under sitt gamle navn i Blairgowrie, og da er det ganske sikkert duket for fullt hus og stormende jubel. Selv om de mest legendariske opptredene fant sted i byen for nærmere 20 år siden, husker en stor del av lokalbefolkningen det hele som om det skulle ha hendt i går.

I tillegg til konsert på Royal Hotel lørdag kveld, blir det ganske sikkert også tid til et besøk på puben 31, og OGMS-minnesmerket som ble plantet der for en måned siden. Den fine blomsten burde kanskje også være en påminnelse om at det er på tide med et OGMS-støttemøte, siden lørdagen også er offisiell møtedag for Guinnessbevegelsen.

(27.09.2010 kl 06:00)

Jevnt over jevnt

SANDNES: September måned nærmer seg slutten, og på onsdag foregår månedens siste runde i Megler-quizen på Sandnes. Da blir det høyst sannsynlig laget med de underlige toalettvanene, Naked Men Singing, som stikker av med månedspremien og som dermed også leder høstsesongen sammenlagt så langt.

Det var nemlig de nakne mennene som nok en gang tok seieren i første omgang av forrige ukes quiz. Med to og et halvt poengs forsprang ned til Fasiten på andreplass rykket de ytterligere fra i sammendraget, som SAKMIL-nyhetene for øyeblikket ikke har helt oversikt over.

Det ble imidlertid nye vinnere i den andre omgangen, der lagene Eyepatches & Racoonhats og Hjørnet kom på delt førsteplass foran Naked Men Singing og Fasiten. Dette var for øvrig en meget jevn runde, med små forskjeller mellom lagenes poengsummer.

Quizen på Megleren fortsetter denne uken, og hver onsdag frem til jul før en halvårsvinner endelig kan kåres. Så langt er det altså Naked Men Singing og Fasiten som ligger best an her, men det første laget har allerede opparbeidet seg en forholdsvis komfortabel ledelse. Fasiten skal imidlertid være i ferd med å sette inn en storoffensiv i ukene som kommer, slik at ingenting er avgjort ennå.

(27.09.2010 kl 06:00)

Queen og 80-tallet til våren

KLEPPE: I mange sammenhenger kan man vanskelig være for tidlig ute, og dette er nå noe som Klepp Hornmusikk har tatt konsekvensen av. Med både høst- og Nyttårskonserter vel på plass i sesongprogrammet har korpset nå kastet blikket på våren neste år, nærmere bestemt i april.

Queen
Queen var store i sin samtid og kanskje enda større nå. Til våren tolker Klepp Hornmusikk musikken deres.
Det synes nå klart at legendariske Queen blir hovedtema for en storkonsert til våren, sammen med annen aktuell 80-tallsmusikk. SAKMIL-nyhetene kjenner til at det i en årrekke har vært sterke krefter som har kjempet for å få musikken til Queen på programmet, og nå ser det endelig ut til at det skal bli en realitet.

Verken lokaler, solister eller låtmateriale er på plass ennå, men de mest aktuelle konsertstedene er trolig Klepp Rådhus eller Storstova på Bryne.

(27.09.2010 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Det er ikke bare Queen og 80-tallet som står på programmet til Klepp Hornmusikk fremover. Lørdag 30. oktober inviteres det til konsert på Klepp sammen med gruppen Jazzma, som også var på besøk i Bryne Mølle i 2007. Senere er det Nyttårskonsertene som blir hovedfokus, og denne gang er det Silje Nergaard som er solist sammen med Hornmusikken.

  • Etter bare noen få dager på norsk jord etter forrige helgs Hornmusikk-tur til Riga, var reiseleder Gry på farten igjen - til nettopp Riga og badebyen Jürmala. Ifølge enkelte ryktemakere skal hun nå være i ferd med å søke asyl i landet, men dette har så langt ikke vært mulig å bekrefte.

  • Nodi måtte som kjent stå over årets tur med Kor Hoen Travels, men var godt representert med sin stedfortreder-figur. Figuren gjorde en god figur (!) under hele oppholdet i Warszawa, og var naturlig nok sliten etter hjemkomsten. Et par uker på hvilehjem måtte derfor til, før "Nodi" i forrige uke endelig fikk møte Nodi. Nå har han havnet på permanent utstilling i nærheten av en flott Underberg-lastebil.

  • Stjernepianisten El Fano Fantastico hadde i helgen lagt opp til en omfattende konsertturnè i det sørlige Tyskland, der millioner av mennesker nå er samlet til den berømte Oktoberfest. Et repertoar med tyrolermusikk skal derfor ha blitt innøvd, men plutselig ble hele reisen avlyst grunnet andre prosjekter som dukket opp. Millioner av fans har derfor trolig druknet sine sorger i øl i Bayern-området de siste dagene.

  • Trommerytmer og eggende takter kunne høres over store deler av Kleppekrossen på lørdag, og store mengder folk var å se i sentrumsområdet. Det var nok ikke SAKMIL som hadde fått graskrampe, men derimot et stort antall helt vanlige folk som deltok i en gigantisk trommesirkel. Anledningen var markeringen av Klepp som verdenslandsby, med hele 90 nasjonaliteter blant innbyggerne.

    (27.09.2010 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     OGMS tilbake til Stationen
     Populære gutter tilbake til Blairgowrie
     Jevnt over jevnt
     Queen og 80-tallet til våren
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 38, 2010:
    Hele denne uken

     Hornmusikken balsamerte Riga
     Stjernepianist besøkte Riga
     Sommerpub på Anda neste år
     Alt som før på Megler-quizen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 37, 2010:
    Hele denne uken

     Harde tak i Warszawa
     Nytt talkshow med Quiz-Trond
     Syk avslutning i Skottland
     Hornmusikken klare for Riga
     Rykter & Rauaraddel