SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 18, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Dårlige spireforhold i Påskebrødet

KÅSEN: Det har nå gått noen uker siden Påskebrødet ble dissekrert etter 10 års godgjøring, for så å bli lagt i en blomsterpotte. En variert kornblanding ble i påsken sådd i brødrestene, og også en kontrollpotte med vanlig blomsterjord. Siden har begge pottene stått under like forhold på et lyst og lunt sted.

Den første uken etter planting skjedde det lite i begge pottene. Nå er det imidlertid snart en hel måned siden påsken var unnagjort, og i kontrollpotten med blomsterjord spirer det og gror som bare det. SAKMIL-nyhetene kan i mangel av botaniske kunnskaper ikke si noe om hva det er som kommer opp av jorden, men i kornblandingen var det i alle fall innslag av både havre, hvete og solsikkefrø.

Påskebrødet uke 18
Full spiring i potten med blomsterjord til høyre, mens det gror heller dårlig i Påskebrødet.

Påskebrødpotten er imidlertid et sørgelig syn. Her er det helsvart og ingen synlige tegn til spiring. Derimot sitter den litt stramme lukten fortsatt i, men massen ser unektelig ut som jord der den ligger i potten. Tydeligvis er det likevel forskjell på brødrester og næringsrik blomsterjord.

Det vil foreløpig ikke bli iverksatt tiltak mot den manglende spiringen, men dersom det går litt tid og kornet fortsatt ikke gror, kan det muligens være på plass med litt gjødsel. SAKMIL-nyhetene følger utviklingen videre.

(30.04.2012 kl 06:00)

Kanskje mer trompet i rådhuset

KLEPPE: Trompetvirtuosen Ole Edvard Antonsen fylte 50 år på onsdag i forrige uke. Dette ble tilfeldigvis fanget opp av artistforhandleren i den såkalte NYKO-komiteen i Klepp Hornmusikk, som hørte nyheten på Nitimen på NRK denne formiddagen. NYKO-komiteen har for øvrig som sin oppgave å arrangere de populære Nyttårskonsertene med Klepp Hornmusikk.

Nyheten om 50-årsdag førte til følgende tekstmelding til jubilantens telefon, i det han gikk på lufta: - Klepp Hornmusikk ønsker til lykke med dagen!

Ragnhild og Ole Edvard
Ole Edvard Antonsen, her sammen med Ragnhild i artikkelserien "Ragnhild møter en kjendis", blir kanskje solist med Klepp Hornmusikk over nyttår.
Antonsen, som vel de fleste burde skjønne nå er den sterkeste kandidaten til å bli solist på Nyttårskonsertene 2013, hadde så vidt rukket å komme ut av studio før han sendte svaret tilbake: - Tusen takk!!!

Partene er nå inne i en forhandlingsfase før det eventuelt blir klart om neste nyttårssolist er den kjente trompetvirtuosen eller ikke. De som følger med på TV-serien 71 Grader Nord på TV Norge har nok ellers merket seg at både forrige nyttårssolist Didrik Solli-Tangen og Ole Edvard Antonsen gjør en fabelaktig innsats i reisen mot nord. Programmet forrige uke bekreftet også at Antonsens helsetilstand er på topp, da han ble utsatt for opptil flere intense elektriske støt i kampen om frikortet.

Dersom det blir Klepp Hornmusikk og Ole Edvard Antonsen i samspill i januar, er det ellers ikke første gang en trompetsolist blir med på Nyttårskonsertene. I 2008 stod den nå stadig mer kjente Tine Thing Helseth på scenen i Klepp Rådhus, og forførte alle med sin dyktighet. Nå kan det altså være duket for en ny fantastisk opplevelse dersom alt går seg til.

(30.04.2012 kl 06:00)

Nytt fra bunadshjørnet

SANDNES: Som SAKMIL-nyhetene så vidt nevnte i en notis i forrige uke, har det på merkelig vis oppstått rykter om at SAKMIL driver med bunadsproduksjon. Dette ga seg utslag i en noe merkelig bestilling om Åmli-skjorte for herrer i strykefritt stoff, som SAKMIL selvsagt fulgte opp. Selvsagt driver ikke SAKMIL med bunader, og selvsagt er alt det som følger under bare tull. Det ble likevel en god historie ut av det, og for ordens skyld er den litt forvirrede bestilleren gjort oppmerksom på at hun var på ville veger.

SAKMIL-nyhetene kan denne uken bringe hele konversasjonen i anonymisert form. For oversiktens skyld omtaler vi her kunden under det fiktive navnet Svetlana. Saksbehandler for denne saken hos SAKMIL var Boris Aleksandrov.

