SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 29, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Musikere med mulig bryggeriplagiat

SANDNES: Beskyldningene om plagiat hagler nå mot den relativt profilerte musikeren Dørgi, som er kjent fra en rekke band de siste årene. Plagiering av andres verk er ikke vel ansett i musikkbransjen, men det er heller ikke dette det handler om i denne saken. Derimot beskyldes Dørgi, sammen med en rekke medsammensvorne, for plagiat av øl.

BrewBitches
Dørgi og hans makker Christian stod i 2010 frem under navnet BrewBitches. Kanskje var de ikke så originale som de trodde.
I november 2010 stod Dørgi og hans makker Christian nemlig frem med konseptet BrewBitches, som skulle det være det siste tilskuddet til det lokale mikro-/nanobryggerimiljøet. Under et støttemøte for Guinnessbevegelsen OGMS ble det i tillegg til Guinness inntatt egenproduserte brygg med navn som Bitch Beer og Golden Shower Ale, og her var også minst en annen musikerbror involvert.

Dette i seg selv er kanskje ikke så oppsiktsvekkende, men faktum er at det amerikanske bryggeriet Dogfish Brewery kom ut med sitt eget øl Bitches Brew i juni samme år. Dette var et spesialbrygg laget for å hedre jazztrompetisten Miles Davis. Han kom nemlig ut med et kritikerrost og banebrytende album med samme navn i 1970, og ølet ble laget i anledning 40-årsjubileet til denne platen.

Bitches Brew
Bitches Brew fra Dogfish Brewery. Ølet er mørkt og kraftig, og er en hyllest til Miles Davis' album med samme navn. Det kom ut i april 1970.
Foto: Dogfish Brewery

Mikrobryggeriet BrewBitches, hvis nåværende eksistens er uviss, har dermed et navn som nok ikke er spesielt banebrytende. Med musikk, ordene Brew og Bitches, samt tanken om å brygge øl som fellesnevnere, eksisterer det en mistenkelig sterk kobling mellom Dørgi's bryggeriprosjekt og det amerikanske ølet.

Sammentreffet er pussig, men er det tilfeldig?

(16.07.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Musikere med mulig bryggeriplagiat
     Nye forsøk med Påskebrødet
     Travel festivaltid
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 28, 2012:
    Hele denne uken

     Feriestemning for OGMS
     Bred OGMS-støtte i ferietiden
     Medvindsrittet med september-start
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 27, 2012:
    Hele denne uken

     Trommesettet er bygget
     Slapt brødprosjekt
     Midtsommerfest for OGMS
     Rykter & Rauaraddel