SAKMILs hovedsideSAKMIL-nyheteneInformasjon og historikkSAKMILs beryktede ordlisteThe SAKMIL GalleryGjestebokSkriv til SAKMIL! Navigasjonsmeny
Topp
Uke 23, 2013 Nyheter
 RT

SAKMIL-nyhetene kom med sin siste utgave mandag 28. oktober 2013. Denne siden vil ikke lenger bli oppdatert.
Takk til alle lesere som har bidratt til å holde hjulene i gang de siste 17 årene!

Gråvær over blomstene

KLEPPE: Det var kuling fra nord, heller grått og kjølig, og lite som minnet om sommer, da Klepp Hornmusikk søndag ettermiddag inviterte til sin årlige gratiskonsert i Kleppelunden. Likevel var det greit med folk tilstede i denne unike grønne lungen midt i Kleppekrossen, noe som muligens også ble hjulpet av gudstjenesten som hadde vært samme sted et par timer tidligere.

Blomsterkonserten har imidlertid aldri blitt avlyst på grunn av været, og Hornmusikken hadde et innholdsrikt og variert program å by på. Den første delen av konserten var inspirert av korpsets Unge Talenter-konsert i fjor høst, og herfra ble publikum blant annet servert "A Night in Tunisia" og "La Belle Americaine" med henholdsvis Svein Are Presthus (saksofon) og Sølve Berg (baryton) som solister. De stod for imponerende prestasjoner og begeistret publikum. I tillegg sang Agne Sedyte også et par nummer hentet fra samme konsert i oktober i fjor.

Blomsterkonserten 2013
Været var heller grått og kjølig, men Klepp Hornmusikk serverte en god Blomsterkonsert til de fremmøtte likevel. Her er Sølve Berg i aksjon som solist på La Belle Americaine.

Ellers var det både svisker, marsjer og musikk fra nyttårskonserten og vårkonserten på programmet, og dirigent Arild Mjaaland hadde også herjet litt med klassikeren "På en grønnmalt benk i hagen", kjent spesielt for det godt voksne radiopublikum. "På en grønska benk i hajen" het versjonen Hornmusikken fremførte, med tydelige innslag av råblås og frijazz innimellom.

Med Blomsterkonserten vel i havn, nærmer Klepp Hornmusikk seg nå slutten av vårsesongen. To øvelser og et bryllup gjenstår før sommerferien er et faktum, og da kan korpsmusikerne slappe av i et par måneder før en spennende høstsesong står for døren.

(03.06.2013 kl 06:00)

SAKMIL tok en dobbel

EGERSUND / VIK: For trommestuntgruppen SAKMIL var det nesten som å komme hjem da de fredag kveld spilte i Byteltet i Egersund. Anledningen var Fyrfestivalen i byen, som for øvrig feirer 20-årsjubileum i år, og dette er en festival der kultur for utviklingshemmede settes i fokus.

SAKMIL på Fyrfestivalen og på Vik
Øverst: SAKMIL gjør seg klar bak scenen i Byteltet i Egersund, klare til å spille for et ellevillt publikum under Fyrfestivalen.
Nederst: Etter 20 grader og sol i Okka By, ble det et kaldt møte med tåke og vestavind på Vik. Her skal SAKMIL øyeblikk invadere en privatfest på en nærliggende terrasse.
Den unike festivalen startet tidlig fredag kveld med opptog fra Grand Hotell til Byteltet, og her ledet SAKMIL an foran et femtitalls glade festivaldeltakere. Turen slynget seg gjennom byens koselige gater, over torget og i retning Byteltet der hele gjengen etterhvert gjorde en spektakulær entre til full trommemarsj. Benker og bord i teltet var fylt til randen av mennesker som gjerne ville ha med seg denne flotte underholdningsstunden.

Stjernegalleret var komplett med både smørsanger Hans Petter Hansen og fylkesordfører Janne Johnsen på plass, og sammen med musikere fra de utviklingshemmedes egne rekker ble det en flott og variert forestilling. SAKMIL entret teltet for andre gang et stykke ut i forestillingen, og begeistringen var stor da stikkeløft og trommestunt fylte lokalene.

Etter denne spillingen var SAKMIL ferdige i Okka By for denne gang, og turen gikk nordover mot Jæren igjen. Tjue grader og strålende sommervær i Egersund ble etterhvert avløst av tåke, vestavind og heller kjølige forhold lenger nord, men til tross for dette la SAKMIL inn en ekstra stopp på Vik, helt ut mot Nordsjøen.

