SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 48, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Tusen julelys tent

KLEPPE: Da var julestriden over oss igjen. Torsdag kveld, nøyaktig en måned før julaften, ble både julegranen utenfor Jærhagen og de tallrike julelysene inne på senteret tent under en høytidelig seremoni. Hundrevis av mennesker hadde møtt opp for å få med seg den store begivenheten, og ikke unaturlig var en yngste generasjon i stort flertall.

Barnekoret Klepp Soul Children sang julesanger både før og umiddelbart etter lystenningen, før Klepp Hornmusikk overtok arenaen ved kafeen på Jærhagen. Her ble årets første julesanger fremført i kjent stil, mens Gillen i like kjent stil stod for loddsalget like i nærheten.

Julelystenning på Jærhagen
Begrepet "Tusen julelys" er langt fra noen klisjè på Jærhagen. Til høyre ser vi Gillen som i kjent stil speider etter potensielle loddkjøpere.

De tusen julelysene, som faktisk ikke bare er en klisjè på Jærhagen, ble tent presis klokken 18:00 torsdag og markerer at julehandelen nå er i gang for alvor. Det er nok mange bank- og kredittkort som skal bli varme i ukene som kommer.

(28.11.2011 kl 06:00)

SAKMIL på YouTube

SAKMIL på YouTube
Det ligger nå mange videoklipp fra SAKMIL World Tour 2011 på nettstedet YouTube.
VERDENSVEVEN: I kjølvannet av suksessen til SAKMIL World Tour har det den siste uken dukket opp en rekke videoklipp på nettet. Klippene, som viser SAKMIL i aksjon både på Island, i New York og i Panama, har blitt publisert på det populære nettstedet YouTube.

SAKMIL World Tour handlet for en stor del om å spille trommestunt i spektakulære omgivelser, og nettopp dette er solid dokumentert gjennom de mange videosnuttene. SAKMIL ved Gullfoss på Island ser så langt ut til å være den mest populære filmen, og sjelden har vel et fossefall og trommegalskap latt seg forene på en bedre måte. Også opptakene fra SAKMILs herjinger på Manhattan har blitt meget populære.

Videoklippene som nå er publisert er hentet fra et omfattende råmateriale som er filmet både under verdensturneen og ved andre anledninger. Alt dette skal nå redigeres og klippes ned til et dokumentarprogram om SAKMIL og ikke minst den nylige turneen.

Aktuelle linker

  • SAKMIL på YouTube

    (28.11.2011 kl 06:00)

  • Røykeduellen flyttet

    SANDNES: Vårens store duell, eller trekamp, mellom Boris Aleksandrov og KillKenneth ble fort en snakkis da SAKMIL-nyhetene meldte om den i forrige uke. Den svært viktige tevlingen, som ble lagt til den første helgen i juni, kan få store konsekvenser både for vinneren og taperen, siden vinnereren vil få fortsette å røyke som før.

    Tim KillKenneth
    Tim KillKenneth stilte sterkt til tilsvarende duell i 2001. Da var både oppmann, lagleder og askebeger på plass. Om et halvt år braker det løs igjen.
    Ikke lenge etter at nyheten hadde spredt seg i samfunnet, meldte flere synsere seg for SAKMIL-nyhetene. De kunne allerede da nærmest gratulere Boris med seieren på walkover, siden KillKenneth etter alt å dømme vil befinne seg i Nordsjøen eller rundt Orknøyene på det oppsatte tidspunktet. Dette virket imidlertid ikke å stresse KillKenneth nevneverdig, siden han mente å skulle ta igjen Boris selv om han måtte starte 60-meteren på Orknøyene.

    Etter en lengre diskusjonsrunde, som ved hjelp av uavhengige tredjepersoner utartet seg til en alvorlig diskusjon om språkregler, ble det vedtatt å flytte konkurransen en måned frem i tid, til OGMS-lørdagen 5. mai. Dermed får de to konkurrentene også en måned mindre, men fortsatt over et halvt år på seg til å forberede seg til tevlingen.