Åmlibunad
Det var en skjorte til denne Åmlibunaden "Svetlana" ville bestille fra SAKMIL.
"Svetlana":
Våre to sønner skal få bunad til sin 20 års dag. Vi ønsker bunadskjorter i strykefritt stoff. Hva er prisen for 2 stk? Det haster ikke å få de sydd. Hilsen "Svetlana"

SAKMIL:
Hei Svetlana

Vår leverandør er desverre utsolgt for strykefritt stoff. Alternativet er da å bestille tilsvarende stoff fra NASA i USA. Stoffet vi da anskaffer har de samme egenskapene som strykefritt, i tillegg til egenskapene man har behov for i det ytre rom. Skulle man for eksempel være så uheldig å søle bensin eller rødvin på skjorta vil de unike egenskapene i stoffet gjøre at dette bare preller av.

Det presiseres at skjortene aldri vil bli godkjent av NASA til bruk i romfartsøyemed. Stoffet som blant annet er laget av kevlar er noe dyrere enn det tradisjonelle strykefrie, og skjortene vil komme på ca. kr. 18.000,- per stykk, avhengig av størrelsene på skjortene.

Hører fra deg om dette er av interesse.

"Svetlana":
Takk for rask tilbakemelding. Dette var i overkant av det vi hadde tenkt. Da blir det stryking. Hilsen "Svetlana"

SAKMIL:
Regner med du forstod at du har sendt til feil mailadresse... :) Jeg/ vi driver altså ikke med bunader, men trommespilling :)

"Svetlana":
Morsomt! Fant deg på google. Gikk fem på selv om jeg synes svaret var rimelig spesielt. Tenkte det var noen standardsvar som ble kopiert opp i mailen. Lykke til med tromminga.

(30.04.2012 kl 06:00)

Resultatløs Guinness-jakt i Afrika

INHAMBANE, MOZAMBIQUE: Det er ennå en knapp uke igjen til neste månedsmøte i Guinnessbevegelsen OGMS, men forberedelsene til møtet er allerede i full gang flere steder i verden. Den evig Afrika-reisende Ovesen har forlengst planlagt hvor og hvordan han skal avholde støttemøte på lørdag, og har gjort sine forberedelser deretter.

Ved forrige støttemøte i Swakopmund i Namibia kjøpte han inn en ekstra boks Guinness med mai-støttemøtet i bakhodet, siden han visste at det ville være vanskelig å få tak i det sorte ølet i Mozxambique. Denne boksen ble så pakket godt ned i ryggsekken.

Ovesen på Guinness-jakt
Denne butikken i Imhambaner, Mozambique averterer med store og flotte Guinness-skilt utenfor. Guinness var imidlertid ikke en del av vareutvalget, til Ovesens store skuffelse.

Ryggsekken ble så fraktet med minibuss, ekspressbuss og tog fra Swakopmund til Windhoek, og deretter videre til Cape Town, Johannesburg og Pretoria, før turen endte opp ved Komatipoort på grensen mellom Sør-Afrika og Mozambique. Denne turen utgjorde en samlet distanse på over 3700 kilometer.

Ved Komatipoort stoppet toget, og Ovesen måtte benytte minibuss de siste fem kilometrene til grensen mot Mozambique. Her ble ryggsekken lagt nederst i en tilhenger bak bussen, og da han omsider kom frem til grensen var Guinness-boksen derfor knust og innholdet fordelt utover klær og annen bagasje.

Dermed forsvant også de nødvendige Guinness-forsyningene til lørdagens støttemøte, og Ovesen måtte lete etter en ny Guinness. I byen Inhambane i Mozambique finnes det et supermarked som averterer med Guinness på butikkvinduet, og dette tente selvsagt håpet hos Ovesen. Skuffelsen var derfor stor da det viste seg at dette ølet slett ikke var å finne i vareutvalget, og heller ikke på byens øl- og vinforretninger solgte Guinness.

Ovesen er derfor fortsatt uten Guinness, men vil i løpet av uken gjøre sitt ytterste for å få tak i en boks slik at et nytt støttemøteland kan innvies. Søndag kveld satte han seg på bussen for å reise 33 timer til Nampula, og Ovesen har et visst håp om å kunne finne en boks Guinness på en Shoprite-butikk i enten Beira eller Nampula.

