SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 9, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Rotløs ungdom i OGMS

SANDNES: Med det første marsmøtet hjemme på mange år blir lørdagens møte en merkedag for OGMS, og begivenheten blir formodentlig behørig feiret utover lørdagen. Likevel er det tegn til en viss splittelse bak glansbildene, og uenigheten dreier seg først og fremst om selve røttene til Guinnessbevegelsen.

Da OGMS ble stiftet høsten 2005 var tanken å skape en uformell klubb eller bevegelse der eneste regel var at møtene foregikk den første lørdagen i måneden, og at disse skulle dedikeres det mørke Guinness-brygget. For å gjøre det enklere for alle å huske, ble det også bestemt at alle møtene skulle foregå på samme sted, nemlig Megleren Øl- og Vinstue på Sandnes. Grunnene til at nettopp dette vannhullet ble valgt var blant annet at stedet ligger greit til og at man hadde en viss kjennskap til både lokalene og mannskapet på Megleren.

Mye øl har rent gjennom tappetårnene her siden den gang, og OGMS har da også arrangert gjestemøter på en rekke ulike steder gjennom sin eksistensperiode. Likevel har Megleren holdt stand som fast hjemmebase for bevegelsen, ikke minst på grunn av sine gode fasiliteter, hyggelige betjening og velsmakende Guinness.

OGMS desember 2005
OGMS har arrangert mange gjestemøter, som her på Jernbanen pub på Nærbø i 2005. - Men det kunne godt ha vært langt flere gjestemøter, hevder kritiske røster.

Flere røster har imidlertid hevet seg i den senere tid og hevdet at OGMS burde komme seg mer ut i verden, og da først og fremst i lokalmiljøet. Nabostedet Melkebaren har for eksempel gjort seg sterkt bemerket de siste årene med sitt store og varierte ølutvalg, men også andre Guinness-puber i distriktet kan være aktuelle for besøk. Enkelte episoder i den senere tid der kjøkkenet har vært stengt mens sultne OGMS-deltakere trengte det mest, samt gunstige pristilbud andre steder har også bidratt til diskusjonen.

Om dette på sikt fører til større endringer, gjenstår å se. Uansett ble det på forrige OGMS-møte nærmest vedtatt å reise på Guinness-besøk til Nærbø i mai, og møtet i april foregår som kjent allerede på bortebane. Mange skulle likevel gjerne sett flere slike gjestemøter i løpet av året, og hadde vel neppe sagt nei til en ekstra tier i OGMS-rabatt heller.

(27.02.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Første hjemmemøte i mars på årevis
     Rotløs ungdom i OGMS
     Annie-brikkene faller på plass
     Det spisser seg til
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 8, 2012:
    Hele denne uken

     Klart for nye skiltstunt
     SAKMIL klare for Jærdagen
     Nykommer stjal seieren
     Ny Cash-hyllest på Kvernaland og i byen
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 7, 2012:
    Hele denne uken

     Stinn brakke på Irsk Aften
     Stillferdig jubileum
     Ønskeåret er klart
     Det spisser seg til
     Rykter & Rauaraddel