Her foregikk en liten privatfest på en godt skjermet terrasse, og overraskelsen var stor da 5 trommeslagere plutselig kom marsjerende inn. Festdeltakerne lot seg imponere av både trommespill og andre SAKMIL-ablegøyer, som for eksempel den tilsynelatende nøye innøvde og synkroniserte Øveta-kommando-drillen utført mellom Litle-Store og dagens NK Nodi.

(03.06.2013 kl 06:00)

Det store pauseåret: Sinclair & the Rovers tar en Kaizers

STAVANGER: Fra før er det kjent at Kaizers Orchestra tar pause på ubestemt tid fra september i år, og kanskje aldri kommer tilbake igjen. Samtidig er det også kjent at SAKMIL-nyhetene setter endelig punktum for 17 år med ukentlige nettnyheter i oktober i år, samme dag som opphavet SAKMIL har sitt 20-årsjubileum.

Det irsk-inspirerte bandet folkrockbandet Sinclair & the Rovers har i høyeste grad notert seg disse perifere hendelsene, og nå har også dette bandet besluttet å ta en pause fra det oppjagede turnè- og jetsetlivet. Helgen 14. -15. juni settes et midlertidig punktum for bandets 15-årige karriere.

Sinclair & the Rovers i Irland
Sinclair & the Rovers legger inn årene etter 15 år med suksess i inn- og utland. Her er bandet på tur til Irland i 2001, med det som var datidens besetning.

Fredag 14. juni blir det avskjedskonsert på Only One på Kleppe, før de heldige som har fått invitasjon kan få med seg en ekstrarunde på Vandrefestivalen dagen etter. Deretter blir det en lang pause frem fullmånekonserten 17. desember på Friluftshuset på Orre. Under mottoet "One Show Only" blir dette et verdig punktum for Sinclair & the Rovers.

Bandet har for øvrig gitt SAKMIL-nyhetene eksklusiv enerett til denne banebrytende nyheten. Det utelukkes imidlertid ikke en ekstrakonsert fredag 16. juni 2023 på Only One - altså om ti år.

(03.06.2013 kl 06:00)

Glissent sommermøte for OGMS

SANDNES: Selv om sommerværet egentlig ikke har vært så ille den siste uken, glimret det totalt med sitt fravær på lørdagens møte i Guinnessbevegelsen Odd Grythe Memorial Society (OGMS). Det gjorde også en rekke andre tradisjonelt møtesterke OGMS-sympatisører, slik at det i grove trekk var snakk om et heller glissent møte.

Det var imidlertid bred enighet om at kvalitet fikk gå foran kvalitet denne gang, og dagens 8 møtedeltakere sørget for at også junimøtet i OGMS ble en hyggelig affære.

OGMS juni 2013
Ikke kvantitet, men kvalitet på lørdagens OGMS-møte på Megleren. Blant deltakerne ser vi her fra venstre Roffe, Laila, Baggi og Anne Mørk.

I Guinness-drikkende, alternativt oppmøtt rekkefølge ble følgende møteliste bokført:

GD: Laila, Baggi, Janasen, Trygve, Leif, Roffe og Anne Mørk.

GO: Leffi

Sommeren er forhåpentligvis tilbake i god tid før neste OGMS-møte, som avholdes lørdag 6. juli på Megleren Øl- og Vinstue.

(03.06.2013 kl 06:00)

Voksenopplæring og huskestue på støttemøter

HAMAR / SANDNES: Det ville være en overdrivelse å si at det rant inn med meldinger om støttemøter til junirunden for OGMS. Likevel er støtten stor der ute, og kreativiteten er som regel på topp når det gjelder å få avviklet støttemøter. Noen ganger må også de lokale omgivelsene læres opp, noe følgende historie er et eksempel på.

Gunhild og storesøster Liv Ingrid var nemlig på Hamar i anledning konfirmasjon, og benyttet selvsagt anledningen til å arrangere støttemøte. Bartenderen på hotellet ga jentene imidlertid et forvirret blikk da Gunhild spurte etter Guinness, og begynte febrilsk å lete blant spritflaskene i baren. Etter å ha blitt forklart at dette dreide seg om øl, så kunne han bare si at her hadde de Ringnes og Carlsberg. Ferdig med det.

