SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 29, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Nye forsøk med Påskebrødet

KÅSEN: SAKMIL-nyhetene har gjennom 10 år fulgt det såkalte Påskebrødet nærmest fra bakeriet og til en tilværelse som jord. Denne prosessen har tatt langt tid, men denne påsken hadde nedbrytningen kommet så langt at det var verdt å sette i gang planteforsøk i brødet. Så langt har dette imidlertid vært en fiasko, for i de jordlignende restene av Påskebrødet spirer det absolutt ingenting.

Lys, varme, vann og gjødsel har vært forsøkt ved ulike anledninger, stadig med null resultat. Forsøksleder Nodi har derfor fremsatt et ultimatum overfor seg selv og Påskebrødet som går ut på at det må skje noe i potten innen 1. august i år. Hvis det da fortsatt ikke er tegn til spiring, avsluttes årets forsøk og brødet settes til lagring frem til neste påske.

Påskebrødet uke 28, 2012
Nye frø (t.v.) ble sådd i Påskebrødet (t.h.) i forrige uke, med håp om snarlig avling.

Som en siste krampetrekning i forsøket på å få spiredyktig korn til å vokse i brødrestene, ble det i forrige uke plantet nye korn i brødet. Teorien er at de frøene som ble sådd i april muligens kan ha råtnet etter alle krumspringene brødpotten har vært gjennom, samtidig som brødrestene nå burde inneholde mer næring etter tilførsel av fullgjødsel for noen uker siden.

Under normale omstendigheter burde det forekomme spiring i potten innen en uke eller to, og i alle fall i god tid før 1. august. Men nå er vel imidlertid dette forsøket omtrent så langt fra normalt som det går an å komme.

Den blå blomsterpotten med Påskebrødet i står forøvrig plassert utendørs på et lunt sted, og den er således utsatt for alt det værgudene har å by på av ustabilt sommervær.

(16.07.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Musikere med mulig bryggeriplagiat
     Nye forsøk med Påskebrødet
     Travel festivaltid
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 28, 2012:
    Hele denne uken

     Feriestemning for OGMS
     Bred OGMS-støtte i ferietiden
     Medvindsrittet med september-start
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 27, 2012:
    Hele denne uken

     Trommesettet er bygget
     Slapt brødprosjekt
     Midtsommerfest for OGMS
     Rykter & Rauaraddel