    Som tidligere er det fortsatt meningen å konkurrere i øvelsene 400 meter, 60 meter og stille lengde, men dette kan muligens endre seg frem mot konkurransedagen.

    (28.11.2011 kl 06:00)

    Ny dobbeltseier

    SANDNES: Det ble en ny dobbeltseier for quizlaget Fasiten da to nye omganger av Megler-quizen ble avholdt i forrige uke. Onsdagskvelden samlet 11 lag til uhøytidelig kappestrid om varierte spørsmål og musikk, og det ble to svært jevne runder mellom lagene.

    Det ble likevel en klar seier til Fasiten i begge runder, og laget fortsetter dermed den gode trenden det har vært inne i den siste måneden. Det bidro også til å trygge månedsledelsen ytterligere, slik at premien for november måned absolutt bør være innen rekkevidde etter quizen denne uken.

    Det totale poengregnskapet for november måned og halvåret så langt har SAKMIL-nyhetene dessverre ikke oversikten over, men månedsledelsen til Fasiten er nå på godt over 10 poeng. For halvåret er det imidlertid fortsatt Naked Men Singing som leder an, men naturlig nok har ledelsen nå krympet noe etter Fasitens gode periode.

    Flere spørsmål og poeng deles ut på Megleren på onsdag.

    (28.11.2011 kl 06:00)

    Årets siste for OGMS

    SANDNES: Det er slett ikke lenge igjen av året 2011, og om bare litt over en måned smeller nyttårsrakettene i været. I løpet av uken passerer også den første desemberdagen, og dermed blir kommende lørdag også den første lørdagen i desember måned. Med andre ord er det på tide med et nytt møte for Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS).

    OGMS desember 2010
    I fjor var det iskaldt i hele november, mens OGMS-lørdagen i desember kunne by på plussgrader. Dermed var det helt greit å være ute på Megleren-terrassen.

    Megleren Øl- og Vinstue er som vanlig åstedet for OGMS, som kan runde av et aktivt kalenderår midt i julebordsesongen. Selve OGMS-året sluttet allerede med møtet i september måned, så slik er OGMS allerede langt inne i vårsesongen. Likevel er det vel kanskje den vanlige kalenderen folk flest forholder seg til.

    Starttidspunktet for møtet er også helt etter tradisjonene. Presis klokken 15:30 byr muligheten seg til å bli den første på månedens GD-liste, og møtet fortsetter så lenge det er nødvendig utover lørdagskvelden.

    (28.11.2011 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars leverte en glimrende konsert på Thime Station onsdag kveld. Med flybåren trommis direkte fra Karibien gikk det unna, og det var et godt publikum på plass i de intime publokalene.

  • Nyttårskonsertene med Klepp Hornmusikk er et årlig og svært populært høydepunkt i konsertkalenderen. Nå er billettsalget til konsertene 7. og 8. januar så smått i gang, i alle fall for støttemedlemmene til korpset. Etter 9. desember legges billetter også ut for ordinært salg, og med sangeren Didrik Solli-Tangen som solist er det ingen grunn til å anta at konsertene ikke blir utsolgt. Nyttårskonsertene 2012 betegnes for øvrig som tidenes sviskeutgave av disse konsertene.

  • Saksofonistene i nevnte Klepp Hornmusikk vet ellers å kose seg. Det årlige sax-julebordet på Sele er alltid en slager, og lørdag kveld var det tid for årets utgave. Som alltid stod både en god øvelse, god mat og godt drøs på menyen.

    (28.11.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Tusen julelys tent
     SAKMIL på YouTube
     Røykeduellen flyttet
     Ny dobbeltseier
     Årets siste for OGMS
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 47, 2011:
    Hele denne uken

     Først tok SAKMIL Manhattan...
     Så tok SAKMIL Panamakanalen
     SAKMIL lager museum
     Ny røykeduell til sommeren
     Fasiten fosser frem
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 46, 2011:
    Hele denne uken

     SAKMIL på kokepunktet
     Big Apple og Panamakanalen neste post
     Høy bassføring i Strondavika
     Spillende søstre sikret suksessen
     Fasiten trygget ledelsen
     Rykter & Rauaraddel