SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 7, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Stillferdig jubileum

KLEPP: Det kommer neppe til å flyte mye champagne for det, eller bli markert på annet vis, det lille jubileet som Klepp Hornmusikk kan feire denne uken. Likevel er det absolutt på sin plass at det mandag er nøyaktig 15 år siden korpset lanserte sin første webside. Torsdag 13. februar 1997 gikk startskuddet for det som skulle bli en lang og spennende reise i den nye medieverden.

På denne tiden var internett for alvor i ferd med å etablere seg i samfunnet, etter tidligere bare å ha vært i bruk i militære kretser og i utdanningsinstitusjoner. Etter at verdensveven ble introdusert tidlig i 1990-årene, ble populariteten også hos vanlige folk økende og det ble mer vanlig med tilgang til internett også i private hjem. Da dukket også Klepp Hornmusikk opp på nettet, nesten 3 år etter at utbrytergruppen SAKMIL lanserte sin aller første webside.

Senere har Hornmusikkens sider blitt utviklet i flere versjoner, og med varierende innhold. Design og innhold har til tider vært banebrytende i forhold til sin tid, og sidene har også oppnådd hederlig omtale i media som et resultat av dette. NRK Rogaland omtalte for eksempel sidene som blant de beste i sitt slag i år 2000, og Jærbladet omtalte like godt Hornmusikk-weben på lederplass ved en anledning.

KHM web
Dagens versjon av klepp-hornmusikk.com, slik sidene så ut da de ble lansert i 2004.
Dagens versjon av klepp-hornmusikk.com begynner å dra på årene, men oppfyller likevel sitt formål fortsatt. Det er faktisk snart 8 år siden dagens design ble opprettet, og det er kanskje ikke like oppsiktsvekkende i dag som det var den gang. Likevel er sidene fortsatt svært innholdsrike og fungerer på mange måter som den viktigste kommunikasjonskanalen korpset har mot sitt publikum.

Dette forteller også besøkstallet noe om. I alle disse årene har det eksistert et lite telleverk på hovedsiden, og per i dag har dette passert 150 000 besøkende med god margin. Milepælen 100 000 besøkende ble rundet høsten 2008, og siden da har altså ytterligere drøyt 50 000 visninger blitt foretatt.

SAKMIL-nyhetene drister seg til å foreta en virtuell skål for 15-årsjubileet, og ser frem til Hornmusikkens fortsatte tilstedeværelse i kyberrommet. Samtidig slår vi også et slag for den norske internettsjargongen, der spesielt ordet verdensveven klinger usedvanlig bra.

Aktuelle linker

  • klepp-hornmusikk.com

    (13.02.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Stinn brakke på Irsk Aften
     Stillferdig jubileum
     Ønskeåret er klart
     Det spisser seg til
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 6, 2012:
    Hele denne uken

     OGMS-utvalg: - EU-flyplasser suger!
     Kald og folkerik dag for OGMS
     Medvindsrittet kjører reprise
     Jevn start på februar
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 5, 2012:
    Hele denne uken

     Ny vår for Medvindsrittet
     Månedsseieren ble sikret
     Mørket går, mørket består
     Rykter & Rauaraddel