SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 6, 2011 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Festlig februar-feiring for fine folk

SANDNES: Det ulte rundt hushjørnene og regnet til tider vannrett da dagen var kommet for månedsmøtet til Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS). Den første lørdagen i februar bar både bud om varmere tider, samtidig som den effektivt sørget for å minne om at vinteren langt fra er slutt ennå. Da var ikke OGMS-møtet på Megleren Øl- og Vinstue det verste man kunne fordrive tiden med.

Med mange trofaste OGMS-deltakere på reisefot stod aldri oppmøterekorden i fare denne lørdagen, men det ble likevel registrert hele 18 møtedeltakere totalt, hvorav alle unntatt en havnet i kategorien for Guinness-Drikkere (GD). Som "straff" for å være eneste GO på møtet, måtte derfor Kylling-Børge fotografere denne gang. Dermed oppnådde han også den sjeldne tittelen Guinness-Fotograf (GF).

OGMS februar 2011
Hyggelig februarstemning rundt OGMS-bordet på Megleren. Fra venstre ser vi Ole, Nodi, Laila, Anja, Terje, Karl Dag, Baggi (ryggen til) og Anne Mørk.

Siden været var så som så, og benkene ute på terrassen var temmelig våte, ble det for en gangs skyld møte innendørs denne gang. Den trivelige vinterhagen på Megleren ble dermed åsted for ett svært hyggelig OGMS-møte. Med halvsamen Anja på oppmøtelisten ble det også naturlig å markere Samefolkets Dag, som riktignok ikke var før på søndag. Flagging og joiking hørte derfor med til festlighetene. I en kort tid verserte også begrepet Guinness-Same (GS) i konversasjonen, men det er uklart hva det hele egentlig dreide seg om.

OGMS feirer Samenes Dag
I anledning Samenes Dag var selvsagt sameflagget med på møtet, her representert ved halvsamen Anja og ikke-samen Terje.
Guinness-servitøren Leif var som alltid på plass og sørget for å levere varene slik bare han kan. Han forsøkte seg for øvrig med å bli først på GD-listen denne dagen, men havnet likevel sist siden han faktisk var på jobb på Megleren da møtet startet.

Samtaleemnene var mange og varierte gjennom et langt møte, og ikke unaturlig ble neste måneds Dublin-tur diskutert. Det er nå klart at det sannsynligvis blir et nytt besøk på Guinness Storehouse i løpet av OGMS-helgen i mars, men at selve det offisielle OGMS-møtet blir avholdt på en av byens mange puber. Nærmere bestemt kommer møtet til å bli avholdt på den gode puben på hjørnet i Temple Bar, men SAKMIL-nyhetene vil komme tilbake med eksakt navn og adresse på dette stedet.

I Guinness-drikkende, eventuelt oppmøtt rekkefølge ble følgende deltakere registrert på lørdag:

GD: Karl Dag, Anne Mørk, Nodi, Baggi, Ole, Laila, Terje, Anja, Kåre, Quiz-Trond, Hallgi, Banjo-Erlend, Gunhild, Kaffe-Lars, Sissel, Hans og Leif.

GO: Kylling-Børge.

Neste offisielle møte for OGMS er altså i Dublin lørdag 5. mars. Det er imidlertid ikke usannsynlig at det også blir et solid støttemøte på Megleren Øl- og Vinstue også da.

(07.02.2011 kl 06:00)

Iskald OGMS-støtte i nord og vest

OGMS på Svalbard
Per (t.v.) og Norleif sørget for solid OGMS-støtte på Svalbard. Her ble det ellers meldt om kalde forhold.

OGMS i Chicago
Roffe hadde støttemøte i iskalde Chicago.

LONGYEARBYEN/CHICAGO: Det er sjelden at et månedsmøte i OGMS avholdes uten solid støtte ute i verden. Nesten hver eneste måned meldes det inn støttemøter fra de merkeligste steder, og denne gang tikket tidenes hittil nordligste støttemøte inn på utvalgte mobiltelefoner.

Fra 78 grader nord, i Longyearbyen på Svalbard, ble det nemlig rapportert om et solid støttemøte med 5 GD og 6 GO. På grunn av lite lys ute måtte bildet tas innendørs, og det var sikkert like greit siden det også var svært kaldt ute.

Chicago, eller "The Windy City" som byen også kalles, ligger på samme breddegrad som Barcelona i Spania. Langs middelhavskysten i Spania ble det meldt om rundt 20 plussgrader nå i helgen, mens det i Chicago derimot ble meldt om nesten like mange minusgrader. Hit hadde Roffe tatt turen for å teste ut den lokale Guinness-menyen. Foruten selve Guinness-ølet kunne han også rapportere om en Guinness-inspirert matmeny fra byen ved Lake Michigan.

Det foreligger også mistanke om andre støttemøter i løpet av lørdagen, uten at disse har blitt bekreftet. OGMS befester dermed sin internasjonale posisjon med full tyngde denne måneden.

(07.02.2011 kl 06:00)

Stor entusiasme rundt Nordøl-rittet

SANDNES: Etter at OGMS inntok Megleren Øl- og Vinstue på Sandnes lørdag meldes det nå om stor interesse rundt Nordøl-rittet, som går fra Sandnes til Egersund lørdag 11. juni. Påmeldingen er allerede i gang, og de 12 plassene ventes å ryke raskt unna.

