SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 7, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Stinn brakke på Irsk Aften

BRYNE: Irsk Aften er langt fra noen nyhet på Jæren. Like sikkert som at dagene blir lengre og kalenderen nærmer seg midten av februar, så inviterer Sinclair & the Rovers til en kveld fullspekket med alt det beste av irsk musikk og kultur. Og like sikkert synes det å være at folk kommer igjen og igjen.

Lørdag kveld var det tid for årets utgave av det populære arrangementet på Bryne Mølle, og nok en gang var det stinn brakke og vel så det. Selv om dette var den 14. gangen arrangementet foregikk, har interessen i år nærmest vært rekordstor. Dette ga seg blant annet utslag i at de 100 billettene med såkalt full pakke, det vil si med servering av Irish Stew i tillegg til underholdningen, ble revet bort allerede for flere uker siden.

Dørvakter
Høy kiltfaktor under Irsk Aften i år, også for dørvaktene Stig og Petter.
Dermed ble det altså fullt hus igjen på Mølla. Årets gjesteband nekter egentlig for at de er et band, men hevder hardnakket å være en bevegelse. Uansett er det musikk av udødelige Creedence Clearwater Revival det handler om, og bevegelsen Hey Tonight gjorde sitt beste for å dra opp stemningen før roverne skulle på scenen.

Det gjorde de da også, for da Sinclair & the Rovers gikk på scenen litt utpå kvelden var det virkelig god gang i det gamle sekkelageret. Med skotske kilter og med danske Jesper på sekkepipe ble det nesten en litt høytidelig stil over det hele, men likevel på så uformelt vis som bare roverne kan få det til.

En ny fulltreffer kan dermed krysses av på merittlisten til Sinclair & the Rovers, og da spørs det om det ikke blir mer irsk mat og musikk i de samme lokalene om ganske nøyaktig ett år.

(13.02.2012 kl 06:00)

Stillferdig jubileum

KLEPP: Det kommer neppe til å flyte mye champagne for det, eller bli markert på annet vis, det lille jubileet som Klepp Hornmusikk kan feire denne uken. Likevel er det absolutt på sin plass at det mandag er nøyaktig 15 år siden korpset lanserte sin første webside. Torsdag 13. februar 1997 gikk startskuddet for det som skulle bli en lang og spennende reise i den nye medieverden.

På denne tiden var internett for alvor i ferd med å etablere seg i samfunnet, etter tidligere bare å ha vært i bruk i militære kretser og i utdanningsinstitusjoner. Etter at verdensveven ble introdusert tidlig i 1990-årene, ble populariteten også hos vanlige folk økende og det ble mer vanlig med tilgang til internett også i private hjem. Da dukket også Klepp Hornmusikk opp på nettet, nesten 3 år etter at utbrytergruppen SAKMIL lanserte sin aller første webside.

Senere har Hornmusikkens sider blitt utviklet i flere versjoner, og med varierende innhold. Design og innhold har til tider vært banebrytende i forhold til sin tid, og sidene har også oppnådd hederlig omtale i media som et resultat av dette. NRK Rogaland omtalte for eksempel sidene som blant de beste i sitt slag i år 2000, og Jærbladet omtalte like godt Hornmusikk-weben på lederplass ved en anledning.

KHM web
Dagens versjon av klepp-hornmusikk.com, slik sidene så ut da de ble lansert i 2004.
Dagens versjon av klepp-hornmusikk.com begynner å dra på årene, men oppfyller likevel sitt formål fortsatt. Det er faktisk snart 8 år siden dagens design ble opprettet, og det er kanskje ikke like oppsiktsvekkende i dag som det var den gang. Likevel er sidene fortsatt svært innholdsrike og fungerer på mange måter som den viktigste kommunikasjonskanalen korpset har mot sitt publikum.

Dette forteller også besøkstallet noe om. I alle disse årene har det eksistert et lite telleverk på hovedsiden, og per i dag har dette passert 150 000 besøkende med god margin. Milepælen 100 000 besøkende ble rundet høsten 2008, og siden da har altså ytterligere drøyt 50 000 visninger blitt foretatt.

SAKMIL-nyhetene drister seg til å foreta en virtuell skål for 15-årsjubileet, og ser frem til Hornmusikkens fortsatte tilstedeværelse i kyberrommet. Samtidig slår vi også et slag for den norske internettsjargongen, der spesielt ordet verdensveven klinger usedvanlig bra.

Aktuelle linker

  • klepp-hornmusikk.com

    (13.02.2012 kl 06:00)

  • Ønskeåret er klart

    KLEPP: Fullmånekveldene i Klepp er populære som aldri før i sitt tiende år, og på tirsdag var det igjen stappfullt hus på Friluftshuset på Orre, der konsertene stort sett foregår. Da var det tidligere Vamp-vokalist Jan Ingvar Toft som var fullmåneartist, og han var den andre ut i årets program. Den første var Tønes i januar, og disse to har startet et år som utelukkende dreier seg om ønskerepriser fra tidligere år.

    Gjennom hele fjoråret fikk fullmånepublikum stemme frem sine ønsker for repriseartister fra fortiden, og dette har nå resultert i en omfattende og spennende liste for resten av året. Karoline Krüger er neste artist ut under fullmånen i mars, og denne konserten er allerede nå utsolgt. Om det blir ekstrakonsert eller ikke er uvisst, men uansett er den store interessen et godt symbol på den enorme suksessen denne konsertserien har hatt.

