SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 39, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Sjelden musikkopplevelse på Klepp

KLEPPE: Med tittelen "Lyden av Klepp - med Ole Hamre", var det ikke godt å bli klok på hva som ventet i Klepp Rådhus på lørdagskvelden. Fra forhåndsomtalen kunne man lese seg frem til at den kjente og dyktige slagverkeren Ole Hamre fra Bergen skulle være med, sammen med noen av de viktigste aktørene i musikklivet i Klepp, som for eksempel Klepp Damekor, Klepp Mannskor og Klepp Hornmusikk.

Avslutningskonserten for Verdenslandsbyen i Klepp ble imidlertid en fantastisk og svært underholdende forestilling, med langt aktører i sving enn de nevnte voksenforeningene. Her var barn og unge i sentrum, og ikke minst fra et multikulturelt ståsted. Både etnisk norske barn og barn med innvandrerbakgrunn var sterkt representert både blant publikum og på scenen, og kvelden bød på et møte med både thaidans, norsk-somaliske voggesanger og polsk rap, for å nevne noen.

Verdenslandsbyen i Klepp
Norsk-somalisk voggevise med en flerkulturell jentegruppe fra Klepp, samt Ole Hamre (sittende foran scenen) og et par ekstra musikere var ett av mange høydepunkter på konserten.

Uttrykksformen var også svært variert, og i løpet av drøye halvannen time med konsert ble det et møte med både damekor og opera på den ene siden, mens det andre ytterpunktet var knallhard dødsmetall signert Klepp-bandet Alcane. Kontrasten kunne knapt vært større, men i denne settingen fungerte alt utmerket.

Ole Hamre var delaktig i flere innslag underveis, men vakte nok likevel størst oppsikt med sin Folkofon. Ved hjelp av filmopptak av mennesker i ulike situasjoner, som ganske enkelt sier en enkelt lyd inn i kamera, kunne han sette sammen et imponerende musikkstykke basert på den kjente "Den fyrste song eg høyra fekk". I denne sammenheng var det babyer og små barn, samt eldre mennesker som utgjorde instrumentene. Dette var en fantastisk fremføring som egentlig ikke kan beskrives, kun oppleves.

Den multikulturelle konserten i rådhuset ble avsluttet med et stort fellesnummer, med Klepp Hornmusikk og korene som fremførte mer norsk-somalisk musikk: "Heloy i Liaråsen" ble et flott punktum for en banebrytende konsert som bygget broer mellom både nasjonaliteter og kulturer.

(23.09.2013 kl 06:00)

Medvindsrittet nesten avlyst

SANDNES/JÆREN: Historien om Medvindsrittet tok torsdag en dramatisk vending. I en pressemelding kunngjorde Rittledelsen nemlig at Medvindsrittet 2013, som var planlagt til lørdag denne helgen, var avlyst. Dermed skulle det egentlig ikke bli noe Medvindsritt i år.

Vedtaket ble begrunnet med tvilsomme værmeldinger, men ikke minst også mangel på interesse og entusiasme for Medvindsrittet. Til tross for store anstrengelser fra Rittledelsen sin side har oppslutningen og oppmerksomheten omkring arrangementet vært sterkt dalende siden det meget vellykkede førsterittet i 2011.

Dramatikken ble heller ikke mindre etter at Rittledelsen i samme pressemelding også kunngjorde at de stiller sine roller til disposisjon, slik at dersom noen ønsker å ta opp igjen tråden til neste år så er det fritt frem.

Forhenværende formann i Rittledelsen, Quiz-Trond, tok imidlertid ikke et nei for et nei. Han tok derfor affære og inviterte på eget initiativ til en ultrakort utgave av Medvindsrittet 2013, med oppmøte på Gamlaværket lørdag klokken 13:00. Turen skulle så gå til fots, med sykkel på slep, opp til Megleren Øl- og Vinstue på Sandnes.

Medvindsrittet 2013
Gunhild og Quiz-Trond var de eneste som fullførte Medvindsrittet 2013, som kun gikk et par hundre meter fra Gamlaværket til Megleren. Leif, her under pseudonymet Jon Einar, tok vel i mot på Megleren.

Som sagt så gjort, og dermed ble Medvindsrittet 2013 noe av likevel. Kun Quiz-Trond og Gunhild stilte til start, mens servitør Leif på Megleren fikk være med som assosiert deltaker etter målgang.

Fremtiden for Medvindsrittet er likevel fortsatt noe usikker. Om det blir noe ritt neste år, og om en dugelig Rittledelse kommer på plass, gjenstår å se.

(23.09.2013 kl 06:00)

Rockestjerner spiser frukt i studio

EGERSUND: Aaslandbros og Olav Larsen har i fellesskap tilbragt tiden i studio de siste dagene, med sikte på å gi ut plate i overskuelig fremtid. Studioinnspillingen i lokalene til Egersound har etter det SAKMIL-nyhetene erfarer gått svært bra, og rapporter tyder på at sluttresultatet verken minner om Olav Larsen (& The Alabama Rodeo Stars, red.anm.) eller Aaslandbros hver for seg.

Banjo-Erlend i studio
Banjo-Erlend tar en pust i bakken under studioøktene i Egersound. Legg spesielt merke til all frukten på bordet i forgrunnen.
Foto: Olav Larsen (Facebook)

Bilder som har lekket ut på sosiale medier viser imidlertid med all mulig tydelighet at rockestjerner ikke er hva de engang var. På et bilde som det skal være vanskelig å lyge seg bort fra, sitter nemlig Banjo-Erlend i avslappet positur ved et bord som nærmest bugner av frukt og andre tilsynelatende sunne ting. Riktignok ligger det også en pakke med rulletobakk på bordet, men denne er trolig plassert der bare for å dempe sjokket noe.

