SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 18, 2012 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Resultatløs Guinness-jakt i Afrika

INHAMBANE, MOZAMBIQUE: Det er ennå en knapp uke igjen til neste månedsmøte i Guinnessbevegelsen OGMS, men forberedelsene til møtet er allerede i full gang flere steder i verden. Den evig Afrika-reisende Ovesen har forlengst planlagt hvor og hvordan han skal avholde støttemøte på lørdag, og har gjort sine forberedelser deretter.

Ved forrige støttemøte i Swakopmund i Namibia kjøpte han inn en ekstra boks Guinness med mai-støttemøtet i bakhodet, siden han visste at det ville være vanskelig å få tak i det sorte ølet i Mozxambique. Denne boksen ble så pakket godt ned i ryggsekken.

Ovesen på Guinness-jakt
Denne butikken i Imhambaner, Mozambique averterer med store og flotte Guinness-skilt utenfor. Guinness var imidlertid ikke en del av vareutvalget, til Ovesens store skuffelse.

Ryggsekken ble så fraktet med minibuss, ekspressbuss og tog fra Swakopmund til Windhoek, og deretter videre til Cape Town, Johannesburg og Pretoria, før turen endte opp ved Komatipoort på grensen mellom Sør-Afrika og Mozambique. Denne turen utgjorde en samlet distanse på over 3700 kilometer.

Ved Komatipoort stoppet toget, og Ovesen måtte benytte minibuss de siste fem kilometrene til grensen mot Mozambique. Her ble ryggsekken lagt nederst i en tilhenger bak bussen, og da han omsider kom frem til grensen var Guinness-boksen derfor knust og innholdet fordelt utover klær og annen bagasje.

Dermed forsvant også de nødvendige Guinness-forsyningene til lørdagens støttemøte, og Ovesen måtte lete etter en ny Guinness. I byen Inhambane i Mozambique finnes det et supermarked som averterer med Guinness på butikkvinduet, og dette tente selvsagt håpet hos Ovesen. Skuffelsen var derfor stor da det viste seg at dette ølet slett ikke var å finne i vareutvalget, og heller ikke på byens øl- og vinforretninger solgte Guinness.

Ovesen er derfor fortsatt uten Guinness, men vil i løpet av uken gjøre sitt ytterste for å få tak i en boks slik at et nytt støttemøteland kan innvies. Søndag kveld satte han seg på bussen for å reise 33 timer til Nampula, og Ovesen har et visst håp om å kunne finne en boks Guinness på en Shoprite-butikk i enten Beira eller Nampula.

(30.04.2012 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Dårlige spireforhold i Påskebrødet
     Kanskje mer trompet i rådhuset
     Nytt fra bunadshjørnet
     Resultatløs Guinness-jakt i Afrika
     Tøseseier uten å vinne
     Ny OGMS-runde på lørdag
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 17, 2012:
    Hele denne uken

     Folket vandret for en god sak
     God start for IRMS
     Afrikansk støtte for IRMS
     Hornmusikken får hovedsponsor
     Ny stormønstring for Klepp-korpsene
     Tøsefest på Megleren
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 16, 2012:
    Hele denne uken

     SAKMIL i føringen på Walkathon
     Ingen spiring ennå
     Lørdagsjazz med Orstad Storband
     Sammenlagtseier uten å vinne
     Rykter & Rauaraddel