    Også andre artister kom svært høyt på folks ønskelister, og særlig Eivør fra Færøyene og lokale Zydeco Supply markerte seg sterkt. Førstnevnte har siden hun spilte på Orre sist hatt stor suksess sammen med Vamp, mens fullmånegeneral Gunnar Tønnesen selv spiller i Zydeco Supply.

    Zydeco Supply
    Zydeco Supply stod høyt på ønskelisten. Her er bandet i aksjon på en fullmånekveld i oktober 2005. Da var også den amerikanske fiolinisten Mazz Swift med.

    Fullmåneåret 2012 avsluttes for øvrig med en ren ønskekonsert 28. desember. I løpet av året får publikum komme med ønsker til sanger de vil høre, og så vil det siden bli satt sammen et band som skal fremføre disse i romjulen. I alt blir det 13 konserter totalt i år, inklusive de to som allerede har funnet sted.

    Fullmånekveldene for resten av 2012

    8. mars: Karoline Krüger
    6. april: Eivør
    6. mai: Rønnaug Foss Alsvik
    4. juni: Zydeco Supply
    3. juli: Triakel
    2. august: Lau
    31. august: Martin Taylor
    30. september: Myshkin & Kirsty McGee
    29. oktober: Hot Club De Norvege
    28. november: The Real Neils
    28. desember: Favorittlåten

    Fullmånekveldene foregår alltid på Friluftshuset på Orre dersom ikke annet er angitt. Konsertstart er klokken 20:00, og billetter kan reserveres hos Klepp kommune.

    (13.02.2012 kl 06:00)

    Det spisser seg til

    SANDNES: Megler-quizen har forlengst funnet sin form og popularitet på Sandnes, og onsdag kveld var det tid for ny vennskapelig kappestrid mellom 12 velopplagte lag. Selv med til tider unødvendig høy Ulf-faktor er den ukentlige quizen svært populær, og denne gang var det også et nytt lag med i startoppstillingen.

    Likevel er det først og fremst de etablerte quizlagene som kjemper helt i toppen. Onsdagens to omganger ble vunnet av henholdsvis Hjørnet og Fasiten, som begge har vært med i gamet på en eller annen måte nesten helt siden det startet. Også flere andre lag gjorde en sterk innsats, og i det hele tatt har nivået på lagene i Megler-quizen blitt både høyere og mer stabilt gjennom de siste årene.

    Med onsdagens innsats, og det faktum at månedsleder Naked Men Singing denne gang havnet litt nedover på listene, spisses nå kampen om den månedspremien for februar. Riktignok er det 3 uker igjen til den kampen blir avgjort, men det er likevel lovende at spenningen fortsatt er intakt et stykke utover i måneden. Hjørnet er nå månedsleder ifølge SAKMIL-nyhetenes tall, men det er viktig å merke seg at også det fremadstormende laget Labbetøs hevder seg helt i teten, selv uten rundeseiere denne gang.

    SAKMIL-nyhetenes topp 5 for februar, Megler-quizen:
    Hjørnet, 72
    Labbetøs, 70.5
    Fasiten 69.5
    Naked Men Singing, 69
    Newton & De, 62

    Tallene over er som vanlig ikke verifiserte, og det kan forekomme feil i dataene. Megler-quizen fortsetter videre som vanlig denne uken, fra onsdag klokken 20:30.

    (13.02.2012 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • I anledning helgens Irske Aften kan det være interessant å gjøre et lite tilbakeblikk på dette arrangementet. For eksempel til 2003, da det også var en gjesteartist til stede på Bryne Kro & Hotell, som var stedet for Irsk Aften den gang. Da var det Tønes som var gjest, og den gang hadde han langt fra samme status som nå. SAKMIL-nyhetene kunne da melde om at han fikk uforskammet lite oppmerksomhet fra publikum, som nok var mer opptatt av sitt eget drøs. Det spørs vel om det samme hadde gjentatt seg nå i dag.

  • Om man er i det musikalske hjørnet kan det være verdt å få med seg en konsert til helgen. Lørdag spiller Soul Machine på Banken i Sandnes, og her blir det garantert god trøkk og bra musikk. Til glede for publikum er det også fri entrè på Banken til konserten, som starter klokken 21:00.

  • Stationsmusikken på Thime Station er også verdt å få med seg ved anledning, og onsdag kveld er det Gisle Myklebust Kvartett som spiller opp fra klokken 21 og utover. Med et slikt navn er det kanskje ikke unaturlig at det dreier seg om musikk innen jazzsjangeren, men med et preg som alle liker. Bandet omtales også som et liveband man garantert husker etter å ha opplevd dem. Det koster en skarve hundrelapp for den gode opplevelsen på onsdag.

    (13.02.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Stinn brakke på Irsk Aften
     Stillferdig jubileum
     Ønskeåret er klart
     Det spisser seg til
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 6, 2012:
    Hele denne uken

     OGMS-utvalg: - EU-flyplasser suger!
     Kald og folkerik dag for OGMS
     Medvindsrittet kjører reprise
     Jevn start på februar
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 5, 2012:
    Hele denne uken

     Ny vår for Medvindsrittet
     Månedsseieren ble sikret
     Mørket går, mørket består
     Rykter & Rauaraddel