SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 8, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Banjo-Erlend på sløydtime

SANDNES/OSLO: Den stadig mer profilerte musikeren Banjo-Erlend har stadig nok å henge fingrene i, og det er vel bare han selv som vet nøyaktig hvor mange band og artister han etterhvert har samarbeidet med. I helgen gikk turen til hovedstaden og by::Larm, men også med et annet formål. Det skulle planlegges og jammes med ingen ringere enn Øystein Sunde.

Den munnrappe strengevirtuosen skal nemlig ut på turnè til høsten med sitt Meget i Sløyd, og nå tyder alt på at også Banjo-Erlend blir med på denne turneen. Som vikar for ensemblets Terje Kinn skal han blant annet traktere banjo, telecaster og mandolin og også her skal nok fingrene få nok å henge i. Øystein Sunde er ikke akkurat kjent for å sløse med tiden mens han spiller.

Aaslandbros på Thime Station
Banjo-Erlend slik vi er vant til å se ham. Nå bytter han ut de to brødrene sine med Øystein Sunde og gjengen.

Kilder i det lokale musikkmiljøet i Rogaland uttrykker stor begeistring for Banjo-Erlends nye oppdrag, som vel må sies å være et steg oppover. SAKMIL-nyhetene har likevel grunn til å tro at Banjo-Erlend fortsatt vil bli å se i de merkeligste band og grupperinger også fremover.

(21.02.2011 kl 06:00)

Tid for ny ABC-konsert på Bryne

BRYNE: Til helgen er det for femte gang klart for Bryne Musikkorps sin populære ABC-konsert, der korpset enkelt og greit velger musikken ut fra gitte bokstaver i alfabetet. I år er turen kommet til bokstavene I og J, og på repertoarlisten står litt av hvert. Populærmusikk av nyere og eldre dato utgjør det meste, men også mer tradisjonell musikk står på menyen.

Kreativiteten skal være i høysetet når det gjelder å få musikken til å passe med de valgte bokstavene. I hovedsak velges musikken ut fra første bokstav i tittelen eller navnet på komponisten, men det forekommer også små variasjoner der kanskje andre ord i tittelen brukes som utgangspunkt.

ABC-konsert
Bryne Musikkorps i aksjon på ABC-konserten i fjor, som vanlig anført av sin karismatiske dirigent Saulius Trepekunas.
Foto: Bryne Musikkorps

Uansett har konseptet vært meget populært, og i kjent stil lar Bryne Musikkorps også publikum få synge med underveis. I tillegg har de fått med seg dyktige lokale vokalister, som denne gang er Torbjørn Fosse, Ola Hegrestad, Evy Lode Jonassen og Jan Jonassen. Sammen med korpset skal nok de få stemningen til å bli god i Bryne Mølle.

Selv om det er fullt mulig bare å gå konserten, velger nok de fleste også å delta på den etterfølgende festen med rekebord og dans. Da er det dansebandet E39 som står for musikken.

En helaften på Bryne Mølle koster denne gang kr 300,-, mens de som bare nøyer seg med konserten slipper unna med hundrelappen. Billetter kan kjøpes ved henvendelse til korpset, og konserten starter lørdag klokken 19:00 i mølla.

Aktuelle linker

  • Bryne Musikkorps

    (21.02.2011 kl 06:00)

  • OGMS-puben er klar

    DUBLIN: Det nærmer seg raskt avreise til Dublin for Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS). Lørdag 5. mars er det tid for det neste offisielle månedsmøtet i selve Guinness-byen, og det er allerede kjent at i alle fall et tosifret antall deltakere kommer til å være på plass.

    Det er slett ikke første gang OGMS er i byen, for også i 2007 ble det avholdt månedsmøte her. Da foregikk møtet i toppetasjen på Guinness Storehouse, som er en del av det enorme bryggeriet i Dublin. Det er slett ikke umulig at turen går innom hit også denne gang, men offisielt møtelokale blir det likevel ikke.

    Quays Bar, Dublin
    Quays Bar i Dublin. Her møtes OGMS om knappe to uker.
    Valget denne gang har nå falt på puben Quays Bar midt i hjertet av pubområdet Temple Bar. Dette er en god og tradisjonell irsk pub med alle de riktige ingrediensene på plass, og selvsagt også Guinness i kranene. I tillegg er det slett ikke umulig at det blir fremført levende musikk utover ettermiddagen og kvelden. Her starter OGMS-møtet lørdag 5. mars klokken 15:30 lokal tid.

