SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 39, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Sjelden musikkopplevelse på Klepp

KLEPPE: Med tittelen "Lyden av Klepp - med Ole Hamre", var det ikke godt å bli klok på hva som ventet i Klepp Rådhus på lørdagskvelden. Fra forhåndsomtalen kunne man lese seg frem til at den kjente og dyktige slagverkeren Ole Hamre fra Bergen skulle være med, sammen med noen av de viktigste aktørene i musikklivet i Klepp, som for eksempel Klepp Damekor, Klepp Mannskor og Klepp Hornmusikk.

Avslutningskonserten for Verdenslandsbyen i Klepp ble imidlertid en fantastisk og svært underholdende forestilling, med langt aktører i sving enn de nevnte voksenforeningene. Her var barn og unge i sentrum, og ikke minst fra et multikulturelt ståsted. Både etnisk norske barn og barn med innvandrerbakgrunn var sterkt representert både blant publikum og på scenen, og kvelden bød på et møte med både thaidans, norsk-somaliske voggesanger og polsk rap, for å nevne noen.

Verdenslandsbyen i Klepp
Norsk-somalisk voggevise med en flerkulturell jentegruppe fra Klepp, samt Ole Hamre (sittende foran scenen) og et par ekstra musikere var ett av mange høydepunkter på konserten.

Uttrykksformen var også svært variert, og i løpet av drøye halvannen time med konsert ble det et møte med både damekor og opera på den ene siden, mens det andre ytterpunktet var knallhard dødsmetall signert Klepp-bandet Alcane. Kontrasten kunne knapt vært større, men i denne settingen fungerte alt utmerket.

Ole Hamre var delaktig i flere innslag underveis, men vakte nok likevel størst oppsikt med sin Folkofon. Ved hjelp av filmopptak av mennesker i ulike situasjoner, som ganske enkelt sier en enkelt lyd inn i kamera, kunne han sette sammen et imponerende musikkstykke basert på den kjente "Den fyrste song eg høyra fekk". I denne sammenheng var det babyer og små barn, samt eldre mennesker som utgjorde instrumentene. Dette var en fantastisk fremføring som egentlig ikke kan beskrives, kun oppleves.

Den multikulturelle konserten i rådhuset ble avsluttet med et stort fellesnummer, med Klepp Hornmusikk og korene som fremførte mer norsk-somalisk musikk: "Heloy i Liaråsen" ble et flott punktum for en banebrytende konsert som bygget broer mellom både nasjonaliteter og kulturer.

(23.09.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Sjelden musikkopplevelse på Klepp
   Medvindsrittet nesten avlyst
   Rockestjerner spiser frukt i studio
   20 år med SAKMIL: Rolige år for SAKMIL
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 38, 2013:
  Hele denne uken

   Generalen degradert i egen bryllupsfest
   Aaslandbros rocket folket på Folken
   Våt konsert for parkerte biler
   20 år med SAKMIL: SAKMIL innhentet av lovens lange arm
   20 år med SAKMIL: SAKMIL roet seg ned på topp
   Tett i toppen
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 37, 2013:
  Hele denne uken

   Lovende høststart for OGMS
   Varm støtte fra lands og til vanns
   Quizstart i nye omgivelser
   20 år med SAKMIL: SAKMIL kuppet Kongsgård
   Rykter & Rauraddel