Hendelsen får selvsagt konsekvenser for Banjo-Erlend, og hans musikervenner i studioet og samtlige daler nå raskt nedover på Rockometeret.

(23.09.2013 kl 06:00)

20 år med SAKMIL: Rolige år for SAKMIL

SAKMIL 20 år logo
2007-2009: Oppdragene var ikke så mange for SAKMIL de siste årene av det første tiåret i det nye årtusenet. Dette var på ingen måte noen krise for trommestuntgruppen, for faktisk var det også slik at man heller ikke oppsøkte de helt store oppdragene. Likevel ble det fremført ett og annet trommestunt innimellom slagene, som hver for seg var av stor viktighet.

Den oljerelaterte industrien i Rogaland var blant dem som fikk besøk av trommeslagere i røde strømpebukser. Daværende Aker Kværner fikk for eksempel servert ramsalte trommestunt på sitt bedriftsarrangement på Vistestranden i Randaberg, mens Vetco Gray åpnet ny produksjonshall i Dusavika med full trommemarsj.

SAKMIL hos Vetco Gray
Fire av fem SAKMIL'ere gjør seg klar til å åpne Vetco Grays nye produksjonshall i 2008.

Alt dette skjedde i 2007, da SAKMIL også underholdt på selveste centercourten på Grand Slam-turneringen i sandvolleyball i Stavanger.

SAKMIL på Sandnes
SAKMIL i aksjon på Sandnes på Barnas Dag i 2008.

Året etter, i 2008, inntok SAKMIL Sandnes-gatene på Barnas Dag i juni, men høydepunktet var nok likevel en regntung dag på Bryne Stadion like før St. Hans. Her var H. M. Kongens Garde på besøk for å vise seg frem, og som en del av oppvarmingen måtte selvsagt Jærens egen gardetropp vise seg frem. Over 3000 mennesker fikk med seg både SAKMIL og Garden, men det ble ingen fellsnummer denne gang.

SAKMIL på stadion
SAKMIL spiller for H. M. Kongens Garde og 3000 andre mennesker på Bryne Stadion i 2008.

De rolige tidene fortsatte også videre inn i 2009, da SAKMIL utelukkende spilte på Bryne. Den første gangen var på en fotoutstilling på Bryne Mølle i begynnelsen av mai, før det senere samme måned var tid for Jærdagen. Dette er et arrangement SAKMIL har vært litt inn og ut av i årenes løp, men i den senere tid har SAKMIL stort sett vært inne.

SAKMIL
Ingeborg Skrudland hadde fotoutstilling på Bryne Mølle i 2009, og her var SAKMIL på plass.

Samme år ble det for øvrig mobilisert kraftig på Facebook for å få SAKMIL tilbake til Gladmaten, og det helt uten at SAKMIL selv var involvert. Aksjonen samlet massiv støtte hos publikum, men Gladmat er og blir historie for SAKMIL.

(23.09.2013 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

Nodi i Wordfeud
Slik vant KillKenneth over Ole i Wordfeud - ved hjelp av Nodi.
 • KillKenneth tok fredag en overraskende seier over Ole i Wordfeud, etter å ha lagt ordet "Nodi" for 7 poeng. Nodi selv sier han er beæret over å kunne hjelpe til i spillet han selv aldri har spilt. Det er ukjent hva ordet "nodi" egentlig skal bety, men det skal være et godkjent ord i Wordfeud på nynorsk.

 • Megler-quizen fortsatte onsdag med 12 lag på startstreken, og til en forandring en ny rundevinner. Queens Park Strangers vant første runde, mens Naked Men Singing vant den neste.

 • Etter en multikulturell opplevelse i Klepp Rådhus på lørdag, reiser Klepp Hornmusikk nå på en indrekulturell tur førstkommende helg. Destinasjonen er Ny-Hellesund utenfor Søgne i Vest-Agder, og her blir det både sosiale og musikalske aktiviteter hele helgen. Selvsagt skal også kjente "Ut mot havet" spilles ut over Skagerrak.

 • Tore Meberg, samt en rekke andre kvalitetsmusikere, blir å treffe på Thime Station onsdag kveld. Musikken ligger innenfor sjangeren kammerpop, som i seg selv burde være så spennende at ytterligere introduksjon neppe behøves. Konserten starter klokken 21:00.

  (23.09.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Sjelden musikkopplevelse på Klepp
   Medvindsrittet nesten avlyst
   Rockestjerner spiser frukt i studio
   20 år med SAKMIL: Rolige år for SAKMIL
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 38, 2013:
  Hele denne uken

   Generalen degradert i egen bryllupsfest
   Aaslandbros rocket folket på Folken
   Våt konsert for parkerte biler
   20 år med SAKMIL: SAKMIL innhentet av lovens lange arm
   20 år med SAKMIL: SAKMIL roet seg ned på topp
   Tett i toppen
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 37, 2013:
  Hele denne uken

   Lovende høststart for OGMS
   Varm støtte fra lands og til vanns
   Quizstart i nye omgivelser
   20 år med SAKMIL: SAKMIL kuppet Kongsgård
   Rykter & Rauraddel