SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 24, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Målfoto avgjorde SAKMIL-duell

EGERSUND / TINGHAUG / SANDNES: Lørdagens Nordsjøritt var en stor opplevelse for mange i helgen, og ikke minst for trommestuntgruppen SAKMIL som på papiret skulle ha 5 deltakere i feltet. Ryktene om at Litle-Store ikke kom til å stille på startstreken viste seg imidlertid å stemme, og dermed var SAKMIL-feltet redusert ned til 4 deltakere: Boris Aleksandrov, KillKenneth, Store-Litle og Broiler-Frode.

De to førstnevnte syklet for Team Meca, og var påmeldt til rittet mer eller mindre uten viten og vilje. Uten særlig forhåndstrening stilte de likevel opp på startstreken i Egersund med god innstilling, men samtidig med et visst kampinstinkt i behold.

Boris og KillKenneth
Boris Aleksandrov og KillKenneth før start. De vet ikke helt hva som venter, men er klar for en liten sykkeltur.

Oppladningen ble for øvrig ekstra dramatisk for Boris, som hadde forsovet seg og dermed ikke fått tid til en skikkelig frokost. Løsningen ble en 250 grams Statoil-hamburger på veg til Egersund, noe som faktisk viste seg å være en god energibombe.

Turen nordover gikk forholdsvis greit, selv om nordvesten selvsagt var plagsom til tider. Både Boris og KillKenneth gjennomførte et taktisk godt løp, og holdt seg stort sett samlet underveis. Mat- og drikkestasjoner ble også røykestasjoner på vegen, og slik mobiliserte de uante krefter på vegen mot Sandnes.

Røykepause i Tubakken
I den beryktede Tinghaug-bakken, eller Tubakken som den heter blant de lokale, ble det både røykepause og spilling sammen med Aaslandbros.
I den beryktede Tinghaug-bakken, eller Tubakken som de lokale omtaler den som, var det imidlertid full stopp. Her var det nemlig som alltid et yrende liv med god underholdning, deriblant Aaslandbros. KillKenneth følte seg derfor umiddelbart kallet til å innta plassen bak trommesettet, mens Boris ble tildelt en tamburin. Duoen var med på flere nummer mens tiden gikk, og det ble tid til både spilling, røyk, øl og marsipankake i løpet av denne pausen.

Den siste etappen fra Tinghaug og til målgang på Sandnes ble etterhvert påbegynt, og her rykket KillKenneth en stund i fra og så ut til å ta en trygg ledelse. Boris ga seg imidlertid ikke, og det ble en durabelig sluttspurt mellom de to. Seieren måtte avgjøres på målfoto, og til slutt fikk KillKenneth beste tid et lite sekund foran Boris.

De andre SAKMIL-deltakerne i rittet syklet for andre lag og gjorde en til dels imponerende innsats. Store-Litle syklet inn på desidert beste SAKMIL-tid, mens Broiler-Frode ikke var så langt bak han eller.

SAKMIL-resultater i Nordsjørittet
1. Store Litle, tid 3:10:01
2. Broiler-Frode, tid 3:32:47
3. KillKenneth, tid 5:51:53
4. Boris Aleksandrov, tid 5:51:54
5. Litle-Store, DNS

(10.06.2013 kl 06:00)

Palmen er erklært død

KÅSEN: Like etter påske i år ble Operasjon Palme presentert for SAKMIL-nyhetenes lesere. Årets ambisiøse hageprosjekt gikk ut på å skape liv i en palme av typen Trachycarpus Fortunei, som så alt annet en livlig ut etter en lang og kald vinter.

Etter at den lange frost- og tørkeperioden i vinter endelig var over, ble palmen både gjødslet og vannet grundig i håp om at dette skulle sette fart i spireprosessen. Palmer av denne arten er nemlig svært hardføre, og skal i utgangspunktet tåle langt kaldere forhold enn det var på Jæren denne vinteren.

Død palme
Palmen er like livløs som sist den ble undersøkt - nå er den erklært død. Det grønne på bildet er for øvrig ugress.
Tross alle iherdige forsøk er det imidlertid ingenting som tyder på liv i planten, og den er nå erklært død. Trolig var det kombinasjonen av et kraftig snøfall før jul, langvarig tele i bakken og sterk vårsol som tok knekken på den. Det kraftige snøfallet i desember sørget for at palmebladene fikk stor belastning og til dels ble ødelagte, mens den senere kombinasjonen av sterk sol og tele i bakken på senvinteren trolig var direkte dødelig. Vårsolen setter nemlig i gang prosesser i vintergrønne planter og vekker dem ut av dvalen, men når røttene ikke har tilgang på vann i frossen jord, går det som det må gå. Planten dør, eller blir i beste fall sterkt svekket.

SAKMIL-nyhetene erklærer dermed vårens hageprosjekt for mislykket, og forsøksleder Nodi opplyser at han heller vil få tak i en ny palme og plassere den samme sted. Samtidig skal det tas ytterligere forholdsregler mot store snøfall og lange kuldeperioder til kommende vintre.

(10.06.2013 kl 06:00)

Siste innspurt for Vandrefestivalen

HÅBET, SANDNES: En begivenhetsrik helg står for døren, og lørdag ettermiddag går startskuddet endelig for den 6. Vandrefestivalen. Musikkfestivalen som i utgangspunktet begynte som en liten hagefest i Sørbøtunet utenfor Sandnes, har nå etablert seg som en årlig begivenhet med stadig nye arrangører og festivalsteder.

