SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 37, 2010 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Harde tak i Warszawa

WARSZAWA, POLEN: Det ble hovedstad og største by i Polen, Warszawa, som ble reisemålet da 7 av 8 turdeltakere fra Kor Hoen Travels møtte spent opp på Sola tidlig torsdag morgen. Årets reiseleder Kylling-Børge hadde da i lengre tid holdt kortene tett til brystet, men korthuset holdt på å ramle sammen et lite øyeblikk da turdeltaker Fiesta-Ole ved en feiltagelse fikk utlevert sin billett på Sola. Heldigvis var det for tidlig på morgenen til at han forstod hva som faktisk skjedde.

Nodi
På tross av sitt fravær var Nodi i høyeste grad med på turen, i form av denne figuren.

Nodi er på spa
Nodi fikk seg også et helsebringende opphold på spa i Warszawa.
Første etappe gikk nemlig ikke til Warszawa, men til Amsterdam. Etter litt venting her ble reisemålet Warszawa endelig avslørt, og det ble klart at Kor Hoen Travels heller ikke i år skulle til Island. Faktisk ble årets reiseleder den første til å benytte seg av en lite kjent paragraf i regelverket, som går ut på at Kor Hoen Travels også kan reise til storbyer dersom det blir praktisk vanskelig å finne nye land (som ingen av deltakerne har vært i) å reise til. Både Kylling-Børge selv, Fiesta-Ole og Nodi har nemlig vært i Polen før, på den sagnomsuste turen WarszawaPakten Rundt 1 (WPR 1).

Siden Nodi rett og slett var sykemeldt, var det altså bare sju deltakere av normalt åtte som møtte på Sola torsdag morgen. Et forsøk på å få inn en vikar i siste liten hadde mislykkes, men plutselig dukket likevel Vikar-Knut opp i beste velgående og ble åttende mann. Nodi ble imidlertid likevel med på turen i ånden, etter at Andreas (Andy) kjøpte inn en flott figur som skulle representere ham på flyplassen i Amsterdam.

På forhånd var det ventet et travelt og heftig program med Kylling-Børge som reiseleder, men det viste seg at det også var lagt opp til mye tid på egenhånd. Et godt hefte ble delt ut til deltakerne, med program, informasjon, kart og liste over irske puber i byen. Vel fremme fortsatte den gode trenden, da hele gjengen ble hentet av en sjåfør som også hadde sørget for å ha nok øl tilgjengelig.

Stampuben ble relativt raskt etablert like ved hotellet, hos Jimmy Bradleys. Denne var av det irske slaget, med god drikke, mat og ikke minst WiFi. Her ble også Bendik fra Bergen påtruffet, og han hadde visstnok eiet det meste av byen, men solgt det igjen.

Trond ogPiotr
Quiz-Trond og sjåføren Piotr, som var disponibel hele helgen.
Forøvrig ble en god del lokale puber og kneiper besøkt. Helgens faste sjåfør Piotr, som for øvrig røyker pipe, sørget blant annet for at reisefølget fikk besøke en lokal og tradisjonell spiseplass med lokal mat og musikk. Dette var et stort høydepunkt i et program som også hadde en rekke seriøse innslag: Krigsmuseum og krigsfengsel, med gripende innblikk i den dramatiske historien fra andre verdenskrig.

I quizleder Nodi sitt fysiske fravær var det Oddvar som organiserte lørdagens quizrunde. Den ble laget på kort varsel, men ble likevel en bra mottatt quiz med noe for enhver smak. Quiz-Trond og Knut vant det hele, mens Nodi (nå i symbolsk form) tapte etter mange merkelige tullesvar.

Faktisk fikk Nodi oppleve svært mye på tross av at han ikke var med. Bading i øl, som egentlig var en slags spa, og guidet tur med hest i gamlebyen var blant høydepunktene. Til tross for det store aktivitetsnivået skal han imidlertid ha vært svært rolig og lavmælt på turen.

Nodi på sightseeing
Nodi på hestesightseeing i gamlebyen.

Vikar-Knut gjorde for øvrig en suveren jobb i sin rolle, og det er allerede bestemt at han nå har første vikarposisjon for fremtidige år. Andreas ble ellers valgt til reiseleder for neste års tur, og Vikar-Knut innførte også regelen om at det fra nå av "bare er lov å reise til land". I tillegg kommer karanteneregelen.

Lokal musikk
Kulturelle innslag med lokale musikere hørte også til på turen.

Hjemturen søndag var for øvrig av det lange slaget, og det ble meldt om et hele 5 timer langt opphold i Amsterdam. Reisefølget holdt her motet oppe ved improviserte lyn-quizer, samt mimring over gamle turer. Alle var imidlertid enige om at det hadde vært nok en fantastisk tur, og nå spørs det hvor kreativ Andreas klarer å være til Kor Hoen Travels 2011.

(13.09.2010 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Harde tak i Warszawa
     Nytt talkshow med Quiz-Trond
     Syk avslutning i Skottland
     Hornmusikken klare for Riga
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 36, 2010:
    Hele denne uken

     Ny Skottland-suksess for Sinclair
     Kjempeoppslutning om OGMS
     Kjempestøtte til OGMS
     Olli-Colaen er prøvesmakt
     Ny utflukt med Kor Hoen Travels
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 35, 2010:
    Hele denne uken

     Tilbake til Skottland
     Ikke helt slutt likevel for Only One
     OGMS møtes igjen
     Rykter & Rauaraddel