SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 10, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Fullt hus for OGMS

SANDNES: Marsmøter på hjemmebane er ikke hverdagskost for Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS). Tradisjonelt har nettopp dette månedsmøtet blitt avholdt i utlandet, men siden det i år er gjort et unntak med utenlandsmøte i april, ble det offisielt møte på Megleren Øl- og Vinstue denne lørdagen.

Dette var det tydeligvis mange som ville ha med seg, for det ble etterhvert riktig så folksomt på Megleren. Hele 22 Guinness-drikkere (GD) og bare 2 Guinness-observatører (GO) ble bokført før møtet var slutt, og dette er i absolutt toppklasse. Det var for øvrig lite opprørstendenser blant folket, noe som muligens skyldtes at det var et lite vårdrag i luften denne lørdagen. Likevel var det absolutt på sin plass å ha tente gassvarmere rundt OGMS-bordet på Megleren-terrassen.

OGMS mars 2012
Lørdagens OGMS-møte i en tidlig fase på Megleren.

Foruten en rekke andre viktige temaer ble selvsagt neste måneds Thailand-møte diskutert, og det begynner å tegne seg et bilde av oppmøtet på dette allerede. Minst 5 deltakere er ventet å ta turen ned til Ban Chang i forbindelse med påske, men det meldes om sporadiske priskupp på flybilletter i disse dager, og dette kan bety at flere deltakere velger å ta turen.

I Guinness-drikkende, eventuelt oppmøtt rekkefølge ble følgende oppmøteliste protokollert:

GD: Laila, Anne Mørk, Reidar, Karl Dag, Nodi, Fiesta-Ole, Terje, KillKenneth, Aina, Andreas, Kristine, Banjo-Erlend, Quiz-Trond, Jan, Stoffi, Halgi, Baggi, Ovesen, Gunhild, Kjell, Roffe og Petter.

GO: Leffi og Anja.

OGMS mars 2012
... og her er samme møte på et noe senere tidspunkt.

Det er for SAKMIL-nyhetene uvisst om et varslet oppmøte i 18:30-tiden ble noe av, siden protokollføreren hadde forlatt møtet på denne tiden. I tilfelle vedkommende faktisk dukket opp, kan ytterligere 1 GD føres opp i regnskapet.

Neste månedsmøte foregår altså på baren Offshore i Ban Chang, Thailand. Da viser kalenderen lørdag 7. april og klokken er 15:30 lokal tid. Det er imidlertid også ventet minst ett støttemøte på hjemlige trakter denne OGMS-lørdagen.

(05.03.2012 kl 06:00)

Støtte fra fjellheimen og storbyen

ÅDNERAM / LONDON: Stedene Ådneram og London har lite til felles, annet enn at de begge er populære utfartssteder. Førstnevnte er med sine mange skimuligheter kanskje mest populært om vinteren, mens storbyen London har stor appell hele året.

Lørdag fikk imidlertid de to stedene en ny fellesnevner. Begge steder ble det nemlig arrangert støttemøter for Guinnessbevegelsen OGMS. Fra snørike Ådneram var det Kylling-Børge som kunne melde om Guinness-inntak og dermed også støttemøte, mens Dørgi befant seg på et vannhull i London.

OGMS støttemøter i mars
Kylling-Børge (t.v.) og Dørgi i lett kunstnerisk utgave meldte om støttemøter fra henholdsvis Ådneram og London.

I London var det Mari og Dørgi som var på tur i det populære Soho-området, og her ble det funnet Guinness på puben Pillars of Hercules. Dette var formodentlig et ærverdig sted, i alle fall i navnet. Oversatt til norsk betyr navnet Herkules-søylene, og disse står som alle SAKMIL-nyhetenes lesere vet på hver sin side av Gibraltar-stredet.

(05.03.2012 kl 06:00)

To uker igjen til premieren

KLEPPE: På fredag er det bare to uker igjen til premieren på Annie Get Your Gun i Klepp Rådhus, og det jobbes hardt hos alle involverte parter i oppsetningen. Kostymer, sang og sceneeffekter har lenge vært på dagsordenen for en rekke elever på Vågen Videregående Skole på Sandnes, mens Klepp Hornmusikk helt siden årsskiftet har jobbet seg gjennom orkestermusikken til Irving Berlin's kjente musikal.

Torsdag var også hovedrolleinnehaverne Ingrid Kjosavik og Nils Erik Steinsbø med på øvelse med Hornmusikken. I stykket fremstår de henholdsvis som den treffsikre og skyteglade Annie Oakley og den litt egosentriske og selvgode sjarmøren Frank Butler. Det første møtet mellom orkester og sangsolister lovet meget bra, for selv om dette bare var en gjennomgang av sangene i musikalen strålte både Kjosavik og Steinsbø som om premieren allerede var i gang.