OGMS juni 2013 - Hedmark
Gunhild (t.v.) og storesøster Liv Ingrid måtte drive folkeopplysning på Hedmarken. Støttemøte ble det likevel, med Guinness fra boks.

Dermed ble det støttemøte i en litt annen form. Bokser med det sorte brygg ble rekvirert og inntatt på hotellrommet, og dette ble en fin avslutning etter en lang konfirmasjonsdag på Hamar.

OGMS juni 2013 - Sjøspeideren
KillKenneth og Terje sørget for støttemøte på Sjøspeideren.

Om det var snakk om voksenopplæring for de to sjømennene KillKenneth og Terje vites ikke. Disse to sørget i alle fall for å avholde støttemøte på Sjøspeideren, får SAKMIL-nyhetene opplyst.

OGMS juni 2013 - Åfjord
Huskestue for Ronja (GO) og Larsling (GD) i Åfjord.

Til slutt, egentlig etter SAKMIL-nyhetenes deadline, kom meldingen om huskestue i Åfjord. Her var det som vanlig Larsling som stod for støttemøtet, sammen med fotograf Elin og Ronja. De to jentene var GO, mens Larsling var eneste GD på dette støttemøtet. Som alltid skal Guinnessen ha smakt fortreffelig.

(03.06.2013 kl 06:00)

SAKMIL med sterk startfemmer

EGERSUND / SANDNES: Til helgen er det tid for det som mange lokale syklister utvilsomt betrakter som årets høydepunkt: Nordsjørittet. Rundt 12 500 deltakere er påmeldt til årets sykkelritt fra Egersund til Sandnes, og fra startlisten kan SAKMIL-nyhetene nå presentere til dels oppsiktsvekkende nyheter.

Trommestuntgruppen SAKMIL stiller nemlig kanonsterkt i årets ritt, med 5 av 6 faste medlemmer på startstreken. Av dagens hovedbesetning er det faktisk bare Nodi som ikke er påmeldt, mens både Litle-Store, Store-Litle, Broiler-Frode, KillKenneth og Boris Aleksandrov skal sykle for forskjellige lag.

Det foreligger imidlertid mistanke om at minst en av disse ikke vil stille på startstreken likevel, mens det også knytter seg stor spenning til duellen mellom de to kamphanene Boris og KillKenneth.

(03.06.2013 kl 06:00)

Rykter & Rauaraddel

 • Kriminaliteten i Egersund er trolig svært lav. Det viser en uhøytidelig test som SAKMIL gjorde i byen fredag kveld, da en av dørene på kveldens bandbil ble stående på vidt gap på en offentlig parkeringsplass i nesten 2 timer. Ingenting var imidlertid rørt i bilen.

 • Bandet Helldorado leverte varene på beste måte da de fredag kveld spilte på Tribute på Sandnes. Flere kjenninger var på konsert denne kvelden, og kunne knapt få skrytt nok av det de fikk servert fra scenen.

 • Vandrefestivalen på Håbet nærmer seg nå for alvor, og brikkene begynner å falle på plass. Det ligger an til rekordstort publikum til årets festival, som foregår i umiddelbar tilknytning til Tronsholen Hagesenter.

  (03.06.2013 kl 06:00)

 • Hovedside

 • Arkiv
 • Multimedia
 • Søk etter artikler
 • Ja, ke syns du?
 • Tilfeldig artikkel

 • Informasjon
 • Tips oss!

  DENNE UKEN:
  Hele denne uken

   Gråvær over blomstene
   SAKMIL tok en dobbel
   Det store pauseåret: Sinclair & the Rovers tar en Kaizers
   Glissent sommermøte for OGMS
   Voksenopplæring og huskestue på støttemøter
   SAKMIL med sterk startfemmer
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 22, 2013:
  Hele denne uken

   Brillefine SAKMIL toget gjennom Bryne-gatene
   Aaslandbros er i rute til jubileum
   Alt klart til Blomsterkonserten
   Helldorado-suksessen fortsetter
   Rykter & Rauaraddel

  Uke 21, 2013:
  Hele denne uken

   Varm 17. mai for Gamlå
   Alle ville ha en del av Gamlå
   Ordføreren var fanebærer
   Gamlå - et ekte Hornmusikk-symbol
   Rykter & Rauaraddel