    Det er heller ikke utenkelig at den gigantiske, men fra utsiden dog nokså anonyme puben og mikrobryggeriet Porterhouse blir besøkt underveis. Her brygger de alt ølet selv, og en solid gjeng fra OGMS tilbragte mangfoldige timer i de trivelige lokalene forrige gang OGMS var i byen. Det egner seg imidlertid dårlig som offisielt møtelokale, siden de som en av få puber i Dublin faktisk ikke selger Guinness.

    De fleste deltakerne på marsmøtet til OGMS er ventet å reise til Dublin tidlig om morgenen fredag 4. mars, med retur søndag ettermiddag. De fleste har også valgt å bo på hotellet Temple Bar i Fleet Street. Utenlandsmøtet blir det 5. offisielle møtet utenfor Norges grenser, etter at OGMS har vært i Dublin (2007), Aberdeen (2008), Antwerpen (2009) og Amsterdam (2010) tidligere.

    (21.02.2011 kl 06:00)

    Hjørnet gjorde rent bord

    SANDNES: Quizsesongen på Megleren Øl- og Vinstue rusler videre frem mot vår og sommer, og selv om ingenting er avgjort ennå har det forlengst tegnet seg et bilde av hva som sannsynligvis kommer til å skje. Laget Hjørnet, som selvsagt har sin faste plass i et av hjørnene på Megleren, er en av outsiderne i dette bildet og har blitt et av de sterkeste lagene i hele konkurransen.

    Onsdag kveld var det derfor nettopp Hjørnet som slo til og stakk av med rundeseieren i begge kveldens quizrunder. Rivalene Fasiten og Naked Men Singing fulgte like bak i kjølvannet, men også det nye laget Labbetøs har vist at de liker seg best på øvre halvdel av resultatlistene.

    Fasiten var for øvrig sterkt vikarpreget denne kvelden, men klarte seg altså godt likevel. Helt uventet slo også Roffe til med kunnskaper om sport, noe som faktisk førte til poeng.

    SAKMIL-nyhetene meldte forrige uke om at Megler-quizen nå også skal delta på underholdningsprogrammet QuizDan, med Dan Børge Akerø i spissen. De fleste faste lagene på Megler-quizen har derfor meldt seg på en kvalifiseringsrunde torsdag 3. mars, som tar sikte på å kåre de 4 beste lagene fra denne puben. Disse vil igjen møte 4 lag fra XO Bar i Stavanger torsdag 17. mars, og vinneren herfra går videre til selve TV-showet.

    Med sin sterke innsats på onsdag er Hjørnet i ferd med å arbeide seg oppover på resultatlistene, og passerer denne uken Halvsøstrene. Under følger stillingen i toppen slik den er nå, stadig ifølge SAKMIL-nyhetenes egne tall og beregninger.

    Megler-quizen topp 5 sammenlagt, våren 2011
    1. Naked Men Singing, 282 poeng
    2. Fasiten, 274 poeng
    3. Hjørnet, 270.5 poeng
    4. Halvsøstrene, 263.5 poeng
    5. Hønsehjernene, 244.5 poeng

    (21.02.2011 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • De to Andersen-brødrene KillKenneth og Biff, eller Belte-Ivar som han gjerne kalles, skal nylig ha vært observert i sjøen utenfor Florida. I egen seilbåt går turen i sus og dus under stekende sol og blått hav. Det er ikke grunn til å tro at noen av dem lider noen nød for øyeblikket.

  • Nærbørevyen er nesten for en institusjon å regne på Jæren, og i år er Nærbø Musikkorps klare med en ny utgave. Fra 19. mars braker det løs på Jadarheim, og de vil neppe ha problemer med å selge ut samtlige forestillinger.

  • Nærbø Musikkorps står også som arrangør av årets jærstevne for amatørkorpsene på Jæren. Lørdag 30. april kommer alle voksenkorpsene i området på besøk, og det er allerede varslet at den tradisjonelle jærstevnefesten gjør comeback dette året.

    (21.02.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Banjo-Erlend på sløydtime
     Tid for ny ABC-konsert på Bryne
     OGMS-puben er klar
     Hjørnet gjorde rent bord
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 7, 2011:
    Hele denne uken

     Irsk Aften trakk fulle hus igjen
     Rosa fullmåne på Orre
     Stjernespekket 80-tallskonsert
     Megler-quizen på TV
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 6, 2011:
    Hele denne uken

     Festlig februar-feiring for fine folk
     Iskald OGMS-støtte i nord og vest
     Stor entusiasme rundt Nordøl-rittet
     Hønsehjernene og Fasiten hadde svarene
     Rykter & Rauaraddel