Annie-banner
Dette banneret er på 3 x 2 meter og ble høytidelig avduket på torsdagens øvelse. Snart dukker det opp til allmenn beskuelse.

Også det mye omtalte Annie-banneret ble avduket på torsdagens øvelse. Dette vil garantert dukke opp til beskuelse for allmennheten en rekke steder i distriktet den nærmeste tiden, og får etterhvert selskap av både plakater og avisannonser. I mellomtiden går billettsalget for full musikk, og man regner med stor pågang frem mot musikalhelgen i slutten av mars.

(05.03.2012 kl 06:00)

Hest er best

SANDNES: Noen ganger hender det at helt nye lag dukker opp på Megler-quizen og roter det til i hakkeordenen. Dette har skjedd flere ganger de siste årene, med det resultat at de til gjeldende tids beste lagene plutselig har blitt utfordret og kanskje også skjøvet bort fra tronen.

Naked Men Singing var et slikt lag da de begynte å dukke opp på den ukentlige quizen for et par år siden, men nylig kom også et annet lag sterkt på banen på Megleren. Med det bondeaktige navnet Hest E Best slo tremannslaget til med seier på første forsøk da de første gang var på quiz for noen uker siden. Senere har det gått litt opp og ned, men resultatene tyder på at dette laget blir en sterk utfordrer i konkurransen fremover.

Onsdag ble det nemlig en klar seier til Hest E Best-guttene i første omgang, og de sikret seg også gratisrunden i baren i andre omgang. Da ble førsteplassen riktignok delt med Halvsøstrene, men hestefolket trakk det lengste strået da kampen om barrunden måtte avgjøres med musikkgjetting.

De tradisjonelt gode lagene Naked Men Singing og Fasiten ble skjøvet nedover på resultatlistene, men siden det var ganske jevnt i onsdagens quiz var det likevel ikke snakk om mange poengs forsprang. Ellers gjorde også Labbetøs nok en gang en sterk innsats.

Årets siste februaromgang ble avholdt på selveste skuddårsdagen, og selv om laget ikke nådde helt opp i kveldens konkurranse er det etter alt å dømme Naked Men Singing som kan innkassere månedspremien for februar denne uken. For øvrig er det helt nye muligheter for alle lagene nå når en ny månedspremie kan kjempes om fra et likt utgangspunkt.

Så vil tiden vise om hest virkelig er best, eller om det fungerer best som pølse.

(05.03.2012 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Den bortkomne seiler MacIdar, alias Belte-Ivar, alias Biff Andersen, skal nå være på seilas i østlig retning over Atlanterhavet. Biff skal ha forlatt Dominikanske Republikk i helgen, og melder at Azorene nå er neste stopp. Det er ikke kjent når Belte-Ivar kan ventes å dukke opp i sine hjemtrakter, men mye tyder på at et lengre opphold i distriktet er nært forestående.

  • Quiz-Trond har nå tatt initiativet til et cupmesterskap i det populære spillet Wordfeud. Under lørdagens OGMS-møte ble minst 10 deltakere mer eller mindre frivillig påmeldt til det som skal ende opp i en spektakulær finale. Deltakerne er randomisert etter tilfeldige tall, men Quiz-Trond akter å slå ned all motstand og selv ende i finalen.

  • I anledning den store Wordfeud-turneringen som Quiz-Trond nå legger opp til, er det opprettet en blogg på internett. Den megetsigende nettadressen knusing.blogspot.com skulle vel fortelle det meste.

  • En annen tevling, den storslagne trekampen mellom KillKenneth og Boris Aleksandrov, var opprinnelig annonsert til den første helgen i juni. Senere ble den flyttet til første helgen i mai, men nå tyder mye på at den viktige kampen må flyttes enda en gang. Årsaken skal være familiære kalenderkollisjoner. Trekampen består av øvelsene 400 m, 60 m og stille lengde og taperen av duellen må slutte å røyke.

    (05.03.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Fullt hus for OGMS
     Støtte fra fjellheimen og storbyen
     To uker igjen til premieren
     Hest er best
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 9, 2012:
    Hele denne uken

     Første hjemmemøte i mars på årevis
     Rotløs ungdom i OGMS
     Annie-brikkene faller på plass
     Det spisser seg til
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 8, 2012:
    Hele denne uken

     Klart for nye skiltstunt
     SAKMIL klare for Jærdagen
     Nykommer stjal seieren
     Ny Cash-hyllest på Kvernaland og i byen
     Rykter & Rauaraddel