Årets festival foregår i umiddelbar tilknytning til Tronsholen Hagesenter på Håbet i Sandnes kommune, og det er ventet et rekordstort publikum. Festivalledelsen regner med at rundt 200 mennesker vil overvære årets festival, som på sedvanlig vis har et sprekt program å by på.

Foruten musikken og underholdningen er det som alltid også knyttet en viss spenning til hvem som skal arrangere festivalen neste år. Som navnet tilsier, "vandrer" Vandrefestivalen nemlig fra sted til sted, og hvert år har en ny arrangør blitt utpekt av en voksende arrangørkomitè. Denne består av representanter fra alle de tidligere Vandrefestivalene.

Hey Tonight
Musikkbevegelsen Hey Tonight, som hyller legendariske Creedence Clearwater Revival, er ett av mange band som spiller på Vandrefestivalen 2013.

Årets festival starter klokken 15:00 på lørdag, og det blir musikk hele ettermiddagen og til sent på kvelden. Trommestuntgruppen SAKMIL, i en eller annen utgave, står for åpningen, mens det er Creedence-bevegelsen Hey Tonight som er oppført som kveldens avsluttende band. Innimellom lurer mange høydepunkter og trolig også noen overraskelser.

Aktuelle linker

  • Vandrefestivalen

    (10.06.2013 kl 06:00)

  • Hornmusikken drar til skjærgården

    NY-HELLESUND: Det har lenge vært klart at Klepp Hornmusikk skulle reise på en innenlands helgetur til høsten, men destinasjonen har vært helt i det blå. Både Egersund, Haugesund og Ryfylke har vært nevnt, men ingen steder har så langt kunnet komme opp med en akseptabel kombinasjon av reiseavstand og pris.

    Før helgen ble det imidlertid klart at den gamle uthavnen Ny-Hellesund, i skjærgården utenfor Søgne, blir reisemålet for Hornmusikken i september. Her skal korpsets medlemmer både nyte gourmetmat og bedrive ulike lagbyggende fritidsaktiviteter, alt sammen innenfor de idylliske rammene et slikt sted har å tilby.

    Verftet i Ny-Hellesund
    Verftet i Ny-Hellesund. Det finnes vel verre steder å tilbringe en septemberhelg på.

    Ferie- og konferansesenteret Verftet i Ny-Hellesund er base hele helgen 27. - 29. september, og dette er bygget på grunnen til et nå nedlagt mekanisk verksted. Anlegget består nå av 19 moderne utleieleiligheter, konferanserom for opp til 40 personer og Bølgen&Moi driver gourmetrestaurant med bryggeservering.

    Var det noen som sa skole, sovepose og luftmadrasser?

    (10.06.2013 kl 06:00)

    Rykter & Rauaraddel

  • Aaslandbros hadde en travel helg der spillejobben i Tubakken bare var en av mange hendelser. For Banjo-Erlend og Dørgi ble nok likevel fredagens spilling på Jørpeland høydepunktet, for her kunne de to endelig motta hver sin spesiallagede gitar fra Strand Guitars.

  • For øvrig blir Aaslandbros også å høre i utvidet versjon på Thime Station onsdag kveld. Det er nå fem år siden den første konserten med Cash-repertoaret fant sted her, og nå er det tid for jubileumskonsert. Regn med stinn brakke og vel så det.

  • Det var mange som hadde lagt søndagsturen til Kleppeloen i det fine været denne helgen. Med kulturstier og innslag på scenen, deriblant konserter med både Hey Tonight og Team Sigvart fra Det Store Korslaget, var det fullt av folk i Kleppeloen. Arrangementet Sommar + Kultur har nok kommet for å bli.

  • I-eller-på-diskusjonen pågår fortsatt for full styrke, og i den forbindelse er det interessant å merke seg at de fleste som omtaler Ny-Hellesund konsekvent sier "i Ny-Hellesund". Dette skjer til tross for at stedet bare har 10-15 fastboende.

  • Megler-quizen har ikke tatt helt ferie ennå, selv om aktiviteten i publokalene merkbart dabber av. På onsdag er det klart for vårsesongens nest siste quiz, og neste uke kommer den store finalen der Labbetøs kommer til å innkassere halvårspremien med god margin.

    (10.06.2013 kl 06:00)

  • Hovedside

  • Arkiv
  • Multimedia
  • Søk etter artikler
  • Ja, ke syns du?
  • Tilfeldig artikkel

  • Informasjon
  • Tips oss!

    DENNE UKEN:
    Hele denne uken

     Målfoto avgjorde SAKMIL-duell
     Palmen er erklært død
     Siste innspurt for Vandrefestivalen
     Hornmusikken drar til skjærgården
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 23, 2013:
    Hele denne uken

     Gråvær over blomstene
     SAKMIL tok en dobbel
     Det store pauseåret: Sinclair & the Rovers tar en Kaizers
     Glissent sommermøte for OGMS
     Voksenopplæring og huskestue på støttemøter
     SAKMIL med sterk startfemmer
     Rykter & Rauaraddel

    Uke 22, 2013:
    Hele denne uken

     Brillefine SAKMIL toget gjennom Bryne-gatene
     Aaslandbros er i rute til jubileum
     Alt klart til Blomsterkonserten
     Helldorado-suksessen fortsetter
     Rykter & Rauaraddel