(30.04.2012 kl 06:00)

Tøseseier uten å vinne

SANDNES: Onsdag kveld var det tid for månedens siste quiz på Megleren Øl- og Vinstue. Slaget om månedspremien skulle avgjøres i løpet av to runder, og lederen Labbetøs ga ikke fra seg seieren i innspurten. Det ble likevel ingen rundeseiere på laget denne kvelden, men man kommer også langt med gode andreplasser.

Derimot var det innom-av-og-til-laget Hest E Best som slo til med klar seier i første runde. Halvannet poengs seier i en ellers jevn runde er sterkt, særlig når det var hele 13 lag med denne kvelden. Hesteelskerne gjorde det også sterkt i andre runde, der laget kom på en delt andreplass sammen med Labbetøs. Denne runden ble imidlertid en opptur først og fremst for Halvsøstrene, som sikret seg en gledelig seier.

Det er altså likevel Labbetøs som på onsdag kan innkassere april-månedspremien på Megleren etter sterk innsats gjennom hele måneden. I halvårssammendraget er det trolig likevel Naked Men Singing som leder så langt.

Onsdag er det ny quiz og ny måned, med de muligheter dette gir for alle lagene. For øvrig er det verdt å merke seg at onsdag om to uker faller på 16. mai, som er en viktig dag for norsk fotball og ellers en heftig utelivsdag. Quizen denne uken er derfor flyttet til tirsdag 15. mai. Megler-quizen avslutter ellers sesongen før sommeren onsdag før St. Hans, altså 20. juni.

(30.04.2012 kl 06:00)

Ny OGMS-runde på lørdag

SANDNES: Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS) er klar til ny innsats førstkommende lørdag. Opprinnelig var planen at månedsmøtet for mai skulle være en gjestevisitt på Nærbø, men ugunstige omstendigheter har ført til at dette gjestemøtet inntil videre er utsatt.

Det blir derfor offisielt møte på Megleren Øl- og Vinstue som vanlig, det vil si fra klokken 15:30 og utover på lørdag. Dersom værmeldingene slår til, kan dette bli et riktig sommerlig møte og av en utendørs art som selv kjente frysepinner kan leve med.

(30.04.2012 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

  • Det ble aldri noe av den annonserte øvelsen og konserten med Klepp Hornmusikk og skolekorpsene i Klepp på torsdag. Årsaken var Hornmusikkens for tiden sykemeldte dirigent, og mangelen på aktuelle vikarer. Det satses i stedet på å gjennomføre opplegget til høsten.

  • Det var i forrige uke tilløp til bråk etter at SAKMIL-nyhetene proklamerte at den nye ølklubben som nylig ble startet utelukkende vil bli omtalt som IRMS. Resultatet ble en heftig debatt i beste FUKK-stil, men den ble raskt lagt død etter at en av klubbens egentlige stiftere kom på banen med en reprimande. Det satses nå derfor på forsonende tiltak og allsang med "Barn av regnbuen" på neste IRMS-møte, som for øvrig er lørdag 19. mai.

  • Mandag kveld blir et stort høydepunkt for et av regionens mer pussige bandprosjekter. MacGyver-bandet Phoenix Foundation spiller på Thime Station fra klokken 21:00 med heftig MacGyver-rock. Dette er en gyllen mulighet til å få med seg høtydepunktene fra den forrige platen Troubleshooter, samt nye låter fra sesong 2. Phoenix Foundation lager musikk med tekst fra utvalgte MacGyver-episoder, og resultatet er oppsiktsvekkende bra.

  • Den kjente reisegrupperingen Kor Hoen Travels er nå klar for en ny tur i september. Fra fredag 7. til mandag 10. september går turen til ukjent destinasjon, selv om ryktene vil ha det til at destinasjonen er Moldova. I år er det Nodi, som også regisserte den første Kor Hoen-turen til Riga i 2006, som er reiseleder.

    (30.04.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Dårlige spireforhold i Påskebrødet
     Kanskje mer trompet i rådhuset
     Nytt fra bunadshjørnet
     Resultatløs Guinness-jakt i Afrika
     Tøseseier uten å vinne
     Ny OGMS-runde på lørdag
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 17, 2012:
    Hele denne uken

     Folket vandret for en god sak
     God start for IRMS
     Afrikansk støtte for IRMS
     Hornmusikken får hovedsponsor
     Ny stormønstring for Klepp-korpsene
     Tøsefest på Megleren
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 16, 2012:
    Hele denne uken

     SAKMIL i føringen på Walkathon
     Ingen spiring ennå
     Lørdagsjazz med Orstad Storband
     Sammenlagtseier uten å vinne
     Rykter & Rauaraddel