Sykkelrittet skal starte ved kulturhuset på Sandnes klokken 09:00, og går sørover langs Jæren helt til Egersund. Underveis planlegges det flere mat- og væskestasjoner, med den første allerede i Raunabakken på Sandnes. Det blir også trolig stopp på Kåsen, like etter den harde Tinghaug-bakken og på Bryne. Stoppene lenger sør gjenstår det fortsatt å få på plass.

Sykkeldrama
Det gjelder å ha sykkelen i orden før Nordøl-rittet 11. juni.
Quiz-Trond skal for øvrig være hare på det prestisjetunge sykkelrittet, og fungerer også som ritt-leder. Han har også påtatt seg å skaffe 4 iPhone-holdere til syklistene.

Det er altså bare 12 plasser på Nordøl-rittet, og av disse er plass 5, 6, 9 og 10 fortsatt ledige. Startlisten for øvrig ser slik ut:

1. Anne Mørk
2. Nodi
3. Terje
4. Hallgi
5. (Ledig)
6. (Ledig)
7. Quiz-Trond
8. Sissel
9. (Ledig)
10. (Ledig)
11. Slettebø på Lode
12. Fiesta-Ole (ikke tilstede i påmeldingsøyeblikket)

Det legges også opp til en seeding-pulje for de beste syklistene, som får starte 3 sekunder før resten. Ellers blir vegen trolig til underveis. Det er ellers ikke klart om det blir tog hjem igjen fra Egersund, eller om Grand Hotel fungerer som base til søndagen.

SAKMIL-nyhetene vil ellers som eneste offisielle nyhetsmedium kommer med jevnlige oppdateringer frem til rittdagen 11. juni.

(07.02.2011 kl 06:00)

Hønsehjernene og Fasiten hadde svarene

SANDNES: Det var tid for revansje fra gamle storlag på Megler-quizen onsdag kveld, etter at tetlistene til dels har vært dominert av nyere lag de siste årene. To gode, varierte og poengrike quizomganger la grunnlaget for nok en trivelig kveld med denne uhøytidelige konkurransen, og denne gang var det Hønsehjernene og Fasiten som trakk de lengste stråene.

Første omgang viste seg å være relativt vanskelig, og selv med mange mulige poeng å kjempe om kapret Hønsehjernene seieren med bare 13.5 poeng totalt, hårfint foran Fasiten. I den andre enden av skalaen sikret laget Newton & De seg jumboplassen med 3 fattige poeng, noe som antyder at vanskelighetsnivået var høyere enn vanlig.

I andre omgang rant imidlertid poengene inn, med spredning fra 17 poeng på siste plass til 27.5 poeng på første. Den førsteplassen var det Fasiten som innkasserte, ett poeng foran sin hardeste utfordrer Naked Men Singing. Det lå ellers en stor gruppe i sjiktet 22-23 poeng i denne omgangen.

Naked Men Singing sikret seg imidlertid suksess de også, etter å ha blitt trukket ut til å svare på begge kveldens bonusomganger. Med riktig svar begge ganger ble det en solid pott som endte opp på deres bord til slutt. På tross av enkelte feilskjær denne onsdagen leder de også fortsatt noenlunde komfortabelt i sammendraget.

Megler-quizen, topp 5 sammenlagt:
1. Naked Men Singing, 199 poeng
2. Fasiten, 191.5 poeng
3. Halvsøstrene, 183.5 poeng
4. Hjørnet, 179.5 poeng
5. Hønsehjernene, 170.5 poeng

Tallene over er beregnet ut fra SAKMIL-nyhetenes egne notater og ikke kvalitetskontrollert mot eventuelle feil i oppgaverettingen.

(07.02.2011 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Det meldes om stor interesse for Irsk Aften på Bryne kommende helg, med et forsterket Sinclair & the Rovers i hovedrollen. Fortsatt er det mulig å sikre seg en plass til dette viktige arrangementet, men tiden er i ferd med å renne ut. Full pakke med mat og musikk må nemlig bestilles senest onsdag denne uken.

  • Hans Panzer, som nå blir med som ekstragitarist på Irsk Aften, har også utvist en stor entusiasme for ølbrygging i den senere tid. SAKMIL-nyhetene har tidligere fulgt ham gjennom sitt første brygg på Holmen Nanobryggeri, og lørdag inviterte han en rekke bekjente til en omfattende ølsmaking. Hele 40 sorter skal ha stilt til start, men det er ukjent hvor mange som fullførte.

  • Det har lenge vært bemerkelsesverdig stille omkring Forenede Underberg Kork Kolleksjoner (FUKK), som tidligere benyttet enhver anledning til å krangle høylytt og offentlig. Det spekuleres nå derfor i om foreningen er sniknedlagt av et korrupt styre, eller om det faktisk viser seg at styret ikke gjør noen verdens ting.

    (07.02.2011 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Festlig februar-feiring for fine folk
     Iskald OGMS-støtte i nord og vest
     Stor entusiasme rundt Nordøl-rittet
     Hønsehjernene og Fasiten hadde svarene
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 5, 2011:
    Hele denne uken

     Andektig publikum forført av Alveland
     Rocker forsterker roverne
     Vinteravslutning for OGMS
     Fasiten hadde endelig fasiten
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 4, 2011:
    Hele denne uken

     Hornmusikken overtar Kaizers-marimba
     Det stig av Stationen eit alveland...
     Nytt sprekt fullmåneår
     Nakent i teten
     Rykter & Rauaraddel